شناسهٔ خبر: 70818627 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مروری بر عملیات کربلای ۶ در دی ۱۳۶۵

انهدام ۱۱ جنگنده دشمن در ۳ روز

بعثی‌ها اینطور تبلیغ می‌کردند که هدف ایران از انجام کربلای ۶ آزادسازی نفت شهر بود در حالی که آزادی این شهر جزء اهداف عملیاتی نبود و ستاد تبلیغات جنگ هم همان زمان اعلام کرد هدف از این عملیات آزاد کردن نفت‌شهر نبود بلکه هدف گرفتن بعضی ارتفاعات و مناطق بود که این امر در عملیات محقق شد

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: عملیات کربلای ۶ در دی ۱۳۶۵ به دلیل کم کردن فشار دشمن بر رزمندگان حاضر در عملیات کربلای ۵ انجام گرفت. ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه شامگاه ۲۳ دی ماه، رزمندگان ارتشی که در جبهه غرب و شمال سومار تجمع کرده بودند، با شنیدن رمز «یا فاطمه الزهرا (س)» عملیات خود را برای آزادسازی ارتفاعات این منطقه آغاز کردند. 
 
 گشایش جبهه جدید
زمان آغاز عملیات کربلای ۶، چهار روز از انجام عملیات سخت و نفسگیر کربلای ۵ در منطقه شلمچه می‌گذشت. به دلیل حساسیت‌های منطقه عملیاتی کربلای ۵، دشمن هرچه توان داشت روی مقابله با نیرو‌های عمل کننده در شلمچه به کار بسته بود، بنابراین فرماندهان تصمیم گرفتند با انجام یک عملیات دیگر در منطقه غرب کشور، از فشار دشمن بر رزمندگان در جبهه جنوب و منطقه شلمچه کم کنند. به همین دلیل ارتش مأموریت یافت در منطقه بلندی‌های منطقه سومار و نفت شهر عملیات انجام دهد و علاوه بر آزادسازی بخشی از ارتفاعات این منطقه، در تداوم آن به سمت نفتخانه عراق پیشروی و جبهه جدیدی برای دشمن باز کند. 
 
 تصرف ارتفاعات منطقه
رزمندگان ارتشی در شب عملیات با عبور از میدان‌های مین دشمن پیشروی برق آسایی داشتند. آنها توانستند چند ارتفاع مهم منطقه را از دشمن پس بگیرند، اما با روشنایی هوا، بعثی‌ها پاتک‌های سنگین خود را اجرا کردند. روز ۲۴ دی ماه نبرد‌های شدیدی انجام گرفت، اما این پایان کار نبود و دشمن با تجمیع نیروهایش در روز ۲۵ دی ماه پاتک‌های دیگری تدارک دید. عراقی‌ها در آن روز چند پاتک انجام دادند که هر بار با مقاومت رزمندگان روبه‌رو شدند. در این درگیری‌ها، پل رودخانه کنگاکوش نیز به تصرف نیرو‌های خودی درآمد و از نیرو‌های بعثی تعداد قابل توجهی کشته و مجروح شدند. 
 
 سقوط ۱۱ جنگنده دشمن
بعد از چند روز نبرد شدید که گاه به رویارویی تن به تن منجر می‌شد، رزمندگان ارتش توانستند ۴۰ کیلومتر از خاک کشورمان را آزاد کنند. هرچند عملیات به همه اهداف از پیش تعیین شده دست نیافت، ولی با درگیر کردن نیرو‌های دشمن در منطقه غرب، از فشار روی نیرو‌های عمل کننده در شلمچه و منطقه عملیاتی کربلای ۵ کاسته شد، اما یکی از دستاورد‌های مهم این عملیات، انهدام ۱۱ فروند هواپیمای دشمن بود. همچنین دو فروند بالگرد، ۲۰ دستگاه تانک و نفربر، ۱۰ فروند قایق (از این قایق‌ها در مناطق دیگر استفاده می‌شد) و چندین انبار مهمات و تعداد زیادی خودروی عراقی منهدم شدند. انهدام تسلیحات و قوای دشمن بخشی از اهداف عملیات کربلای ۶ بود که با موفقیت به انجام رسید و منجر شد ارتش بعث عراق از این نیرو‌ها در جبهه جنوب استفاده نکند. 
 
 جنگ رسانه‌ای دشمن
یکی از ویژگی‌های عملیات کربلای ۶ این بود که بعد از پایان عملیات، بعثی‌ها اینطور تبلیغ می‌کردند که هدف ایران از انجام این عملیات آزادسازی نفت شهر بود در حالی که آزادی این شهر جزء اهداف عملیاتی نبود و ستاد تبلیغات جنگ هم همان زمان اعلام کرد هدف از این عملیات آزاد کردن نفت‌شهر نبود بلکه هدف گرفتن بعضی از ارتفاعات و مناطق بود که این امر در منطقه سومار و نزدیک نفت‌شهر محقق شد. در واقع ایران می‌خواست با انجام عملیات کربلای ۶ توان عملیاتی نیروهایش را به رخ دشمن بکشد و نشان دهد در آن واحد می‌تواند در یک زمان دو عملیات انجام دهد. در همان زمان که کربلای ۵ در جنوب انجام می‌شد، کربلای ۶ هم در غرب انجام گرفت و به موفقیت‌هایی دست یافت.