شناسهٔ خبر: 70818015 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در هشتاد و پنجمین جلسه حکمت سیاسی در قرآن کریم؛

جلیلی: حکمرانی غلط باعث آسیب رسیدن به میلیون‌ها نفر خواهد شد / رقابت سیاسی برای ثروت‌اندوزی نیست + فیلم

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به ویژگی های رقابت های سیاسی گفت: در زندگی فردی، اگر کسی اشتباهی کند، در نهایت ممکن است تنها یک نفر از آن آسیب ببیند. اما در زندگی اجتماعی، اگر اشتباهی رخ دهد، میلیون‌ها نفر ممکن است از آن لطمه ببینند.

صاحب‌خبر -

سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، در جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت: سوالی که مطرح می‌شود این است که تمایز اندیشه اسلامی با دیگر اندیشه‌ها چیست؟ چه چیزی این اندیشه را متمایز و برتر می‌کند؟ فرق این رقابت سیاسی با دیگر رقابت‌ها چیست؟ حضرت علی (علیه‌السلام) تعبیر روشنی دارند. ایشان می‌فرمایند که بله، این عرصه، عرصه رقابت است، اما اگر از جانب ما اقدامی صورت گرفت، این اقدام فقط برای کسب قدرت نبود.

وی افزود: «مناقصهً فی سلطان» یعنی رقابت تنها برای این نبود که قدرت در دست ما قرار گیرد. رقابت برای ثروت‌اندوزی نبود؛ برای اینکه قدرت را به دست آوریم و ثروت خود را افزون کنیم، نبود.

جلیلی تصریح کرد: در چنین موقعیتی، تفاوت تمایلات و اندیشه سیاسی اسلام و حکمت سیاسی اسلام با دیگر اندیشه‌ها مشخص می‌شود. تمایلات این اندیشه به‌گونه‌ای است که تنها برای خدا و هدایت دین تلاش می‌کند.

<div id="video-display-embed-code_2599768" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1216158/2599768?width=400&height=300"></script></div>

حکمرانی غلط باعث آسیب رسیدن به میلیون‌ها نفر خواهد شد

وی گفت: در زندگی فردی، اگر کسی اشتباهی کند، در نهایت ممکن است تنها یک نفر از آن آسیب ببیند. اما در زندگی اجتماعی، اگر اشتباهی رخ دهد، میلیون‌ها نفر ممکن است از آن لطمه ببینند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تاکید: یک سیاست غلط، یک روش اقتصادی نادرست، یا یک حکمرانی اشتباه می‌تواند میلیون‌ها یا حتی ده‌ها میلیون نفر را تحت تأثیر قرار دهد و آسیب‌های بزرگی به بار آورد. به همین دلیل، بسیار اهمیت دارد که بدانیم به دنبال چه چیزی هستیم و مقصد ما چیست. آن "کهف"ی که به دنبال آن هستیم، چیست؟

وی تاکید کرد: یکی از مواردی که باید قدر آن را بدانیم و به‌عنوان فرصتی بزرگ غنیمت بشماریم، این است که اگر ائمه معصومین (علیهم‌السلام) برای ما مطالبی بیان کرده‌اند و ما به یقین می‌دانیم که این‌ها حکمت است، باید به آن توجه کامل کنیم.

<div id="video-display-embed-code_2599771" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1216158/2599771?width=400&height=300"></script></div>

هدف دین فراهم کردن امنیت برای کسانی است که مورد ظلم قرار گرفتند

جلیلی در این جلسه خاطرنشان کرد: هدف این است که آموزه‌های دینی را وارد عرصه‌های سیاست، اجتماع، اقتصاد و امور عمومی کنیم. «و نُظهِرَ الاصلاحَ فی بِلادِکَ» به این معنا نیست که فقط بگوییم قدرت به دست ما افتاد و تمام شد؛ اینکه بگوییم "قرار بود ما اینجا باشیم و شدیم، حالا دیگر وظیفه‌ای نداریم" کافی نیست.

وی افزود: هدف این است که اصلاح را در سرزمین‌ها ظهور دهیم. این امر تنها مقدمه‌ای برای هدفی بزرگ‌تر است. امنیت تنها به امنیت دفاعی محدود نمی‌شود؛ بلکه امنیت اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی و سیاسی را نیز شامل می‌شود. مرزهای دین باید به‌روشنی مشخص و اقامه شوند تا اصلاح واقعی در جامعه شکل گیرد.

<div id="video-display-embed-code_2599772" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1216158/2599772?width=400&height=300"></script></div>