شناسهٔ خبر: 70817999 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار کرمانشاه از تشکیل دیده‌بان توسعه استان خبر داد

کرمانشاه-ایرنا- استاندار کرمانشاه از تشکیل «دیده‌بان توسعه استان» با هدف تدوین برنامه‌های توسعه‌ای و نظارت بر اجرای آن‌ها خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، منوچهر حبیبی سه شنبه شب در دیدار رییس و معاونان جهاد دانشگاهی استان افزود: این گروه با محوریت جهاد دانشگاهی و با حضور نخبگان استان، راهکارهای توسعه را بر اساس سیاست‌های کلان کشور و دولت طراحی و بر اجرای صحیح آن‌ها نظارت خواهد کرد.

وی با تأکید بر اهمیت نوآوری و فناوری، حمایت خود را از توسعه کسب‌وکارهای دیجیتال و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام کرد و از جهاد دانشگاهی خواست تا برنامه‌های علمی و عملیاتی دقیق برای توسعه این حوزه ارائه کند.

استاندار کرمانشاه همچنین بر لزوم حمایت‌های بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان برای تسریع روند پیشرفت استان تأکید کرد.

استاندار کرمانشاه در این نشست بر جلوگیری از خام‌فروشی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های استثنایی استان از جمله فرآوری قیرطبیعی تأکید کرد و گفت مزایای این ظرفیت کم نظیر باید به مردم و استان کرمانشاه برسد نه اینکه از استان خارج شود.

او همچنین خواستار توجه ویژه به هوش مصنوعی به‌عنوان یک علم تحول‌آفرین شد و از جهاد دانشگاهی خواست در این زمینه برنامه‌ریزی عملیاتی انجام دهد.

آماده نقش آفرینی در مسیر توسعه کرمانشاه هستیم

رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه هم در این نشست با تقدیر از حمایت‌های استاندار کرمانشاه، از آمادگی کامل این نهاد برای نقش‌آفرینی در مسیر توسعه استان خبر داد.

«مسلم حدیدی» به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیار جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف اشاره و تصریح کرد: این نهاد در حوزه‌های مخلتف فرهنگی، آموزش، پژوهش و فناوری، تجاری سازی، دانش بنیان فعالیت دارد و در هر حوزه هم دستاوردهای بسیاری داشته است.

وی اضافه کرد: در حوزه فرهنگی، جهاددانشگاهی ۲ خبرگزاری ایسنا و ایکنا را داشته و مرکز افکار سنجی «ایسپا» هم ذیل این نهاد فعالیت می‌کند، همچنین در این حوزه مرکز انتشارات و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی را هم داریم که فرابخشی عمل کرده و دفتر آن در دانشگاه‌های مختلف استان فعال است.

حدیدی به طرح شهید «نوروزنژاد» اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی استان در حوزه بیکاری، فرهنگ ضعیف کار است و در همین راستا اجرای طرح شهید نوروزنژاد را در دستور کار قرار داده‌ایم که در این طرح فرهنگ کارآفرینی در سطح مدارس آموزش داده شده و دانش‌آموزان در قالب طرح «راهیان پیشرفت» از بخش‌های مختلف سازمان جهاددانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان بازدید کرده و با فرهنگ نوآوری، فناوری و کارآفرینی از نزدیک آشنا می‌شوند.

رییس سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه به حوزه پژوهش و فناوری سازمان هم اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر پژوهشکده توسعه کالبدی مشتمل بر هفت گروه پژوهشی فعال است و طرح‌های پژوهشی از جمله طراحی مدل بومی توانمندسازی محلات حاشیه نشین توسط این مجموعه به ثمر نشسته است.

حدیدی به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی هم اشاره کرد و گفت: این مرکز از مصوبات سفر مقام معظم رهبری بوده که هفت سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون بیش از هزار و ۳۰۰ نوزاد در آن متولد شده ‌اند.

وی تولیدکربن فعال از قیرطبیعی را هم اقدام شاخص دیگر جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری دانست و افزود: ایران یکی از کشورهای دارنده ذخایر قیرطبیعی است و از ذخیره ۱۵ میلیون تنی این نعمت خدادادی، ۸۰ درصد آن در استان کرمانشاه قرار دارد که متاسفانه عمدتا خام فروشی می‌شود.

او گفت: ۱۵ سال است که جهاد دانشگاهی در این حوزه تحقیق کرده و در نهایت سال گذشته موفق شدیم اولین واحد نیمه صنعتی تولید کربن فعال از قیرطبیعی را به بهره برداری برسانیم.

حدیدی با تاکید بر لزوم راه اندازی مجتمع فرآورش قیرطبیعی، گفت: در صورت حمایت استان و تامین اعتبار، قادر به راه اندازی این مرکز خواهیم بود و از خام فروشی سرمایه استان جلوگیری می شود.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در ادامه به حمایت این سازمان از دانش بنیان ها هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۳۳۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان تحت حمایت پارک علم و فناوری استان قرار دارند.

وی با اشاره به راه‌اندازی بزرگترین برج فناوری کشور در کرمانشاه، گفت: در حال حاضر ۷۰ شرکت دانش بنیان و فناور در این برج مستقر شده و در صورت تکمیل طبقات فوقانی برج امکان افزایش استقرار تا ۱۱۰ شرکت وجود دارد و برای تکمیل آن نیازمند تامین اعتبار هستیم.

وی افزود: همچنین ۷۰ درصد شرکت‌های فناور و دانش بنیان به مرحله تولید و تجاری سازی رسیده اند و برای افزایش تولید خود نیازمند فضای تولید و کارگاهی هستند و برای اینکه بتوانیم این نیاز ضروری را پاسخ دهیم، نیازمند راه اندازی شهرک فناوری هستیم.

حدیدی اضافه کرد: برای راه اندازی این شهرک ۱۲۰ هکتار زمین اختصاص یافته و قرار است این پروژه درسه فاز اجرایی شود اما چالش اصلی تامین اعتبار است که اگر مسوولان استان حمایت کرده و اعتبار مناسب تامین شود سال آینده می‌توانیم فاز اول این پروژه را اجرایی کنیم.

استاندار کرمانشاه بر خدمت‌رسانی کیفی و رضایت‌بخش به بیمه‌شدگان تاکید کرد

استاندار کرمانشاه در دیدار مدیران سازمان تامین اجتماعی استان با تاکید بر ضرورت ارائه بهترین خدمات به مردم افزود: یکی از خدمات مهم تأمین اجتماعی موضوع درمان و ارائه خدمات درمانی به مردم است و هرچه توسعه زیرساختی در این راستا بیشتر باشد رضایت هم استانی ها را در بر خواهد داشت.

منوچهر حبیبی گفت: سازمان تأمین اجتماعی به لحاظ تعداد افراد زیر پوشش و خدمات متنوع درمانی و پرداخت مستمری از مجموعه های گسترده و سازمان های اثرگذار است که با توجه به ارتباط مستمر جامعه زیرپوشش در امرگرفتن خدمات، نیاز هست که بهترین خدمت به این افراد ارائه شود.

استاندار کرمانشاه اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان حمایتی، اجتماعی است و ضرورت دارد مسائل و مشکلات مخاطبان این سازمان از جمله بازنشستگان، بیمه شدگان به طور ویژه مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

حبیبی تصریح کرد: بازدید از مراکز تأمین اجتماعی به ویژه در حوزه درمانی در دستور کار است چرا که مردم شایسته دریافت بهترین خدمت و امکانات هستند و در صورت نیاز آمادگی داریم در سطح کشور نسبت به جذب اعتبارات و امکانات مورد نیاز استان اقدام کنیم.

مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه تعداد بیمه شده‌های اصلی این سازمان در استان از ۲۵۱ هزار بیمه شده به ییش از ۲۷۱ هزار بیمه شده اصلی رسیده است گفت: در سال ۱۴۰۰ تامین اجتماعی در استان کرمانشاه ۷۵ هزار مستمری بگیر داشت و امروز به ۸۸ هزار و ۵۰۰ مستمری بگیر رسیده است.

اسکندر کاکایی با اشاره به اینکه در مجموع بیش از ۸۲۰ هزار بیمه شده اصلی، مستمری بگیر و افراد زیرپوشش تکفل آنها از خدمات تامین اجتماعی بهره مند هستند افزود: ضریب پوشش بیمه در استان کرمانشاه ۳.۵۵ صدم درصد است و در صورتیکه بتوانیم این ضریب را افزایش دهیم همچون سایر استانها می توانیم از امکانات و خدمات بهتری در کشور بهره ببریم.