به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسات هفتگی به عنوان حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت: اقامه یعنی حق چیزی را به درستی ادا کردن، وقتی به اقامه چیزی دعوت میشویم یعنی باید حق آن را به درستی ادا کنیم.
وی با اشاره به سکوت ۲۵ ساله حضرت علی علیه السلام و ۵ سال که در حکومت بود، بیان کرد: شما کاملاً رفتارهای سیاسی مبتنی بر قرآن را میبینید.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: حکمت سیاسی اسلام برای این است که دین را در سرزمینهای دیگر توسعه دهیم، برای اینکه بندگان مظلوم خدا در عرصههای مختلف احساس امنیت بکنند. امنیت فقط سیاسی نیست، بلکه فرهنگی و اقتصادی نیز هست. تعریفی وجود دارد که دین راستین الهی اقامه شود و مرزهای آن مشخص است و بحثهای مفصلی را امیرالمومنین بیان فرمودند.
جلیلی در بخشی از سخنانش گفت: امیر مؤمنان در طول تاریخ مورد احترام همه بودند، حتی دشمنان او اعتراف داشتند به فضائل، کرامتها و عظمت بزرگی ایشان، در دوران معاصر هم علی علیه السلام کسانی که مسلمان نیستند کتابهایی را درباره عظمت علی علیه السلام نوشتهاند.
وی گفت: حضرت علی علیه السلام در دوران حیات خود گفته بودند که شرط اقامه اسلام این است که مردم پای کار بیایند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: خداوند به پیامبر اقامه قسط را مأموریت داده بود اما در کنار آن فرموده بود که این زمانی است که مردم هم برای اقامه قیام کنند، مانند قوم حضرت موسی نباشد که بگویند موسی تو برو و برای دین خودت کاری کن، خیر حضرت علی هم شرط لازم را همراهی مردم میدانستند.
جلیلی اظهار کرد: حضرت علی توسط پیامبر در جایگاه بزرگ حکومت نصب شد اما برای وظیفه و رسالت دینی خود همراهی مردم را شرط کردند، مردم ابتدا کوتاهی کردند اما وقتی آمدند و این حجت شکل گرفت و کمک کردند، خداوند نسبت به گرسنگی مظلومین در برابر شکم بارگی ظالمان عهد گرفته است، این زمانی شکل گرفت که مردم آمدند.
وی با تاکید بر اینکه وقتی از اندیشه سیاسی و حکمت سیاسی اسلام سخن میگوئیم برای این است که مردم بخواهند و انتخاب کنند، ادامه داد: این بحثی است که -اسلام- قرنها منتظر خواست مردم بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به سخن امام خمینی رحمت الله علیه اشاره کرد و گفت: امام گفته بودند که گواهی میدهم مردم ایران بهتر از دوران پیامبر و حضرت امیر هستند. این جمله را امام در وصیتنامه خود نیز آورده است. انقلاب اسلامی حرکتی بود که در ادامه حرکت انبیا بود و توسط مردم ایران شکل گرفت. موضوع تداوم آن بسیار مهم و ارزشمند است. به همان شرط ادامه پیدا میکند که مردم بایستند و این انتخاب را داشته باشند.
جلیلی اظهار کرد: حضرت علی گفته بودند که وقتی ما در جایگاه حکومت قرار گرفتهایم استمرار آن به دست مردم است، نظام اسلامی اینطور شکل میگیرد. اینجا وظایف متقابل مردم و حکومت معنا پیدا میکند.
وی در بخشی از سخنانش اظهار کرد: اگر مردم جامعه نسبت به پیمانی که بسته بودند، دچار لطمه شود، گناه کبیره این است که به دوران جاهلیت برگردیم. پیامبر در سپاه خودش این موارد را دیده بود و عدهای دچار تردید میشدند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رهبری بارها بیان کردند آن چیزی که دشمنان ما نگران آن هستند ماهیت جمهوری اسلامی است، حضرت علی علیه السلام فرموده بودند توجه داشته باشید اینطور نیست که فقط اسم اسلام باشد بلکه آن یک حقیقت است و الزاماتی دارد، اگر راجع به حق قیام و جهاد سخن میگوئیم، اقامه اصل آن است، و این شکلی از ایمان نیست بلکه ایمان الزاماتی دارد.
جلیلی در ادامه سخنانش، عنوان کرد: یک دژ اندیشهای برای شما ساخته شده بوده که با آن به رستگاری میرسیدید، اگر آن را رها کنید فکر نکنید که به کمک شما خواهند آمد. روز میلاد امیرالمومنین علی علیه السلام است و میخواهیم بگوییم محب ایشان هستیم و به او متمسک شویم، اینکه چه سیرهای داشتند و حکمتهای ایشان برای ما راهگشا است میخواهیم در این جلسات گفتگو به زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی خود اعتلا دهیم با عمل به آنها موفقیت لازم را داشته باشیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان سخنان خود در پاسخ به پرسشی که به توییت معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور و مذاکره با آمریکا و در جریان بودن موضوع شورای عالی امنیت ملی مطرح شد، گفت: شورای عالی امنیت ملی دبیرخانه دارد و اینجا نیز از من سوالهایی میپرسند، این موضوع جدیدی نیست و در سال ۹۲ مذاکره بحث اصلی بین نامزدهای انتخاباتی بود. میگفتند ما با گفتگو مسائل را حل میکنیم و من هم یکی از نامزدها بودم. من بحث دیگری داشتم و آقای روحانی این را مطرح میکرد.
وی ادامه داد: آن زمان من استدلالهایی داشتم و طرف مقابل هم استدلالهایی داشت و مردم انتخاب کردند و آن مسیر را دنبال کردند. حالا دیگر آن مباحث نظری مطرح نیست، علاوه بر آن استدلالها امروز یک تجربه ۱۱ ساله داریم، از آنجایی که تجربه یک بار انجام شد و مذاکره مستقیم با آمریکاییها داشتند، سپس گفتند توافقهایی داشته باشیم و آنها را انجام دادند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در توافقها امتیازهای بسیاری در هستهای و موارد دیگر به طرف مقابل داده شد، گفت: چه شد؟ این مسیر که طی شد هم گفتگو کردند و توافق و هم آن توافقها را اجرا کردند، در این جلسات بارها گفتهام که اجرای توافق به شکل کامل انجام شد. اینطور نبود که یک مورد را انجام دهند و یک مورد را انجام ندهند، آژانس بینالمللی انرژی اتمی راستی آزمایی کرد و ۱۵ بار گزارش داد که ایران همه تعهدات خود را انجام داده است.
جلیلی در رابطه با گزارش ترامپ به دولت آمریکا گفت: ترامپ هم گزارش داده بود که ایران به همه تعهدات خود عمل کرده، اما به طور کل از توافق خارج شد. زمانی افرادی میگفتند هر توافقی از توافق نکردند بهتر است و نمیدانم منطق این حرفها چه بود. میگفتند امضای کری تضمین است.
وی تصریح کرد: این توافق را کردیم که تحریمها را بردارند، برخی حرفهای عجیبی میزدند و میگفتند حتی اگر اروپا هم خارج شود ما ادامه میدهیم، نگاه من در این رابطه روشن است. جالب این است که گردش روزگار دوباره همان ترامپ را به روی کار آورده است، هر چند بایدن هم با ترامپ فرقی نداشت و همان کارها را دنبال کرد دهها تحریم اضافه کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: اگر در جامعه گزاره غلطی مطرح شود، باید موضوع را تبیین کرد. از زمان توافق و اجرای آن سه سال زمان برد تا طرف مقابل از توافقنامه خارج شد و بخش عمدهای از رآکتور هستهای را بتن ریختند، دلار سه تومانی به ۳۰ هزار تومانی رسید. بحث من این بود در آن ۸ سال رشد اقتصادی کشور صفر و منفی شد.
جلیلی بیان کرد: اگر خواستند دوباره در افکار عمومی اینطور جا بیندازند، این تجربه ناموفق است. اینکه اف ای تی اف اگر تصویب شود مسائل ما حل میشود. دیدید در دولت شهید رئیسی همان ماههای اول نفت فروخته شد و واکسن خریداری شد. مقامات رسمی و دولت آمریکا گفتند فشار اقتصادی به ایران شکست خورده است.
در حال تکمیل…