شناسهٔ خبر: 70815776 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مرندی در پیامی به کنگره اخلاق در سلامت:

علوم پزشکی بدون تقویت مسائل اعتقادی ارزش خود را از دست می‌دهد

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در پیامی به کنگره اخلاق در سلامت با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «اخلاق و اخلاق دینی روح دانش پزشکی هستند» گفت: اگر اخلاق نداشته باشیم علوم پزشکی ارزش و اعتباری نخواهد داشت.

صاحب‌خبر -

علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکیبه گزارش ایکنا به نقل از وبدا، علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در پیامی ویدئویی به کنگره اخلاق در سلامت ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت علی(ع)، گفت: امیدوارم خداوند به همه‌ ما توفیق بدهد که در راهی که ایشان ترسیم کردند، هرچند با فاصله زیاد، اما در همان مسیر حرکت کنیم و خدای نکرده دچار انحراف نشویم.

وی با ابراز خرسندی از نامگذاری این کنگره به نام اخلاق در سلامت گفت: این کنگره در گذشته به اسم «اخلاق پزشکی» شناخته می‌شد، اما خوشبختانه اکنون با نام اخلاق در سلامت مطرح است که سلامت را یادآوری می‌کند.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که اخلاق و اخلاق دینی، روح دانش پزشکی هستند. این بدان معناست که اگر اخلاق نداشته باشیم، علوم پزشکی ارزش و اعتباری نخواهد داشت.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور ادامه داد: اگر بخواهیم اخلاق را از سلامت و پزشکی جدا کنیم، این موضوع با فرمایش حضرت امام(ره) مغایرت پیدا می‌کند. امام(ره) فرمودند: اگر تهذیب نباشد، حتی علم توحید هم بی‌فایده است. بنابراین، علم پزشکی نیز بدون تقویت مسائل اعتقادی، ارزش واقعی خود را از دست می‌دهد.

مرندی تصریح کرد: باید در آموزش ارزش‌های انسانی، اسلامی و معنویت به همکاران‌مان کوشا باشیم زیرا این موضوع در سیاست‌های کلی سلامت نیز مورد تاکید قرار گرفته است. آموزش این مسائل هم باید به‌صورت تئوری و هم عملی صورت گیرد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: مردم وقتی پزشک یا پرستاری را ببینند که در عملکرد خود این ارزش‌ها را رعایت می‌کند، تأثیر بیشتری می‌پذیرند. این‌گونه رفتارها باید آن‌قدر ادامه پیدا کند تا در جامعه نهادینه شود و وظیفه ما در این مسیر بسیار سنگین است.

وی گفت: امام خمینی(ره) نیز تأکید داشتند که هر کاری که مورد رضایت خدا باشد، باید از ابتدا تا انتها با نیت الهی انجام شود. اگر نیت خیر باشد اما عملکرد ما برای رضایت خدا نباشد، نتیجه‌ای نخواهد داشت بنابراین در کار سلامت هم، انسان باید همیشه به یاد خدا باشد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور تصریح کرد: در کشورهای غربی، چون اعتقاد مذهبی چندان مطرح نیست، مذهب‌زدایی کرده‌اند و علم را از دیانت جدا دانسته‌اند. آنها اداره زندگی را صرفاً به انسان واگذار کرده‌اند. این نگاه کاملاً متفاوت از اعتقاد ماست. ما در کشور خودمان به اسلام و اهل بیت (ع) باور داریم و سلامت را در چارچوب ارزش‌های دینی معنا می‌کنیم.

یادآوری می‌شود: مراسم افتتاح همایش اخلاق در سلامت (یازدهمین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی ایران و هشتمین کنگره اخلاق پرستاری) امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

انتهای پیام