شناسهٔ خبر: 70815309 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اذعان بلینکن به بحران انسانی در غزه/نقش آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران

سخنرانی وزیر امور خارجه آمریکا توسط معترضین قطع شد. یک معترض خطاب به بلینکن فریاد کشید: «شما همیشه به عنوان بلینکن خونریز شناخته خواهید شد. وزیر نسل‌کشی هستید. زیر نظر شما هزاران نفر کشته شدند.»

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه سه‌شنبه در اندیشکده «شورای آتلانتیک» مدعی شد: «از ابتدا، دولت بایدن به‌دنبال دوری از سیاست‌های اشتباه دولت‌های پیشین آمریکا، یعنی تلاش برای تغییر رژیم و حکومت‌ها در خاورمیانه بود.»

ادعای بلینکن درحالی است که او پیشتر در گفتگویی تفصیلی با اندیشکده «شورای روابط خارجی» به تلاش آمریکا برای تغییر رژیم و ایجاد اغتشاش در ایران و شکست این تلاش‌ها اذعان کرده بود.

با این وجود، او مدعی شد: «دولت بایدن به‌دنبال ثبات و یکپارچگی در منطقه است. منطقه‌ای با ثبات، بهتر می‌تواند با دخالت کشورهای خارجی مقابله کند.»

بلینکن در ادامه سخنان خود، در تلاشی برای مقصر جلوه دادن ایران به‌عنوان عامل شکست مذاکرات بازگشت به برجام پس از خروج یکجانبه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور وقت آمریکا از این توافق مدعی شد: «ما اعلام کردیم که در صورت مشاهده اراده لازم از سوی ایران به توافق هسته‌ای باز خواهیم گشت.»

این ادعا درحالی است که روز گذشته، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در آخرین سخنرانی خود در وزارت امور خارجه آمریکا به‌عنوان ۴۶امین رئیس جمهور آمریکا، ادامه یافتن سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران و «فروپاشی اقتصاد ایران» را به‌عنوان دستاوردهای دولت خود معرفی کرد.

لازم به ذکر است که ادعاهای بلینکن حتی خشم حضار در نشست شورای آتلانتیک، اندیشکده‌ای همسو و نزدیک به ناتو را برانگیخت و بسیاری علیه سیاست‌های بایدن و حمایت او از رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی فلسطینیان فریاد کشیدند.

یک نفر از حضار به بلینکن گفت: «شما همیشه به عنوان بلینکن خونریز شناخته خواهید شد. وزیر نسل‌کشی هستید. زیر نظر شما هزاران نفر کشته شدند.»

این فرد معترض افزود: «سیاست شما کشتار در خاورمیانه است.»

طوفان الاقصی مانع عادی سازی روابط ریاض و تل‌آویو شد

وزیر امور خارجه آمریکا در تناقض با اظهارات پیشین خود مبنی بر خواست دولت بایدن برای همکاری با تهران برای بازگشت به توافق هسته‌ای گفت: «تحریم‌های بسیاری علیه ایران اعمال کردیم. به خواست خود برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران پایبند ماندیم.»

او در ادامه مدعی شد: «در دهم اکتبر ۲۰۲۳ (سه روز پس از عملیات طوفان الاقصی) قرار بود برای بررسی آخرین مشکلات باقی‌مانده برای عادی سازی روابط ریاض و تل‌آویو به عربستان سعودی سفر کنم. اما حمله حماس به اسرائیل رخ داد.»

بلینکن همچنین مدعی شد: «بسیاری از قربانیان حمله حماس، غیرنظامی بودند. زمان حمله حماس تصادفی نبود. اسرائیل درحال گسترش نفوذ خود در منطقه بود و چشم‌انداز عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل، قدرت حماس را تضعیف می‌کرد. حماس خواستار وقوع جنگی منطقه‌ای برای نابودی اسرائیل و هرگونه عادی‌سازی روابط کشورها با اسرائیل بود.»

وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد: «حماس می‌دانست این جنگ به کشتار غیرنظامیان منجر می‌شد. در همین راستا، بایدن حمایت خود از اسرائیل را اعلام کرد تا هفتم اکتبر دیگری رخ ندهد. او به‌دنبال جلوگیری از گسترش جنگ بود.»

ادعای بلینکن درحالی است که ماشین کشتار رژیم صهیونیستی تاکنون به غزه، کرانه باختری، سوریه، لبنان، یمن و ایران حمله کرده و به اذعان کشورهای غربی و روسیه، خویشتنداری دیگر کشورها از جمله ایران مانع وقوع جنگی تمام عیار در منطقه شده است.

با وجود کشتار بیش از ۵۰ هزار غیرنظامی توسط رژیم صهیونیستی در طول ۱۵ ماه گذشته، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که بایدن و واشنگتن همواره بر نیاز اساسی برای جلوگیری از کشتار غیرنظامیان تأکید کرده‌اند.

مجددا این ادعا خشم حضار را برانگیخت. یکی از معترضین در پاسخ به ادعای بلینکن گفت: «آقای وزیر چگونه بمباران هزاران کودک را توجیه می‌کنید؟ چطوری با وجود کشته شدن هزاران غیرنظامی توسط اسرائیل، شما می‌گویید که آمریکا مانع کشتار غیرنظامیان شده است؟ شما یک هیولا هستید.»

بلینکن بدون توجه معترضین به سخنرانی خود ادامه داد و مدعی شد: «ایران تضعیف شده. ۲ حمله موشکی ایران علیه اسرائیل شکست خورد.»

این ادعا درحالی است که تصاویر بسیاری از اصابت موشک‌های ایران به اهداف خود در طول سری عملیات‌های «وعده صادق» منتشر شده است. به اذعان مقامات و نشریات آمریکایی، حملات موشکی مشروع ایران که براساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل صورت گرفتند، چندین پایگاه نظامی اسرائیل را مدت‌ها از دسترس خارج کرد.

نقش داشتن آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران

بلینکن در ادامه سخنان خود به نقش داشتن آمریکا به تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران که به شهادت ۴ نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجامید اذعان کرد.

او افزود: «در حمله اسرائیل به ایران نقش اساسی ایفا کردیم.»

بلینکن مدعی شد که حمله رژیم صهیونیستی پدافندهای هوایی ایران را «نابود» کرد. این ادعا درحالی است که طبق اظهارات مقامات ایران و گزارشات منتشر شده توسط نشریات صهیونیست، حمله رژیم صهیونیستی به ایران، «صدماتی اندک» وارد کرده و سریعا همه دستگاه‌های آسیب دیده تعمیر یا جایگزین شدند.

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه مدعی نابودی حماس و تضعیف حزب‌الله در لبنان شد.

بلینکن با اشاره به سقوط دولت «بشار اسد» مدعی قطع شدن دسترسی زمینی ایران به حزب‌الله لبنان شد.

 همه فلسطینیان خویشاوندان خود را از دست داده‌اند

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد: «توازن قدرت در خاورمیانه درحال تغییر است. اما این منطقه همچنان در تنش است.»

او همچنین مدعی شد: «ایران برای بازیابی بازدارندگی خود ممکن است به سوی سلاح هسته‌ای پیش برود.»

ادعای بلینکن درحالی است که به اذعان «بیل برنز» رئیس سیا آمریکا، ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست و سلاح کشتار جمعی در سیاست کلان ایران جایگاهی ندارد.

اذعان بلینکن به بحران انسانی در غزه

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سخنان خود، وادار شد تا به شرایط بحرانی در غزه اذعان کند. او گفت: «تقریبا همه فلسطینیان در غزه، خویشاوندی را از دست داده‌اند. همه جمعیت غزه، یعنی حدود ۲ میلیون نفر آواره و با قحطی روبرو هستند. غزه یکی از خطرناک‌ترین مکان دنیا است.»

او اذعان کرد: «به باور بسیاری از کشورهای عربی، یا هفتم اکتبر رخ نداده یا حمله‌ای کاملا مشروع به اسرائیل بوده است. در اسرائیل نیز هیچ گزارشی درباره شرایط انسانی در غزه منتشر نمی‌شود. اگر هم منتشر شود، در توجیه این فجایع است. این مسئله انسان‌زدایی، یکی از بحران‌های اساسی هر جنگی است.»

مجددا سخرانی بلینکن توسط معترضین قطع شد. یک فرد معترض خطاب به بلینکن گفت: «جنگ را قطع کنید. نسل‌کشی فلسطینیان را متوقف کنید. هزاران فلسطینیان کشته شده‌اند. بیش از 20 میلیارد دلار کمک تسلیحاتی به اسرائیل ارائه کرده‌ایم. از پول شهروندان آمریکایی برای تجهیز اسرائیل و این نسل‌کشی استفاده کردید. به کنگره دروغ گفتید.»

بلینکن مجددا اظهارات معترضین را نادیده گرفت و صرفا گفت خواست آمریکا همیشه «ثبات» در منطقه، پایان یافتن جنگ در غزه و عادی سازی روابط ریاض و تل‌آویو بوده است.

او بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی، مدعی شد: «حزب‌الله با دریافت کمک از ایران، جنوب لبنان را برای حمله به اسرائیل اشغال کرده است.»

بلینکن مجددا بدون اشاره به علت به شهادت رسیدن هزاران شهروند لبنانی مدعی شد: «اقدامات حزب‌الله برای اسرائیل و لبنان هزینه‌آفرین بوده است. هزاران شهروند لبنانی کشته شده‌اند.»

او مدعی شد: «در همین راستا خواستار جلوگیری از اشغال مجدد لبنان توسط حزب الله بودیم و توافق شکل گرفته به دولت لبنان قدرت مقابله با حزب الله و به اسرائیل آزادی عمل برای مقابله با هرگونه تهدید را می‌دهد.»

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: «در غزه نیز به‌دنبال توافقی برای دفاع از حق فلسطینیان و جلوگیری از شکل گیری هرگونه تهدید علیه اسرائیل هستیم. خواستار زندگی فلسطینان و شهروندان اسرائیل در کنار یکدیگر هستیم. دولت غزه باید تحت کنترل تشکیلات خودگردان باشد. اما می‌دانیم که دستیابی به این اهداف سریع نخواهد بود.»

او مدعی شد: «قدم اول، دستیابی به آتش‌بس در غزه خواهد بود. در دوران آتش‌بس می‌توانیم به فردای غزه بپردازیم. همه کشورهای جهان، شورای امنیت و حتی حماس از پیشنهاد بایدن برای آتش‌بس در غزه حمایت کرده‌اند.»

بلینکن بدون اشاره مستقیم به رژیم صهیونیستی گفت: «در برخی از مراحل مذاکرات آتش‌بس، برخی از هیأت‌ها مانع دستیابی به توافق شدند. در هفته‌های اخیر به توافق نهایی نزدیک شدیم و در روز یکشنبه، آمریکا، قطر و مصر پیشنهاد نهایی خود را ارائه کردند.»

او که پیشتر به موافقت حماس با آتش‌بس در غزه اذعان کرده بود مدعی شد: «اکنون توپ در زمین حماس است. توافق آماده نهایی شدن و اجرایی شدن است. به باور من، به آتش‌بس خواهیم رسید. باید دید آیا در روزهای پایانی دولت (بایدن) به این توافق خواهیم رسید یا خیر.»

حماس همه نیروهای خود را جایگزین کرده است

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «در فردای غزه، تشکیلات خودگردان باید با همکاری نزدیک با اسرائیل بر غزه حکمرانی کند. نیروهای ائتلاف متشکل از کشورهای شریک در غزه حضور خواهند داشت. مسئولیت این نیروها، بازسازی غزه و حفظ امنیت در مرزهای اسرائیل و غزه خواهد بود تا مانع بازیابی قدرت حماس شوند.»

بلینکن ادعا کرد: «نیروهای تشکیلات خودگردان را برای حفظ امنیت در غزه آموزش خواهیم داد.»

خواست بلینکن برای حکمرانی تشکیلات خودگردان فلسطین بر غزه درحالی است که حتی در کرانه باختری، بسیاری از فلسطینیان خواستار برکناری تشکیلات خودگردان هستند. محبوبیت حماس در غزه و کرانه باختری همچنان درحال افزایش است.

با این وجود، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «برخی از متحدان ما آمادگی خود برای اعزام نیرو به غزه را ابراز کرده اند. اما این طرح فقط پس از یکپارچه شدن غزه و کرانه باختری و مدیریت تشکیلات خودگردانی اصلاح شده بر آن، ممکن خواهد بود.»

او افزود: «اسرائیل نیز باید با این شروط موافقت کند. این اقدامات برای شکل گرفتن کشور مستقل فلسطین لازم است. فلسطینیان به آینده‌ای آشکار نیاز دارند. فلسطینیان از حق تعیین سرنوشت خود برخوردارند اما هیچکس نباید از ایده حکمرانی حماس یا دولتی تندرو مخالف وجود اسرائیل برا فلسطینیان حمایت کند.»

بلینکن درحالی از حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت خود سخن می‌گوید که طبق تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، حماس گزینه آن‌ها است.

او افزود: «فلسطینیان نباید به‌عنوان موجوداتی غیرانسانی پنداشته شوند. اسرائیل باید درباره روابط خود با فلسطینیان فکر کند. اسرائیلی‌ها و فلسطینیان هیچ کجا نمی‌روند. اسرائیل باید این واقعیت را بپذیرد.»

بلینکن مدعی شد: «برخی در اسرائیل فکر می‌کنند هرگونه آتش‌بس در غزه، هدیه‌ای به حماس است. اما حماس خواستار نابودی طرح ۲ کشوری است. این راهکار سیاسی، برخلاف خواسته اصلی حماس است. امیدواریم همه طرفین اراده سیاسی کافی را از خود نشان دهند.»

او اذعان کرد: «اسرائیل مانع دسترسی تشکیلات خودگردان فلسطین و فلسطینیان به منابع مالی خود شده است. اسرائیل درحال نادیده گرفتن حملات شهرک نشینان به فلسطینیان در کرانه باختری است.»

حماس؛ تنها گزینه فلسطینیان است

وزیر امور خارجه آمریکا اذعان کرد: «در صورت نادیده گرفته شدن خواسته فلسطینیان حتی در صورت نابودی حماس، جنبشی خطرناک‌تر شکل خواهد گرفت. این مسئله را در غزه دیده‌ایم. در غزه، حماس سریعا قدرت خود را بازیابی می‌کند زیرا جایگزین دیگری برای فلسطینیان وجود ندارد.

او اذعان کرد: «اسرائیل درحال نابودی هرگونه راهکار جایگزین است. منابع ما نشان می‌دهد که حماس همه نیروهای خود را جایگزین کرده است.»

بلینکن مدعی شد: «حماس در مناطق غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها حضور دارد.»

این ادعا درحالی است که حتی مقامات آمریکایی به خلاف این ادعا اذعان کرده‌اند.

بلینکن افزود: «هرچه زجر در غزه ادامه پیدا کند، کشورهای عربی بیشتر از اسرائیل فاصله خواهند گرفت و توافق صلح اسرائیل با اردن و مصر فروخواهد پاشید. جنگ در غزه اقتصاد اسرائیل را درهم خواهد شکست.»

او که پیشتر به استخدام هزاران مبارز تازه توسط حماس اذعان کرد، مدعی شد که رژیم صهیونیستی در نابودی حماس موفق بوده است.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «بسیاری در دولت آمریکا و وزارت خارجه باور داشتند که ما اسرائیل را فعال کردیم. برخی نیز از عدم حمایت کافی آمریکا از اسرائیل انتقاد کردند. کاش می‌توانستم بگویم که همه تصمیمات ما درست بود.»

او در اظهاراتی ضدایرانی گفت: «برای نابودی ایران، حماس، حزب‌الله و محور مقاومت به خاورمیانه‌ای متحد نیاز داریم و برای دستیابی به این اتحاد، باید جنگ در غزه متوقف شود. کشورهای منطقه باید تصمیم بگیرند و متحد شوند.»

بلینکن مدعی شد: «خواست اصلی اسرائیل، پذیرفته شدن به‌عنوان کشوری مستقل است که از حق زندگی برخوردار است.»

این ادعا درحالی است که رژیم صهیونیستی با اشغالگری شکل گرفته و این بحران کنونی، پس از 76 سال اشغالگری شکل گرفته است.

با این وجود بلینکن مدعی شد: «عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل به قرارگیری اسرائیل در منطقه کمک خواهد کرد. مذاکرات بسیاری صورت گرفته و پیشرفت های گسترده‌ای داشته‌ایم. این توافق، پیمان امنیتی، اقتصادی و شراکت اطلاعاتی را شامل خواهد شد.»

او مدعی شد: «هفتم اکتبر مانع این عادی سازی شده بود. عربستان سعودی همواره خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین بود و هفتم اکتبر باعث شد تا خواست عربستان برای تشکیل کشور مستقل فلسطین و خواست اسرائیل برای منزوی کردن دشمنان خود را آشکار ساخته است.»

بلینکن در ادامه خواستار ائتلاف جهانی علیه برنامه هسته‌ای ایران شد.

 توافق هسته‌ای با ایران بهترین راهکار است

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «راه دیگری برای صلح وجود دارد. در صورت اتخاذ تصمیمات سخت توسط رهبران، آمریکا در کنار آن‌ها خواهد بود.»

او گفت: «نسل جوان خواستار جلوگیری از جنگ است.»

بلینکن در پاسخ به سوالی مدعی شد: «به توافق نزدیک هستیم. اکنون منتظر پاسخ حماس هستیم. در روزهای اخیر به توافق بسیار نزدیک شده ایم. این توافق آماده اجرایی شدن است. منتظر پاسخ نهایی حماس هستیم.»

او مدعی شد: «کشورهای بسیاری نگران سرمایه‌گذاری در غزه هستند زیرا به باور آن‌ها این تحولات مجددا تکرار خواهد شد. زیرا در صورت عدم رسیدن به راهکار سیاسی واقعی، این جنگ مجددا تکرار خواهد شد.»

بلینکن در پاسخ به سوالی درباره احتمال حمله هوایی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «بایدن همواره روی خواست خود برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران تأکید کرده است. توافق هسته‌ای ایران، برنامه هسته‌ای این کشور را کنترل می‌کرد و این توافق از ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران جلوگیری می‌کرد. متاسفانه با خروج از توافق، ایران برنامه هسته‌ای خود را توسعه داده است.»

او همچنین مدعی شد: «ایران می‌تواند ظرف یک یا 2 هفته سلاح هسته‌ای بسازد. هرچند ایران سلاح هسته‌ای ندارد. اما شرایط خطرناک است. باید دید فرصتی برای رسیدن به توافق تازه‌ای وجود دارد یا خیر.»

بلینکن گفت: «رسیدن به توافقی جامع، بهترین راه برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران است.»

او مدعی شد: «اما آمریکا به هر طریقی از هسته‌ای شدن ایران جلوگیری خواهد کرد.»

بلینکن در ادامه به سوالی گفت: «تلاش‌های بسیاری برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان انجام شده است. این توافق آماده است. اما این توافق نیازمند کشور مستقل فلسطین است. اسرائیلی‌ها باید برای رسیدن به خواست خود، یعنی دیده شدن به‌عنوان کشوری مشروع، روابط خود با فلسطینیان را حل کنند. اسرائیلی‌ها باید درباره این مسئله تصمیم بگیرند. تشکیل کشور مستقل فلسطین الزامی است. اما اسرائیل باید درباره آن تصمیم گیری کند.»

او مدعی شد: «در این لحظه، هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینیان در شوک هستند و تشکیل کشور مستقل فلسطین در این لحظه ممکن نخواهد بود. اما این مسئله حتمی است و باید کشور مستقل فلسطین تشکیل شود. دولت بعدی باید از زیرساخت ایجاد شده استفاده کند.»

بلینکن گفت: «تغییر به اراده گرفتن تصمیمات سخت لازم دارد.»

انتهای پیام