به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی دانا؛ مراسم اختتامیه سمینار نیمفصل داوران لیگ برتر فوتبال ایران، عصر امروز به میزبانی هیأت فوتبال استان یزد و با حضور رئیس فدراسیون، امیرفرشاد تفکریبافقی رئیس هیأت استانی، مسئولان ورزشوجوانان استان یزد، داوران مدعو و اعضای کمیته داوران فدراسیون فوتبال صورت گرفت.
علی خسروی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال در این مراسم با تشکر از ریاست فدراسیون گفت: در زمان این کمیته داوران افراد زیادی وارد لیست بینالمللی شدند، VAR به ایران آمد، رودربایستیها برداشته شد و داور زن به اتاق VAR آمد. ما به شما و این داوران افتخار میکنیم.
موعود بنیادیفر، داور بینالمللی فوتبال ایران اظهار داشت: از برگزاری کلاس در استان تاریخی یزد خوشحال و متشکرم. کلاس خیلیخوب و با شرایط تست واقعاً خوبی داشتیم. افزایش دستمزدها بسیار خوب بود و امیدوارم بهتر از اینها هم رخ بدهد. انشالله با این کلاس، نیمفصل دوم را محکمتر جلو ببریم و با دلگرمی مجموعه فدراسیون بتوانیم بهتر پیش برویم. امیدواریم در نیمفصل دوم بازیهای بیشتری با VAR برگزار شود.
اسماعیل صفیری، سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال نیز ضمن تبریک روز پدر، خیر مقدم به حضار و تشکر از رئیس فدراسیون، رئیس هیات استان یزد و مسئولان ورزشوجوانان استان در این مراسم عنوان داشت: کلاس نیمفصل دانشافزایی لیگ برتر با دعوت از ۶۴ کمکداور و ۴۹ داور شروع شد که از میان ۴۹ داور، ۲ داور در سمینار پایانی AFC و یک کمکداور بهدلیل یک ضایعه تاسفبار، در مراسم حاضر نبودند. اولین برنامه ما تست آمادگیجسمانی بهدنبال تاکید فراوان مدیریت فدراسیون بود. داور برای قضاوت در بالاترین سطح کشور باید از بالاترین سطح آمادگیجسمانی برخوردار باشد که این موضوع خط قرمز ماست.
وی در ادامه بیان داشت: در این تست ۱۱ داور و ۹ کمکداور موفق به پاسکردن تست نشدند ولی مابقی این تست را با قدرت پاس کردند و از روز دوم کلاس تئوری را برگزار کردیم؛ با تاکید ویژه بر VAR. سیمولاتور مخصوص VAR را نصب کردیم و کلیه کلیپهای مربوط به این موضوع را با حضور داوران بررسی و مرور کردیم. نکاتی برای پیشرفت گفته و تبادلنظر شد که به اشتراکات بسیار خوبی رسیدیم.
صفیری تصریح داشت: VAR یک پدیده نوظهور در لیگ ماست اما داوران ما تا نیمفصل، پیشرفت بسیار خوبی داشتند و تیمها کمتر آسیب داوری دیدند. با توجه به استفاده نیرویانسانی از وسایل الکترونیکی، ضریب خطا صفر نمیشود.
سرپرست کمیته داوران گفت: با تلاش داوران که آماتورند، حرفهای خدمت میدهند و باز کوتاهترین دیوار، دیوار آنهاست. دست تعامل سمت مدیرانعامل، مربیان و رسانهها دراز میکنیم. شریفترین و سالمترین افراد جامعه فوتبال ما همین داوران هستند.
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال در مراسم اختتامیه سمینار نیمفصل داوران فوتبال ایران ضمن تبریک ولادت حضرت امیرالمؤمنین (ع) و خوانش قصیدهای در مدح امام علی (ع) اظهار داشت: داوران و کمکداوران همکاری تنگاتنگ و خوبی را با فدراسیون از خود نشان دادهاند. بخش داوری وجه لاینفک فوتبال کشور است و ویژگیهای خاص خودش را دارد. تصورم این است اگر همه ملزومات یک مسابقه انجام شود، اگر داور نباشد یا دیر برسد؛ بازی برگزار نمیشود. داور از الزامات اصلی فوتبال، فوتبالساحلی و فوتسال است که کار بسیار سخت و کمسود برای داور ولی پرمنفعت برای فوتبال ماست. میدانم هزینههای بخش داوری و دستمزدها با باقی دستمزدهای رایج فوتبال همخوان نیست.
وی در ادامه بیان داشت: کمترین هزینهها صرف داوران میشود و ما عذر میخواهیم. در حال تلاش برای افزایش هستیم و ۲، ۳ دور خودم این افزایش را انجام دادهام. در یک دوره سال ۱۳۸۹ دستمزد را ۳ برابر افزایش دادیم اما باز هم ناچیز است؛ البته برای فدراسیون فوتبال همین الان ۱۵۰، ۱۶۰ میلیارد تومان در بخش داوری هزینه میکنیم. از هتل و ترانسفر تا VAR و ...؛ هزینه زیادی میکنیم.
رئیس فدراسیون فوتبال عنوان داشت: فدراسیون فوتبال از مجموعه دولت نهایتأ ۵۰ یا ۶۰ میلیارد تومان دریافت میکند ولی بیش از ۱۰۰۰ میلیارد هزینه میکنیم. درآمدها را بدون تکیه به منابع دولتی از فیفا، AFC و فاندهایی که در تمامش بلااستثنا شرکت میکنم؛ کسب میکنیم. در بخش درآمد و هزینه با هیچ کشوری از رقبا و همسایهها قابلقیاس نیستیم؛ نه عربستان، نه قطر، نه امارات و نه حتی ازبکستان و تاجیکستان. با همین درآمد ۱۸ دنیا هستیم و در شرایط نسبتاً خوبی هستیم.
وی در این رابطه تأکید داشت: در داوری نقش مؤثری در AFC داریم و بازیهای خوب آسیایی را سوت میزنیم. سعی کردیم بانوانمان هم در بخشهای مختلف داوری کنند. VAR را الزام به استفاده داشتیم چون بدون آن، داورانمان نمیتوانستند در مسابقات بینالمللی سوت بزنند که این یکی از ضررهای ماست. علاقه و الزام به حضور زنان در ورزشگاهها داشتیم که مسیر خیلی سختی داشت اما VAR همین را تحتالشعاع قرار میداد چون منشأ برخی ناسزاها، مشکلات داوری بود و اگر VAR نداشتیم، به ما فشار میآوردند تا بانوان را به ورزشگاه راه ندهیم.
تاج در تشریح روند واردات VAR گفت: با شرکت Evs برای VAR صحبت کردیم و این شرکت به ما نامه زد چون بیش از ۲۰ درصد تجهیزات دستگاههایم آمریکایی است، نمیتوانیم با ایران قرارداد ببندیم. ما به فیفا فشار آوردیم و با روابط خوب و کمک فیفا، تحتلایسنس فیفا همین دستگاهها را وارد کردیم. Evs هنوز هم به ما VAR نمیدهد و همه تحت لایسنس فیفاست. اگر VAR نمیآمد، نمیشد بانوان را به استادیوم راه بدهیم. دستگاهها به این شکل وارد شد ولی هنوز کافی نیستگ ۶ دستگاه چینی بنا به خرید داشتیم که بدون پرداخت پول و از محل ۱۱۰ میلیارد بودجه دولتی برای VAR میخواستیم پیش ببریم ولی اتفاق این است که الان چینیها نمیدانند چه شدهاست.
وی در ادامه تصریح داشت: اگر این ۶ دستگاه از دست برود، اتفاق بدی برای فوتبال ماست چون حلقه تحریمها را هم داریم. با احمد دنیامالی مفصل در این زمینه صحبت کردم و ایشان همانجا زنگ زد و صحبت کرد. شرایط خاصی برای ورود آن VARهای چینی داریم ولی برای VARهای خودمان بحثی نیست و از محل فاند فیفا وارد کردیم. پول VAR چینی را دولت به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور داد و این شرکت دولتی گفت باید الزامات اداری باشد. ۶ یا ۷ ماه است در گیرودار این مسئله هستیم. این مسئله مستقیم به امنیت داوران برمیگردد. معاونت فنی سازمان صداوسیما هم بهدنبال حل این مسئله است چون میتوانند از آن استفاده کنند و بحث دوربینهای تلویزیونی هست.
رئیس فدراسیون فوتبال اذعان داشت: تصورم این است با حل این مشکل، حتی بتوانیم همه بازیهای لیگ یک را هم با VAR پوشش بدهیم. با ۶ دستگاه نمیشود همه لیگ را پوشش بدهیم و باید شرایطی فراهم شود تا بقیه دستگاهها هم برسند. خریدن، آوردن، بردن و ارنج VAR وظیفه ما نیست و این وظیفه باشگاه میزبان است. باشگاهها هم مشکلات زیادی دارند و این است که ما به میان آمدهایم. بدنه داوری ما سیستم و سازوکار فوقالعاده شفافی دارد ولی دقت باید در اتاق VAR زیاد باشد؛ بد است این که اشتباه در این اتاق داشته باشیم و قابلقبول نیست. البته اشتباهات سهوی هستند ولی از ما نمیپذیرند و ما هم این اشتباه را نمیپذیریم.
تاج در خاتمه گفت: نیمفصل دوم حساس است و مقدماتی جامجهانی را هم داریم. از نظر من تیم ملی صددرصد به جامجهانی صعود کرده و انشالله بازیها را داخل کشور برگزار کنیم. لیگ قهرمانان و نخبگان آسیا، لیگ برتر، جام حذفی و بازیهای تیم امید را هم خواهیم داشت که خیلی کارمان فشردهتر است؛ چون هم بحث قهرمانی و سهمیههاست و هم بحث سقوط تیمها. این یعنی نیمفصل دوم خیلی حساس است و دقت شایانی نیاز خواهد داشت.
∎