به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ پژوهشگر ونویسنده مجموعه گیاهان دارویی دراصفهان گفت: حساسیت و آلرژی، سینوزیت و ترشحات پشت حلق، آلودگی هوا، گرد و غبار، برگشت اسید معده یا ترش کردن، استعمال دخانیات، عفونت ریه، التهاب حلق، سل و بدخیمی از جمله عوامل سرفههای مزمن است.
صمصام صانعی افزود: در روزهای سرد سال که افراد به بیماری های ویروسی سرماخوردگی وآنفولانزا مبتلا می شوند می توان با مصرف برخی گیاهان دارویی مفید درمان شوند.
وی گفت: گل ختمی گیاهی با طبع سرد است که اثرات ضدالتهابی و ضد سرفه قوی داردو دمنوش آن برای درمان سرفههای خشک و مزمن مفید است همچنین دمنوش آویشن از ترکیبات گیاهی بسیار موثر در درمان سرفه است.
این پژوهشگر طب سنتی، ترکیب عسل و لیمو را هم راهکاری مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفههای مقاوم و شدید معرفی کرد و گفت: ترکیب زنجبیل، پیازچه و عسل و سپس جوشاندن آن برای حدود ۱۰ دقیقه و نوشیدن آن در چند نوبت به عنوان یک معجزهگر برای کاهش یا درمان سرفههای شدید مفید است.
صمصام صانعی توصیه کرد: جوشانده چوب دارچین، دمکرده عناب و زنجبیل، بارهنگ، حریره بادام و به دانه همچنین ترکیبات نعناع و ثعلب نیز در درمان سرفههای مزمن موثر است.