شناسهٔ خبر: 70808734 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

پل گزستان؛ شاهراه جدید شهرستان کوهرنگ به سوی توسعه و پیشرفت

مدیرکل امور عشایری چهارمحال و بختیاری گفت: پروژه پل گزستان سال ۱۴۰۱ تقریباً حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و تکمیل آن نیاز به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار داشت که ۱۰ میلیارد را از اعتبارات سال ۱۴۰۲ تخصیص دادیم و ما بقی را سازمان امور عشایر تقبل کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، زینب رحیمی؛ پروژه‌ی ساخت پل گزستان در شهرستان کوهرنگ، یکی از مهم‌ترین پروژه‌های زیرساختی مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری است. این پل با هدف بهبود ارتباطات حمل‌ونقل و تسهیل دسترسی به مناطق مختلف شهرستان کوهرنگ، طراحی و در حال اجرا است. 

پل گزستان با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته و مواد با کیفیت بالا، نمادی از توسعه و پیشرفت در منطقه خواهد بود. این پروژه با همکاری بین‌بخشی دستگاه‌های دولتی، مهندسان و کارگران محلی به اجرا درآمده است و نقش مهمی در ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان خواهد داشت.

ساخت این پل به دلیل اعتبار و شرایط جویی به تعلیق افتاده است که در این گزارش روند ساخت و اهمیت اجرای این پروژه برای مردم محلی را از مسئولان مربوطه جویا شده‌ایم.

شهباز اکبری در این راستا گفت: اتصال روستای گزستان به ۸ روستای دیگر که بعد از رودخانه هستند و تا مرز دیناران شهرستان اردل ادامه دارند سال‌های سال است که مطالبه مردم منطقه بود.

فرماندار شهرستان اردل ادامه داد: چند سال پیش عملیات ساختن پلی بر روی رودخانه آغاز شد که امروز ساخت پایه‌های پل به اتمام رسیده و عرشه در حال ساخت است.

وی افزود: بقیه مسیر پل تا منطقه سه جوب و گاوشیر ۱۳ کیلومتر است که تراشه برداری و خاک‌برداری شده و محل برای عبور ماشین‌ها مهیا شده است. 

کاهش مسیر یک روزه به نیم ساعت در دولت شهید رئیسی 

اکبری بیان کرد: تا پیش از این معلمان و عشایر برای رسیدن به کلاس درسشان در روستای گزستان با کلک از رودخانه عبور می‌کردند و یک روز در مسیر بودند اما در دولت شهید رئیسی خدماتی از قبیل جدول، آسفالت و جاده به روستا ارائه شد و مسیر یک روزه به نیم ساعت کاهش پیدا کرده است.

یو با بیان اینکه این پل راه ارتباطی روستای گزستان تا سه جوب و گاوشیر است، افزود: خدمات دیگری در این روستا نیز انجام شده است که ساخت زمین چمن مصنوعی، تحویل ماشین جمع‌آوری زباله به روستا و اجرای ۱۰ کیلومتر شبکه گازرسانی برای اولین بار در منطقه تا روستای باغ‌چندار از جمله این خدمات است.

فرماندار در پایان گفت: نصب سیستم پمپاژ شبکه آب‌یاری کشاورزی در حدود ۱۱۰ هکتار زمین با کمک دولت و مردم انجام شده است و ۳۰ درصد پروژه در سال آینده انجام خواهد شد.

پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت پل رودخانه گزستان 

محمد محمودی در ادامه گفت: ساخت پایه‌های پل گزستان در سال ۱۴۰۱ تقریباً حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و تکمیل آن نیاز به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار داشت، ۱۰ میلیارد را از اعتبارات سال ۱۴۰۲ تخصیص دادیم که حدود ۷۰-۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی پیدا کرد.

مدیرکل امور عشایری چهارمحال و بختیاری افزود: تکمیل پایه‌ها و دستک‌های پل ۱۰ میلیارد تومان دیگر نیز اعتبار لازم داشت که در سفر ۲-۳ هفته پیش استاندار به منطقه دستور جذب اعتبار و تکمیل پایه‌ها را صادر کردند.

وی ادامه داد: در راستای این سفر ما سفری به تهران داشتیم و رئیس سازمان دستور تخصیص ۱۰ میلیارد تومان را صادر کردند که با این مبلغ پایه‌ها تکمیل می‌شود و برای عرشه پل نیز تفاهم‌نامه‌ای با مشاور وزیر راه بسته شد که به محض تکمیل پایه‌ها عرشه نیز سوار خواهد شد و به بهره‌برداری می‌رسد.

نبود اعتبار علت اصلی اجرایی نشدن پروژه بوده

محمودی به علت تاخیر در اجرای پروژه اشاره کرد و ادامه داد: عدم انجام کار تا کنون چند دلیل دارد که مهمترین آن عدم جذب اعتبارات بود همچنین طول پل به ۱۰۵ متر می‌رسد و یک پل بزرگ در رودخانه بازفت است و از آنحایی که این رودخانه با اولین بارش طغیان می‌کند لذا همه فصول سال نمی‌توان کار کرد و تنها در اوایل فصل بهار و اواخر فصل تابستان فرصت کار در پروژه را داریم و همین عوامل اجرای پروژه را به تعویق انداخت.

مدیرکل امور عشایری استان بیان کرد: این پل راه ارتباطی بخش بازفت یعنی روستای گزستان به روستاهای عشایری سه‌جو، گاو شیر، بادام شیرین و الوک هستش که تا کنون هیچ گونه جاده ارتباطی نداشتنپ و با پشتیبانی اداره‌کل امور عشایر و گروه جهادی شهدای مقاومت قم جاده‌ای به مساحت ۱۳ کیلومتر احداث شد تا تردد عشایر در منطقه سهل شود.

محمودی تصریح کرد: پنج میلیارد تومان برای اجرای این پروژه در قالب پشتیبانی در اختیار گروه‌های جهادی قرار گرفت و اگر پل گزستان هم افتتاح شود جاده ارتباطی بین روستاهای سه‌جو و گاوشیر به منطقه بازفت تأمین می‌شود.

ساخت ایل راه دیناران در انتظار اعتبار

وی ادامه داد: تکمیل راه‌های ارتباطی این منطقه نیاز به احداث ایل‌راهی دارد تا جاده عشایری به دیناران متصل شود که اخذ مجوز منابع طبیعی و زیست محیطی لازمه احداث است و هنوز مجوزات صادر نشده است.

سایر پروژه‌های مناطق عشایری در دست اقدام

محمودی افزود: غیر از پروژه‌ گزستان پروژه پنبه‌کال در روستای شیخ علیخان کوهرنگ که یک ایل راه عشایری از کوهرنگ به بخش بازفت و به استان خوزستان است که یک مسیر ۲۸۹ کیلومتری را به ۸۰ کیلومتر تبدیل می‌کند. تا کنون مراحل مطالعات و نقشه‌برداری انجام شده، ۵ کیلومتر از جاده احداث شده و ۲۵ کیلومتر دیگر باقی مانده است.

مدیرکل امور عشایری استان ادامه داد: در شهرستان اردل نیز یک پروژه عشایری با عنوان پل قلعه درویش وجود دارد که پایه‌های پل آماده است و عرشه پل نیازمند اعتبار است.

وی بیان کرد: احداث جاده‌های عشایری که نیازمند مجوزات منابع طبیعی دارد، پمپاژ مازه سوخته در بخش بازفت که پروژه عمرانی آن تکمیل و نیازمند برق‌رسانی است و پروژه‌های مشابه دیگر در حال اجرا هستند.

افتتاح ۹ پروژه عشایری در دهه فجر 

محمودی در پایان با اشاره به اینکه ۸-۹ پروژه آماده افتتاح در دهه فجر هستند، اظهار کرد: پروژه آب رسانی به روستاهای کلگه، آسمان‌نیر، شهسوار و دره گرم در شهرستان لردگان، پروژه چویلان در شهرستان اردل، پروژه آب رسانی به روستاهای سه‌جو، بناب و گاوشیر در شهرستان کوهرنگ، بهسازی آبشخورهای دامی و ایل راه آق‌باغ در شهرستان خان‌میرزا از جمله پروژه‌های در حال تکمیل هستند که در دهه فجر به بهره‌برداری خواهند رسید.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، براساس آخرین سرشماری ۲۲ هزار ۹۲۳ خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت در چهارمحال و بختیاری حضور دارند.

احداث پل ارتباطی روستای گلستان شهرستان کوهرنگ با مناطق عشایری اطراف، ارتباط بین ۶ روستا، ۲۵۰ خانوار عشایری و ۵۰ خانوار ساکن در روستاها فراهم خواهد شد.

روستای گزستان شهرستان کوهرنگ واقع در بخش بازفت است که ساکنان مناطق عشایری اطراف برای رفت و آمد و عبور از رودخانه به دلیل نبود پل با مشکل فنی مواجه بودند و برای تردد به طرف دیگر رودخانه از طریق نوعی قایق دست‌ساز(کلک) که از پوست گوسفند ساخته می‌شود، استفاده می‌کنند.