به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی هنر، نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا با نمایش آثاری از هنر خوشنویسی، تذهیب و نگارگری با حضور سیدقاسم ناظمی رایزن فرهنگی ایران در ترکیه، محمدحسین شجاعی معاون سفیر ایران در ترکیه، باریش دمیرچی معاون رئیس دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا آنکارا، امین مختاری رییس جهاد دانشگاهی هنر و حمیدرضا جمشیدی سرپرست و مشاور هنری رویداد به عنوان نماینده هنرمندان شرکتکننده، در دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا آنکارا افتتاح شد.
سیدقاسم ناظمی با تاکید بر اهمیت روابط فرهنگی میان ایران و ترکیه بیان کرد: یکی از حوزههای مهم و تاثیرگذار برای تقویت این روابط، هنر است. در این زمینه، ایران و ترکیه اشتراکات فراوانی بهویژه در هنرهایی همچون خوشنویسی، تذهیب، نگارگری و سایر هنرهای سنتی دارند. برگزاری این نمایشگاه، که به همت جهاد دانشگاهی هنر و با همکاری دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا صورت گرفته است، جلوهای روشن از این همکاریهای ارزشمند فرهنگی است.
نمایشگاه خوشنویسی مولانا نقطهای برای گسترش تبادلات فرهنگی ایران و ترکیه
امین مختاری با قرائت بیانیهای تاکید کرد: این نهاد هدفگذاری ویژهای برای معرفی فرهنگ و هنر ایرانی-اسلامی در سطح بینالمللی دارد. از مهمترین اولویتهای جهاددانشگاهی در حوزه هنر، حمایت از توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و ایجاد مسیرهایی دوجانبه برای شکوفایی این مهم است.
رئیس واحد هنر جهاددانشگاهی ادامه داد: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای نمایش هنر خوشنویسی ایرانی و معرفی اشعار جاودانه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی به جهانیان است. این رویداد میتواند به عنوان نقطهای برای گسترش تبادلات فرهنگی و هنری میان ایران و ترکیه عمل کرده و زمینهساز همکاریهای بیشتر میان دو کشور در حوزه فرهنگ و هنر باشد.
توسعه تعاملات هنری ایران و ترکیه
باریش دمیرچی یکی از اهداف اصلی موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا را تربیت آکادمیک هنرمندان اعلام کرد و افزود: در همین راستا، برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه حاضر نیز جزو برنامهها و اولویتهای مکمل این مسیر به شمار میآید.
معاون دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا با قدردانی از هنرمندان جهاد دانشگاهی افزود: از شما سپاسگزارم که دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا را برای برگزاری نمایشگاه خوشنویسی آثار مولانا انتخاب کردید و این فرصت را فراهم ساختید تا شاهد این آثار ارزشمند باشیم.
نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا شامل ۴۰ اثر از ۱۶ خوشنویس برجسته با درجات فوق ممتاز و استادی در خطوط نستعلیق، شکسته و شکسته نستعلیق، به همراه هنرمندان ممتاز در زمینه نگارگری و تذهیب است که همگی در مرکز آموزشهای تخصصی کوتاهمدت جهاد دانشگاهی هنر پرورش یافتهاند. این آثار که تحت سرپرستی و مشاوره هنری حمیدرضا جمشیدی خلق شدهاند، طی بیش از ۶ ماه با دقت و ظرافت به رشته تحریر درآمدهاند.
نمایشگاهی با عطر ویژه به نام «مولانا»
فضای نمایشگاه با عطری ویژه به نام «مولانا» که به ابتکار جهاد دانشگاهی هنر طراحی و تولید شده، عطرآگین شده است. این عطر که با الهام از رایحههای لطیف و آرامبخش خلق شده، تجسمی از عمق معنویت و عرفان اشعار مولانا را در فضای نمایشگاه به ارمغان آورده است. رایحه این عطر، که بهطور ویژه برای این رویداد طراحی شده، بهگونهای هنرمندانه حس آرامش و تمرکز را در بازدیدکنندگان برمیانگیزد و فضایی روحانی و هماهنگ با حال و هوای آثار خوشنویسی و اشعار عرفانی مولانا ایجاد میکند.
علاوه بر این، گزیدهای از اشعار عارفانه مولانا به زبانهای فارسی و ترکیه استانبولی، همراه با موسیقی آرامبخش و دلنشین، در فضای نمایشگاه پخش میشود. این ترکیب هنری، مخاطبان را به سفری معنوی و درونی در ژرفای اندیشهها و پیامهای عرفانی این شاعر بزرگ دعوت میکند. این مهم، فضایی بیبدیل و خاطرهانگیز خلق کرده و تجربهای متفاوت از یک نمایشگاه هنری را برای بازدیدکنندگان رقم میزند؛ تا مخاطبان، علاوه بر مشاهده و تحسین آثار خوشنویسی، با عمق احساسات و مفاهیم اشعار مولانا پیوندی عمیقتر برقرار کنند.
نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا به همت جهاد دانشگاهی هنر و مشارکت و حمایتهای مادی و معنوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بینالمللی الهدی و رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه و به میزبانی دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا از ۲۴ تا ۲۶ دیماه ۱۴۰۳ (۱۳ تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵) در کشور ترکیه برپاست.