شناسهٔ خبر: 70807266 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اعتکاف در ساوه:

بهشت سه روزه در ساوه

ساوه - ایرنا - بهشت سه‌روزه اعتکاف از سیزدهم رجب در مساجد ساوه آغاز شده، جایی که بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از هیاهوی زندگی به این خلوت معنوی پناه آورده‌اند تا با بازگشت به اصل خویش، آرامشی جاودان را در دل بندگی بازیابند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، با طلوع سیزدهم رجب، حال و هوای ساوه تغییر کرد و خیابان‌ها و محله‌ها در سکوت سحرگاهی، شاهد قدم‌های عاشقانی بود که راهی مساجد شدند.

در ۲۳ مسجد این شهرستان، از ساوه، آوه، غرق آباد و نوبران تا روستاهای یاتان، سقانلیق و هریسان، شعله‌های نور عبادت برافروخته شد.

اینجا دیگر نه خبری از هیاهوی روزمره است و نه دغدغه‌های بی‌پایان زندگی؛ تنها آرامشی عمیق که دل‌ها را به سوی خداوند می‌کشد.

حجت‌الاسلام حجت الله جعفری رئیس تبلیغات اسلامی ساوه، روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اعتکاف را فرصتی برای بازگشت به اصل خویش بیان کرد و گفت: امسال شاهد حضور پررنگ جوانان و بانوان هستیم که از ۲ هزار و ۳۴۸ معتکف حاضر ۶۰ درصد را بانوان تشکیل دادند و ۵۰ درصد نیز جوان هستند.

حلقه‌های صالحین، نشست‌های بصیرتی با موضوعاتی همچون جهاد و سبک زندگی اسلامی، جلسات قرائت قرآن و مباحثی پیرامون عفاف و حجاب از جمله برنامه های طراحی شده برای ایام سه روزه اعتکاف در مساجد است که به گفته حجت‌الاسلام جعفری، ایجاد ارتباطی عمیق‌تر میان معتکفان و خداوند و تقویت ایمان و آرامش درونی از جمله اهداف این برنامه‌ها است.

سفر آرامش و بندگی

روایت‌هایی از نور و ایمان در دل مساجد

مساجد ساوه این روزها، روایتگر داستان‌های پرمعنایی است به طوریکه در یکی از ۶ مسجد میزبان دانش‌آموزان، فاطمه، دختری ۱۲ ساله که برای نخستین بار معتکف شده است، گفت: اینجا انگار به بهشت آمده‌ام و با دوستانم دعا می‌کنیم، قرآن می‌خوانیم و از مربیان آموزه‌های جدیدی یاد می‌گیریم. احساس می‌کنم خدا خیلی نزدیک است.

این مساجد دانش‌آموزی، پر شده از نوجوانانی که تازه به سن تکلیف رسیده‌اند و تجربه‌ای متفاوت از بندگی را آغاز کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

۲۳ مسجد ساوه آماده میزبانی از آیین اعتکاف؛ حضور چشمگیر جوانان و بانوان

یکی از مربیان این مساجد هم افزود: دیدن اشتیاق بچه‌ها و نور ایمان در نگاهشان، به ما انرژی می‌دهد و این لحظات، یادآور خلوص و پاکی بندگی است.

بانوان نیز ستون‌های دیگر این مراسم در ساوه هستند که سکینه، بانویی که سال‌هاست در اعتکاف شرکت می‌کند، درباره تجربه‌اش گفت: هر سال، سه روز اعتکاف مثل یک تولد دوباره بوده و اینجا جایی است که می‌توانم بارهای زندگی را زمین بگذارم و آرامش واقعی را تجربه کنم.

شب‌های پر رمز و راز و لحظات ماندگار

شب‌های اعتکاف، زمانی است که زمین و آسمان به هم نزدیک‌تر می‌شوند و فانوس‌های روشن، مساجد را نورانی می‌کند و زمزمه دعاها، سکوت شب را می‌شکند.

محمد مردی پنجاه‌ساله که در مسجد انقلاب ساوه معتکف است، هم بیان کرد: شب‌های اعتکاف، زیباترین لحظات است و وقتی همه خواب هستند و تو با خدا راز و نیاز می‌کنی، حس می‌کنی قدمی از روزمرگی‌های زندگی جلوتر هستی.

سفر آرامش و بندگی

سه روز تا آرامش بی‌کران

تا پایان پانزدهم رجب، وقتی آفتاب عصرگاهی بر مساجد می‌تابد، لحظه وداع با این خلوت معنوی فرا می‌رسد؛ اما دل‌های بسیاری هنوز با شوق به ادامه این سفر معنوی چشم دوخته‌اند.

شب‌های مسجد همچنان با زمزمه‌های عاشقانه معتکفان همراه است. هر ساعت، پیوندی تازه و عمیق‌تر با خداوند شکل می‌گیرد. زهرا، بانویی جوان که برای دومین بار معتکف شده، می‌گوید: این اولین ساعات، مثل یک شروع تازه بود، انگار همه خستگی‌های دنیا از وجودم پاک شده است و منتظر روزهای بعدی هستم که این حس آرامش بیشتر شود.

اعتکاف در ساوه همچنان ادامه دارد؛ لحظاتی که در هر نفسش، تلألویی از نور ایمان و آرامش دیده می‌شود. این سه روز، فرصتی است برای بازگشت به اصل خویش، برای یافتن آرامش گم‌شده و برای برداشتن گام‌هایی تازه در مسیر بندگی. معتکفان در مساجد ساوه به دنبال هدیه‌ای هستند که تنها در خلوت و سکوت می‌توان یافت: آرامشی بی‌کران که در هیاهوی زندگی روزمره گم شده بود.