شناسهٔ خبر: 70805930 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بورس نیوز | لینک خبر

افزایش تولید و ذخیره‌سازی گاز، راه‌حل ناترازی نیست!

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم، چراکه فاصله بین تولید و تقاضا پر نمی‌شود مگر اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی نیز به کمک ما بیاید.

صاحب‌خبر -

به گزارش بورس‌نیوز، امید شاکری با اشاره به روند جهانی حرکت به سمت انرژی‌های پاک و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، اعلام کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی، انرژی‌های تجدیدپذیر در سال‌های آینده با رشد چشمگیری مواجه خواهند شد و تا سال ۲۰۵۰ به تأمین‌کننده اصلی انرژی تبدیل خواهند شد.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که در سال‌هایی که انرژی‌های تجدیدپذیر سهم بیشتری از سبد انرژی جهانی را به خود اختصاص می‌دهند، هنوز هم سهم نفت و گاز در این سبد بیشتر از تجدیدپذیرها خواهد بود و به این معنا نیست که انرژی‌های تجدیدپذیر به تنهایی قادر به تأمین تمام نیازهای انرژی جهان خواهند بود.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با تأکید بر این موضوع که ناترازی انرژی یکی از چالش‌های اصلی ایران است، افزود: سیاست‌گذاری‌های نادرست گذشته موجب بروز این مشکل شده است. به عنوان مثال، در حالی که ۶۰ درصد برق جهانی با سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود، این رقم در ایران به ۹۲.۴ درصد رسیده است. علت این وضعیت این است که ما به گاز به عنوان یک منبع بی‌نهایت نگاه کرده‌ایم و این باعث شده تا توسعه بخش‌های مختلف اقتصادی کشور بر مبنای گاز برنامه‌ریزی شود.

شاکری ادامه داد: مصرف گاز نیروگاه‌ها به ۹۰ میلیارد مترمکعب در سال رسیده که معادل تولید گاز در چهار فاز پارس جنوبی است. اگر تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر انجام می‌شد، گاز تولید شده می‌توانست به بخش صنعت منتقل شود و ارزش افزوده بیشتری را برای کشور به ارمغان بیاورد.

معاون وزیر نفت همچنین به لزوم اتخاذ راهکارهای جامع برای حل ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: با افزایش تقاضای گاز در کشور، در صورت عدم سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید، با کاهش تولید میدان‌های نفتی و گازی در سال‌های آینده مواجه خواهیم شد. 

وی همچنین به صحبت‌های اخیر وزیر نفت اشاره کرد که تأکید کرده بود سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌های فشارافزایی در پارس جنوبی از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت عدم توجه به این مسئله، ناترازی گاز در زمستان‌های آینده به ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.

شاکری برای حل ناترازی انرژی پیشنهاد داد که باید در چهار بخش شامل افزایش تولید گاز از طریق طرح‌های توسعه میدان‌های جدید، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز، بهینه‌سازی مصرف انرژی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اقدام کنیم. 

وی همچنین به تشکیل سازمان مدیریت راهبردی انرژی اشاره کرد که به مدیریت بخش تقاضا پرداخته و به اصلاح ساختارها در مدیریت مصرف انرژی کمک خواهد کرد.

معاون وزیر نفت در پایان یادآور شد که برای تحقق اهداف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف انرژی، نیاز به نوآوری در مدل‌های تأمین مالی داریم و امیدواریم با توجه به اقداماتی که در این زمینه انجام شده، سرمایه‌گذاران بیشتری به سمت این بخش جذب شوند.

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
برچسب ها :
ناترازی بهینه سازی مصرف انرژی قطع گاز صنایع تولیدی