شناسهٔ خبر: 70805202 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان | لینک خبر

کانون در حوزه طراحی اسباب‌بازی پیشروست؛

آغاز نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی صبح روز ۲۵ دی در تهران

نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی ایران در حالی روز ۲۵ دی کار خود را آغاز می‌کند که دبیر این رویداد از ارسال ۵۷۰ اثربه بخش رقابتی نهمین جشنواره اسباب‌بازی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، لیلا بابایی در نشست خبری این جشنواره از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان یکی از پیشروان حوزه طراحی اسباب‌بازی نام برد که مسیری را طی کرده است که سایر تولیدکنندگان نیز به این جرگه پیوستند.

او در این نشست با بیان این‌که شعار این دوره از جشنواره «بازی، تمرین زندگی» است، گفت: قرار است در ایستگاه نهم، این جشنواره یک گام جلوتر رود و به مقام بلوغ نزدیک‌تر شود. امیدواریم با همراهی و همکاری اصحاب رسانه و فعالان حوزه بازی و سرگرمی در راستای تحقق اهداف این جشنواره و در جهت شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری به نحو شایسته گام‌های موثری برداریم.

بابایی مهم‌ترین اهداف دست‌اندرکاران جشنواره اسباب‌بازی را کمک به ساماندهی صنعت اسباب‌بازی، حمایت از کالای داخلی و کمک به برقراری ارتباط بین فعالان این حوزه برشمرد و افزود: در بخش رقابتی جشنواره اسباب‌بازی، ۵۷۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است که بعد ازغربالگری اولیه ۲۲۰ اثر به مرحله نهایی رسید. بر اساس دسته‌بندی شورای نظارت براسباب‌بازی، اسباب‌بازی‌ها ازلحاظ کیفیت و محتوا ارزیابی شدند.

او با اشاره به همکاری جشنواره اسباب‌بازی با ستاد علوم شناختی در چندین دوره اخیر اظهار داشت: در بخش داوری امسال با این ستاد همکاری داریم. ستاد علوم شناختی از منظر شناختی اسباب‌بازی‌ها را بررسی می‌کند و در آیین پایانی جشنواره، معرفی برگزیدگانی که موفق به دریافت نماد ستاد شدند، را خواهیم داشت.

آغاز نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی صبح روز ۲۵ دی در تهران

همکاری ستاد علوم شناختی با جشنواره اسباب‌بازی

دبیر نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی ادامه داد: ستاد راهبری توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم‌چنین در بخش نمایشگاه، فضای فروشگاهی و ترویجی جشنواره اسباب‌بازی با ما همکاری دارد. محصولاتی که تاکنون نشان این ستاد را دریافت کردند در جشنواره اسباب‌بازی در قالب فضای خاصی به خانواده‌ها معرفی خواهند شد.

بابایی در پاسخ به سوالی مبنی بر توجه به کودکان با نیازهای ویژه در جشنواره اسباب‌بازی اظهار داشت: یکی از نشست‌های این دوره از جشنواره، اسباب‌بازی‌های کمک درمانی و توان‌بخشی است که با طیف وسیعی از مخاطبان که در این زمینه ممکن است مشکل داشته باشند، برگزار می‌شود. ضمن این‌که بسیاری از محصولاتی که برای کودکان عادی تولید می شود برای کودکان با نیازهای ویژه نیز قابل استفاده است.

کانون در حوزه طراحی اسباب‌بازی پیشروست

او در پاسخ به خبرنگاری در مورد این‌که کانون چه‌قدر به مساله طراحی اسباب‌بازی توجه می‌کند، بیان کرد: به دلیل فرایند طی شده در کانون، اغلب محصولاتی که ساخت کانون است، اقتباسی بوده است. کانون یکی از پیشروان در حوزه طراحی است. از سال ۶۲ که مرکز سرگرمی‌های سازنده در کانون شکل گرفته، طراحی هم مورد نظر بوده است.

دبیر نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی ایران ادامه داد: فعالیت کانون در این ۴۰ سال و توجه آن به طراحی باعث شده است، گونه محصولاتی که بر مبنای طراحی هستند زیاد باشد. بیش از ۱۰۰ تولیدکننده قرار است که در نمایشگاه جشنواره حضور داشته باشند. طیف محصولات تولید کانون که فکری، رومیزی و با هدف تقویت کارکردهای مغزی و شناختی هستند را در جشنواره اسباب‌بازی می بینیم.

بابایی تصریح کرد: کانون در حوزه طراحی مسیری را رفته است که سایر تولیدکنندگان نیز به این جرگه پیوستند اما هم‌چنان نیاز به حمایت وجود دارد. از تولیدکنندگان اسباب‌بازی تقاضا دارم که به موضوع طراحی توجه داشته باشند. خانه طراحان اسباب‌بازی در جشنواره امسال بخشی دارند که محور آن محصولاتی است که طراحی دارند.

آغاز نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی صبح روز ۲۵ دی در تهران

فعالیت ۴۰ مرکز فراگیر کانون برای بچه‌های با نیازهای ویژه

در ادامه این نشست فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون نیز در مورد توجه کانون به کودکان دارای نیازهای ویژه خاطرنشان کرد: سال گذشته جشنواره‌ای برگزار کردیم در حوزه کتاب‌های حسی و لمسی که بسیاری از کتاب‌های موجود بر اساس توانمندی مربیان تبدیل به کتاب‌های حسی و لمسی شد و ما برگزیدگان در این حوزه را معرفی کردیم.

فلاح ادامه داد: کانون در حوزه بچه‌های با نیازهای ویژه ۴۰ مرکز دارد که به آن‌ها مرکز فراگیر می‌گوییم. در این حوزه گفتمان اجتماعی نیاز است و شناخت جامعه از نیازهای این بچه‌ها بسیار مهم است. ما چندی پیش اولین مرکز سندرم داون را در تهران تاسیس کردیم و در آینده نزدیک در همه استان‌ها این مرکز را خواهیم داشت. طراحی شخصیت عروسکی با نام موچول نیز به‌عنوان نماد این بچه‌ها رقم خورده است.

وی تصریح کرد: در آموزش بچه‌های با نیازهای ویژه شاید باید از ابزارهای خاصی استفاده شود اما در مورد بازی و سرگرمی، یک مربی و والدین می‌تواند با طراحی سناریو از همان اسباب‌بازی‌های موجود برای فرزند خود که دچار نقیصه هست، استفاده کنند.

معاون فرهنگی کانون خاطر نشان کرد: سال پیش در جشنواره اسباب‌بازی نشستی داشتیم با حضور بچه‌ها با نیازهای ویژه و خانواده‌های آن‌ها که دیدگاه‌های آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. امسال هم چنین نشستی را در نهمین جشنواره اسباب‌بازی داریم.

نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با شعار«بازی، تمرین زندگی» ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود.

آغاز نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی صبح روز ۲۵ دی در تهران