شناسهٔ خبر: 70805034 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در گیلان:

مسجد از صدر اسلام تاکنون پایگاه مهمی برای جامعه اسلامی به شمار می‌رود

نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت گفت: مسجد از صدر اسلام تاکنون پایگاه مهمی برای جامعه اسلامی به شمار می‌رود و باید این پایگاه محوری تقویت و کارکردهای آن در جامعه به خوبی تبیین شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، آیت‌الله رسول فلاحتی، امروز _دوشنبه بیست و چهارم دی_ در نخستین نشست قرارگاه راهبردی امور مساجد استان گیلان با تبیین جایگاه والای مسجد در تاریخ اسلام اظهار کرد: مسجد از آغاز اسلام تا عصر حاضر، در شکل دهی به خمیرمایه عبادی و فرهنگی و اجتماعی مسلمانان نقش به سزایی داشته است.

وی با بیان اینکه مسجد قبا، نخستین مسجدی است که در صدر اسلام بنا شد، افزود: وقتی پیامبر اکرم (ص) از مکه به شهر مدینه مهاجرت کرد، نرسیده به مدینه یا تقریباً حومه شهر مدینه، در آن روزگار، در منطقه‌ای به نام قبا مسجدی بنا کرد.

نماینده ولی فقیه در گیلان خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم صلی‌الله، در اولین گام برای تشکیل حکومت اسلامی، مسجدالنبی را در شهر مدینه بنا نهاد که نخستین مرکز جامع علمی، سیاسی، اجتماعی و حاکمیتی اسلام به شمار می‌آمد و نیز به عنوان مرکز آموزش‌های بنیادین معارف دینی و اسلامی و مکتب اصیل انسان سازی و مرکز اصلی حکومت اسلامی و سیاست گذاری شناخته شد.

آیت‌الله فلاحتی تصریح کرد: رسول خدا قبل از تشکیل حکومت اسلامی، نخستین نماز جمعه را اقامه کرد، بنابراین اقامه نماز جمعه اقتدار حکومت دینی است.

وی تشکیل حکومت اسلامی را مولود مسجد و نماز دانست و گفت: در این راستا نامه‌هایی به سران حکومت‌های دیگر ارسال کرد.

امام جمعه رشت با بیان اینکه مسجد پایگاه محوری نظام جمهوری اسلامی بوده و است، افزود: مسجد یکی از مهمترین پایگاه‌های مهم اسلام و مسلمانان است.

آیت الله فلاحتی، با اشاره به برنامه‌های طراحی شده دشمن علیه مساجد اظهار کرد: ورود به پایگاه‌های محوری اسلام مانند مساجد و حوزه‌های علمیه و نفوذ در نهادهای انقلابی و هیئت‌های مذهبی، از جمله برنامه‌های دارای اولویت دشمنان اسلام است.

وی، با اشاره تدوین کتب فراوان درباره آسیب‌هایی که ممکن است متوجه مساجد شود، افزود: مسجد از صدر اسلام تاکنون پایگاه مهمی برای جامعه اسلامی به شمار می‌رود و باید این پایگاه محوری تقویت و کارکردهای آن در جامعه به خوبی تبیین شود.

نماینده ولی فقیه در گیلان خاطرنشان کرد: در مسجد نهادهای مختلفی در حال فعالیت هستند که هر یک از این نهادها از جمله کانون‌های مساجد، هیأت امنا و بسیج علاوه بر اینکه باید در حیطه خود به ایفای نقش بپردازند اما می‌طلبد تا در پیشبرد بهتر امور مسجد با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشند.

آیت‌الله فلاحتی با تاکید بر ضرورت نظارت بر امور مساجد، تصریح کرد: نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد که ائمه جماعت و اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان عناصر فعال مساجد در سالم سازی فضای اجتماعی نقش به‌سزایی دارند.

وی با تاکید بر اینکه جوانان مسجد باید پشتیبانان ولایت فقیه باشند، گفت: مساجد سنگرهای انسان سازی و جایگاه تقوا، فضیلت، تفسیر قرآن و بیان احکام شرع است لذا مسجدی‌ها باید مدافع اسلام راستین باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به میزان تأثیرگذاری افرادی که می‌توانند در رونق مسجد داری نقش ایفا کنند، افزود: شورای سیاست گذاری مساجد، خطوط اصلی و شاخص‌های اصلی خدمت به خانه خدا و بعد مادی و معنوی آن را روشن کرده است و کسانی می‌توانند در کار عمران مساجد و خانه‌های خدا فعالیت کنند که دارای ویژگی‌های خاصی باشند.

آیت‌الله فلاحتی تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم مبتنی بر آموزه‌های الهی فضای مساجد را به بهترین شکل که امانتی در دست ما هستند بسازیم و لازمه این کار سرعت بخشیدن به حل مشکلات و معضلات ریز و درشت در مساجد است.

وی، آبادی مساجد را از حوزه‌های مدیریتی امام جماعت آن مسجد دانست و اظهار کرد: امام جماعت در مساجد با داشتن نقشه راه، برنامه‌ریزی، بردباری و هم‌افزایی در ایجاد فضای پرشور در مساجد کوشا باشند.