شناسهٔ خبر: 70804555 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

بازار دارو دوباره متلاطم شده است

اصفهان- نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: بازار دارو در کشور دوباره بسیار متلاطم شده است و این درحالی است که ۹۷ درصد دارو‌ها تولید داخل است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: ابوالفضل ابوترابی روز دوشنبه در آئین راه اندازی نخستین کارخانه تولید محصول استراتژیک سوربیتول کشور در تیران و کرون اصفهان، گفت: بازار دارو دوباره بسیار متلاطم شده است و این درحالی است که ۹۷ درصد دارو‌ها تولید داخل کشور است، اما از سوی دیگر در زمینه تأمین مواد اولیه دارویی وابستگی وجود دارد.

به گزارش مهر، وی افزود: راه اندازی این کارخانه می‌تواند ما را از واردات سوربیتول بی کیفیت یکی از کشور‌های شرقی، بی نیاز کند.

ابوترابی اضافه کرد: انتظار داریم در این دوره ریاست جهاد دانشگاهی، منطقه ویژه دارویی، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی در این پنج هزار هکتار با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شود. ضمن اینکه در طراحی این منطقه حتی احداث فرودگاه و شهرک مسکونی دیده شده بود.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: این مجموعه دارویی که امروز برای بار دوم افتتاح می‌شود، قصه پرغصه‌ای دارد و بسیاری از مردم منطقه در طول گذر زمان شاهد آن بودند که پنج هزار هکتار از بهترین مراتع استان تیران برای یک کار ملی گرفته شد و قرار بود برای سازمان‌های بین المللی مانند مصر دو پروژه سنگین در اینجا انجام شود که یکی از آنها خط تولید سوربیتول و زنجیره تولید دارویی کشور بود.

ابوترابی با بیان اینکه این کارخانه سال ۶۷ به دست آقای هاشمی رفسنجانی افتتاح شد، اما مدتی بعد بسته شد، ادامه داد: از این کارخانه پرونده‌های متعددی برای دادگاه‌های بخش کرون به جا ماند و پس از آن بزرگترین پرونده زمین خواری ایران شد.

وی با اشاره به اینکه فردی زمین پنج هزار هکتاری این مجموعه را با ۱۰۰ لیتر آب در ثانیه از دریاچه سد زاینده رود به قیمت ۱۴۰ میلیارد تومان خریده بود، خاطرنشان کرد: بزرگترین زمین‌خواری ایران با ورود دادستان وقت کل کشور به بیت المال بازگشت و ۴۴۵۰ هکتار زمین و ۱۵۰ هکتار مستحدثات آن به جهاد دانشگاهی واگذار شد.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی افزود: رویکرد خوب وزارت دفاع باعث شد تا مالی که سال ۱۳۶۷ در زمان افتتاحیه اول این مجموعه با بیش از ۱۰ میلیون دلار آن زمان انجام شده بود، مجدداً با نگاه تولید سوربیتول به عنوان بیت المال به چرخه تولید بازگردد.

ابوترابی با اشاره به اینکه دستگاه‌های اولیه این مجموعه ایتالیایی بود، اضافه کرد: یکی از افتخارات این است که آن دستگاه‌ها در کارخانه بومی سازی شده و در صنایع داخلی از اول طراحی کردند و بسیاری از قطعات آن داخلی است.

وی در ادامه با بیان اینکه با جهاد دانشگاهی همواره اختلاف نظرات راهبردی داشتیم، تصریح کرد: دوران دولتی بودن، دیگر گذشته و امروز با توان و منابع محدود دولتی هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی که مورد تاکید رهبر انقلاب است، خاطرنشان کرد: امروز در مملکت ما بودجه سالیانه فقط بتواند هزینه جاری را تأمین کند در حالی که اگر خصوصی سازی را با اصل ۴۴ که توسط رهبر انقلاب بر آن تاکید دارند، اجرا کنیم می‌توان کشور را بدون اتکا به منابع دولتی نجات داد؛ البته اگر ما دولتی‌ها بگذاریم، زیرا مشکل از بخش خصوصی نیست بلکه از دولتی هاست و هنوز تحول فکری ایجاد نشده که بخش خصوصی را نه به زبان و بیان بلکه در عمل حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه این پنج هزار هکتار محال است بدون اتکا به بخش خصوصی آباد شود، افزود: توان علمی بخش دولتی محدود و دست و پاگیر است، منابع مالی اجازه نمی‌دهد توان دولت به گونه‌ای باشد که امور را جهش و ارتقا دهد.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون تصریح کرد: لازم است به این عرصه پنج هزار هکتاری مانند منطقه ویژه اقتصادی نگاه شده و با دعوت از بخش خصوصی با یک مدل حقوقی، توأمان شود.

ابوترابی ابراز کرد: جهاد دانشگاهی نباید وارد مقوله ساخت و ساز شود بلکه باید راهبر و ریل گذار باشد و با امکاناتی که دارد باید در دولت موانع این منطقه ویژه اقتصادی را بردارد.

وی ادامه داد: انتظار است جهاد دانشگاهی ریل گذاری علمی کشور را برعهده گیرد و خصولتی‌ها، دولتی‌ها و جهاد دانشگاهی رقیب بخش خصوصی شود.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی نمی‌تواند منطقه ویژه اقتصادی راه اندازی کند، زیرا در کار آنان سنگ‌های بزرگی می‌اندازند که نتواند، اما جهاد دانشگاهی با امکاناتی که دارد می‌تواند این منطقه را ایجاد کند.

برچسب‌ها: