شناسهٔ خبر: 70804192 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

۶ کشور اتحادیه اروپا خواستار تعلیق موقت تحریم‌های سوریه شدند

رکنا:خبرگزاری «رویترز» امروز (دوشنبه) اعلام کرد که ۶ کشور اتحادیه اروپا خواستار تعلیق موقت تحریم‌های ضدسوری در حوزه‌هایی مانند حمل‌ونقل، انرژی و بانکداری شده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» گزارش داد طبق سندی که رویت کرده است، ۶ کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار تعلیق موقت تحریم‌ها علیه سوریه شده‌اند.

در این سند که توسط آلمان، فرانسه، هلند، اسپانیا، فنلاند و دانمارک امضا شده، آمده است که اتحادیه اروپا «باید فوراً [روند] تعدیل نظام تحریم‌های خود را آغاز کند».

رویترز افزود: با این حال، در سند همچنین هشدار داده شده که اگر انتظارات اتحادیه اروپا در مورد احترام به حقوق بشر و اقلیت‌ها برآورده نشود، ممکن است تحریم‌های دیگر لغو نشوند و مکانیسم اسنپ‌بک (مکانیسم ماشه/بازگشت فوری تحریم‌ها) برای تحریم‌هایی که پیشتر لغو شده‌اند، اعمال شود.

طبق این گزارش، ۶ کشور عضو اتحادیه اروپا اعلام کردند که اتحادیه باید تحریم‌ها را لغو کند تا پروازهای غیرنظامی تسهیل شود، تحریم‌های مرتبط با کالاهای با ارزش بالا را مورد بازنگری قرار دهد، ممنوعیت صادرات فناوری نفت و گاز را لغو کند و کانال‌های مالی میان اتحادیه اروپا و سوریه را بازگشایی کند.

آن‌ها همچنین اعلام کردند که تحریم‌ها علیه اعضای دولت بشار اسد و حامیان آن باید همچنان برقرار بماند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است در نشستی که در تاریخ ۲۷ ژانویه (هشتم بهمن) در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار می‌شود، درباره کاهش تحریم‌های سوریه بحث کنند.

رهبران اروپایی پس از برکناری بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه توسط گروه «هیات تحریر الشام» (HTS) که توسط آمریکا و کشورهای دیگر و همچنین از سوی سازمان ملل متحد به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است، سیاست خود را در قبال دمشق مورد ارزیابی مجدد قرار دادند.

در حالی که قرار است که اتحادیه اروپا کاهش تحریم‌ها علیه سوریه را بررسی کند، ایالات متحده هفته گذشته در تلاش برای تسهیل جریان کمک‌های بشردوستانه، معافیت تحریمی برای معاملات با نهادهای حاکم در سوریه را به مدت ۶ ماه صادر کرد.

کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه با اسعد حسن الشیبانی وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه در ریاض ملاقات کرد، جایی که دیپلمات‌های ارشد خاورمیانه و غربی برای بحث درباره وضعیت سوریه گرد هم آمده بودند.

او گفت: اکنون زمان آن است که رهبری جدید سوریه به امیدی که به وجود آورده است، از طریق یک انتقال مسالمت‌آمیز و فراگیر که از تمام اقلیت‌ها محافظت کند، عمل کند. در مرحله بعد، ما با وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا درباره چگونگی کاهش تحریم‌ها بحث خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت، عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز و سرانجام پس از 11 روز، در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.

برچسب‌ها: