شناسهٔ خبر: 70802871 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

آموزش هوش مصنوعی تنها با ۴۵۰ دلار/ارمغان جدید چین برای پروژه‌های فضایی

در روز دوشنبه ۲۴ دی ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا میزبان اخبار گوناگون داخلی و خارجی بوده‌ایم که در اینجا قصد داریم مروری بر خلاصه‌ای از این اخبار داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، امروز در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا به اخبار حوزه‌هایی همچون علم، هوش مصنوعی، آموزش، فناوری، صنفی،فرهنگی‌ ودانشجویی پرداختیم که در ادامه مروری بر خلاصه‌ای از آنها خواهیم داشت.

کارت آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی منتشر شد

کارت ورود به جلسه آزمون کتبی چهل و دومین دوره پذیرش دستیار فوق تخصصی پزشکی بالینی بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار گرفت.

طهرانچی: باید به یک الگوی تعلیم و تربیت خدامحور و انسان‌مدار دست یابیم

رئیس دانشگاه آزاد گفت: ما باید به یک الگوی تعلیم و تربیت خدامحور، انسان‌مدار، پیچیده، چند وجهی، مرتبط و بخصوص سریع‌التغییر دست یابیم.

قانون عدم احتساب نمرات مردودی در معدل به دانشگاه‌ها ابلاغ شد

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور قانون عدم احتساب نمرات مردودی در معدل را برای اجرا به دانشگاه‌ها ابلاغ کرد.

اعلام نتیجه نهایی اولین آزمون استخدامی اختصاصی معلولان

نتایج نهایی داوطلبان اولین آزمون استخدامی اختصاصی معلولان برخی از دستگاه‌ها از سوی مرکز آزمون جهاد دانشگاهی اعلام شد که از طریق پروفایل کاربری داوطلبان قابل مشاهده است.

عرضه دستاوردی برای کاهش هزینه و افزایش سرعت هوش‌مصنوعی در اینترنت اشیاء

محققان دانشگاه تهران با توسعه نرم‌افزاری نوین، امکان طراحی سریع و کم‌هزینه تراشه‌های سفارشی برای دستگاه‌های اینترنت اشیاء را فراهم کرده‌اند. این فناوری، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، سرعت پردازش مدل‌های هوش مصنوعی را نیز افزایش می‌دهد.

پیشتازی ایران در تولیدات علمی فناوری‌های چاپ سه بعدی و چهار بعدی در بین کشورهای اسلامی

معاون فناوری و نوآوری مؤسسه ISC گفت: جمهوری اسلامی ایران در تولیدات علمی فناوری‌های چاپ سه بعدی و چهار بعدی به ترتیب جایگاه دوم و اول را در بین کشورهای اسلامی به خود اختصاص داده است.

این مدل جدید هوش مصنوعی فقط ۴۵۰ دلار خرج برمی‌دارد

مدل جدید «Sky-T۱» یک مدل هوش مصنوعی منبع باز است که می‌توان آن را با کمتر از ۴۵۰ دلار آموزش داد.

ارمغان موتورهای جدید موشک چین برای پروژه‌های فضایی

موتورهای جدید موشک چین که اخیرا به صورت آزمایشی روشن شدند، می‌توانند تحولات بزرگی را برای پروژه‌های فضایی به ارمغان بیاورند.

نگرش تولیدمحور برای جبران نیاز انرژی کشور، کارآمد نیست/ایجاد مشوق‌های سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: نگرش تولید محور برای جبران نیاز کشور، کارآمد نیست و باید سوی نگاه در مدیریت انرژی و حل مسأله ناترازی، معطوف به مدیریت و بهینه‌سازی مصرف و راهکارهای اثربخش برای افزایش بهره‌وری باشد.

اولین قطار فیبر کربنی جهان در چین روی ریل رفت

نخستین قطار فیبر کربنی جهان در چین که قرار است انتشار کربن دی اکسید را به میزان ۱۳۰ تن کاهش دهد و حدود ۱۱ درصد سبک‌تر از قطارهای سنتی هم‌اندازه خود است و به آن اجازه می‌دهد با هفت درصد مصرف انرژی کمتر کار کند، وارد خدمت شد.

فراخوان سی و نهمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت

سی و نهمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در ۷ بخش‌ و ۳۲ رشته برگزار می‌شود.

افزایش بازده واکنش شکافت آب با فتوکاتالیست اصلاح شده با رنگ

یک فتوکاتالیست حساس به رنگدانه توسط محققان ژاپنی ساخته شده است که کارآمدترین فعالیت تقسیم آب خورشیدی برای کاتالیزورهای مشابه را ثبت کرده است. این کاتالیست نانو ورقه‌ای اصلاح شده و حساس به رنگدانه می‌تواند مشکل انتقال نامطلوب الکترون را رفع کند و فعالیت تقسیم آب را صدها برابر بهبود بخشد.

آمادگی سه دانشگاه برتر ایرانی برای ایجاد شعبه دانشگاهی در عراق

وزیر علوم در دیدار با وزیر آموزش عالی عراق از آمادگی دانشگاه‌های علم و صنعت، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه فردوسی مشهد برای ایجاد شعبه در کشور عراق خبر داد.

رونمایی از ماهواره‌های ناوک و پارس ۱ و ۲ در دهه‌ فجر/پرتاب منظومه شهید سلیمانی از پایگاه چابهار

رئیس سازمان فضایی ایران از رونمایی از ماهواره‌های «پایا»، «ظفر ۲» و پارس ۱ و ۲ در دهه فجر خبر داد و گفت: ماهواره راداری «راد ۱» و «راد ۲» در حال ساخت هستند. دقت تصویربرداری ماهواره «راد ۱» ۵۰ متر است و ساخت آن تا اواخر ۱۴۰۴ به اتمام می‌رسد و سال آینده هم رونمایی می‌شود. دقت تصویربرداری ماهواره «راد ۲»، ۲۰ متر است و طراحی محموله های آن در حال انجام است.

یک ربات هوشمند به فضانوردان در ایستگاه فضایی چین کمک می‌کند

فضانوردان در ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از یک ربات «هوشمند» کمک گرفته‌اند.

پرتاب «استارشیپ» به تعویق افتاد

هفتمین پرتاب آزمایشی ابرموشک استارشیپ ساخته شرکت اسپیس‌ایکس که قرار بود امروز انجام شود، تا پس‌فردا ۱۵ ژانویه به تعویق افتاد.

تاکید وزیر علوم بر ضرورت تدوین افق چهارساله شورای گسترش آموزش عالی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اولین جلسه شورای گسترش آموزش عالی در دولت چهاردهم گفت: ضرورت دارد افق چهارساله و سیاست‌های کلی شورای گسترش آموزش عالی تدوین شود و مصوبات این شورا در راستای تحقق این افق باشد.

کاهش اختلالات شبکه برق با پوشش‌های نانویی 

یکی از شرکت‌های فناور پوشش‌های نانویی موسوم به RTV را تولید و به بازار عرضه کرده‌ که به پایداری شبکه برق کمک شایانی کرده است. 

ترکیب پروژکتور، بلندگو و لامپ در یک دستگاه

پروژکتورهای هوشمند اغلب دارای بلندگوهایی برای تجربه یک سینمای خانگی هستند، اما مدل PF600U ال‌جی با اضافه کردن یک لامپ ال‌ای‌دی به این ترکیب، از سایر دستگاه‌های این چنینی مجزا شده است. این شرکت همچنین کوچکترین پروژکتور UST خود را در نمایشگاه CES 2025 به نمایش گذاشت.

نقاط قوت ایران در نیروی انسانی و زیرساخت برای ایجاد تحول دیجیتال/پیشنهادات تخصصی جهت توسعه دولت الکترونیک با کمک هوش مصنوعی

آخرین گزارش جامع E-Government Survey ۲۰۲۴ با عنوان «شتاب‌دهی به تحول دیجیتال برای توسعه پایدار» که از سوی سازمان ملل منتشر شد، نشان داد که ایران در شاخص نیروی انسانی، از توانمندی‌های آموزشی و مهارتی خوبی برخوردار است و پتانسیل لازم برای پیشرفت دیجیتال را دارا خواهد بود.

نمایی‌از دنباله‌دار «اطلس» پیش از طلوع خورشید

عکس روز ناسا، درخشش دنباله‌دار «اطلس» را به نمایش می‌گذارد که پیش از طلوع خورشید ظاهر شده است.

ضرورت تبادل دانشجو بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های ژاپن

سرپرست دانشگاه تهران بر ضرورت تبادل دانشجو بین این دانشگاه با دانشگاه‌های ژاپن تاکید کرد و گفت: این امر راهکار مناسبی برای تعمیق پیوندهای دیرینه دو کشور است که باید برای آن برنامه‌ریزی شود.

با پدیده «ماندگاری تحصیلی» دانشجویان مواجه هستیم/افت تحصیلی دانشجویان را انکار نمی‌کنیم

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه با پدیده ماندگاری تحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی مواجه هستیم، گفت: ماندگاری تحصیلی به این معنی است که یعنی دوره پژوهشی یا دفاع از رساله یا پایان‌نامه این دانشجویان زمان‌بر شده است.

کوچ زودهنگام پرندگان مهاجر آوازخوان و بازشدن زودهنگام برگ‌ بهاره

محقق اندیشکده سیاست پژوهشی سحاب با بررسی نظرات موافق و مخالف گرمایش جهانی تاکید کرد که در شرایطی که برپایه این نظریه، در قالب معاهدات بین‌المللی محدودیت‌هایی متوجه کشورهای دنیا در نحوه استفاده از منابع فسیلی می‌شود، لازم است مطالعه‌ای داخلی به صورت مستقل و غیر جانبدارانه در خصوص علل و پیامدهای این پدیده به عمل آید.

تحولات مورد انتظار هوش مصنوعی مولد در سال ۲۰۲۵

هوش مصنوعی مولد پیوسته در حال تغییر و تحول است، اما سال ۲۰۲۵ یک موج جدید از تحولات را برای آن نوید می‌دهد.

انتهای پیام