به گزارش ایرنا از ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز دوشنبه در واکنش به این حمله نیروهای مسلح اوکراین گفت: حمله کی یف به ایستگاه گازی روسیه، یک حلقه بسیار خطرناک برای مصرف کنندگان اروپایی است و در زنجیره اقدامات خرابکارانه قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا که به طور قابل توجهی در حال افزایش عرضه گاز مایع به بازارهای اروپایی را با قیمت های بالا است، ذینفع تروریسم انرژی کی یف است.
سخنگوی کرملین گفت: این حمله کی یف، یک حلقه جدید در زنجیره اقدامات مشابه آنها در خرابکاری در خط لوله نورد استریم است که برای مصرف کنندگان در اروپا خطری ایجاد می کند.
وزارت دفاع روسیه ساعتی قبل از تلاش کی یف برای حمله به ایستگاه تنظیم فشار خط لوله «ترک استریم» در منطقه کراسنودار در نزدیکی آناپا با استفاده از ۹ پهپاد خبر داده و اعلام کرده بود: همه پهپادها توسط پدافند هوایی روسیه منهدم شدند.
این وزارتخانه روز دوشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳ با اعلام اینکه پهپاد سرنگون شده منجر به آسیب جزئی در منطقه کراسنودار شده است، هدف از حمله کی یف را توقف عرضه گاز به اروپا دانست.
بنا بر گزارش ها، کارکنان شرکت روسی گازپروم به سرعت بقایای ناشی از سقوط آوار را از بین بردند و تجهیزات را بازسازی کردند. بنا بر اعلام این شرکت، ایستگاه تنظیم فشار در حال حاضر گاز را در حالت عادی پمپاژ می کند.
به گزارش منابع خبری، ترک استریم، خط لوله انتقال گاز طبیعی روسیه به طول یک هزار و ۹۰ کیلومتر است که از شهر آناپا در منطقه کراسنودار روسیه آغاز می شود و پس از گذر از دریای سیاه به ترکیه می رسد.
این خط لوله به همراه خط لوله بلواستریم که آن هم از دریای سیاه می گذرد و به ترکیه می رسد، آخرین مسیرهایی است که گاز روسیه را به اروپا منتقل می کنند.
این دو خط لوله پس از خرابکاری در خط لوله نورد استریم، تنها مسیرها برای عرضه بی وقفه سوخت روسیه به بازار اروپا محسوب میشوند.
به گزارش ایرنا، قرارداد ترانزیت گاز روسیه به اروپا از طریق خاک اوکراین که در سال ۲۰۱۹ منعقد شد ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ دی ۱۴۰۳ به پایان رسید. اوکراین اعلام کرد که این قرارداد را تمدید نمیکند.
در واکنش به خودداری کییف از تمدید قرارداد، معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد: روسیه آماده است تا از طریق چند مسیر و نه تنها از راه ترانزیت از طریق اوکراین به ارسال گاز به اروپا ادامه دهد؛ البته امروز این موضوع محقق نشده است، اگر چه اروپاییها به این موضوع علاقهمند هستند.
به گفته الکساندر نواک، در ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی، کل عرضه خط لوله و گاز مایع از روسیه به اروپا با وجود همه تحریم ها به طور متوسط بین ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش یافته بود.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز با اشاره به توقف صادرات گاز روسیه به اروپا از خاک اوکراین از ابتدای سال ۲۰۲۵ میلادی گفت: آمریکا، ذینفع توقف عرضه گاز روسیه به اروپا است، کشوری که قیمت گاز طبیعی مایع خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.