شناسهٔ خبر: 70802460 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

استفاده مسئولان از پلتفرم‌های خارجی و تهدید امنیت ملی

استفاده گسترده مسئولان از پلتفرم‌های خارجی که سوابق متعددی در افشای اطلاعات حساس دارند به ویژه در حیطه انجام وظایف و مسئولیت‌های دولتی خود، تهدیدات سیاسی و امنیتی فراوانی را در پی دارد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: در دنیای امروز که اینترنت و شبکه‌های اجتماعی جایگاه ویژه‌ای در زندگی روزمره انسان‌ها یافته‌اند، علاوه بر مزایای این فناور‌ی‌ها از جمله سهولت ارتباطات و انتقال اطلاعات، درعین‌حال این بستر‌ها تبعات منفی نیز دارند؛ ازجمله آن می‌توان به افشای اطلاعات، رصد تعاملات و شناسایی مکان‌های رفت‌وآمد افراد و همچنین اطلاعات شخصی کاربران اشاره کرد.

به گزارش تسنیم، به عنوان نمونه می‌توان به نرم افزار پگاسوس اشاره کردکه یک نرم‌افزار جاسوسی ساخته شده توسط شرکت اسرائیلی NSO Group است. این نرم‌افزار باهدف دسترسی مخفیانه به گوشی‌های هوشمند طراحی شده و قادر است به اطلاعات حساس کاربران، از جمله پیام‌های متنی، تماس‌های تلفنی، عکس‌ها، و حتی داده‌های موقعیت جغرافیایی دست یابد.

رژیم صهیونیستی با استفاده از این نرم افزار از بیش از ۶۰۰ سیاستمدار از جمله امانوئل مکرون، عمران خان و برهم صالح جاسوسی کرده است. همچنین یکی از فرضیه‌های موجود در مورد چگونگی شناسایی محل استقرار شهید هنیه که منجر به ترور ایشان شد، رصد تحرکات از طریق پیام‌رسان واتس‌اپ است.

 این اتفاقات نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی خارجی بستر‌های مناسبی برای ارتباطات و انتقال اطلاعات برای مسئولان نیستند. این پلتفرم‌ها یکی از بستر‌های فعال در اغتشاشات ۱۴۰۱ به شمار می‌رفت که نقش مهمی را در برهم‌زدن امنیت عمومی جامعه ایفا می‌کرد.

بااین‌حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که مسئولان دولتی بسیاری از ارتباط‌های خود در این بستر استفاده می‌کنند. این در حالی است که عدم توجه به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات در یک پلتفرم خارجی باعث می‌شود که تمامی اقدامات این اشخاص توسط دشمنان تحت رصد قرار گرفته و در موارد لزوم همانند ترور شهید هنیه یا جاسوسی از مقامات از این اطلاعات سوءاستفاده شود، زیرا پلتفرم‌های خارجی معمولاً دسترسی‌های گسترده‌ای به داده‌های کاربران دارند و این می‌تواند منجر به خطرات امنیتی جدی برای کشور شوند. استفاده از پلتفرم‌های داخلی علاوه بر جلوگیری از دسترسی‌های غیرمجاز به اطلاعات کشور و مقامات، خطرات سایبری را نیز کاهش

می‌دهد؛ لذا ضرورت دارد که مسئولان جمهوری اسلامی از بستر‌های داخلی برای ارتباطات و انتقال اطلاعات بهره ببرند که دسترسی دشمنان خارجی به این داده‌ها کمتر و باعث حفظ اطلاعات و امنیت کشور می‌شود.