امیررضا واعظی آشتیانی مدیر عامل اسبق باشگاه استقلال داستان جالبی با علی نظری جویباری مدیرعامل کنونی این باشگاه دارد. ماجرایی که به ۱۵ سال قبل برمیگردد. به بهانه همین اتفاق با آشتیانی گپ زدیم:
ابتدا از انتخابات فدراسیون فوتبال شروع کنیم. ۵ نفر ثبت نام کردهاند و رییس مهمترین فدراسیون ورزشی کشورمان یکی از آنها خواهد بود
به نظرم هیچ اتفاق جدیدی برای فوتبال ایران رخ نمیدهد، چون خود همین افراد مقصر وضع موجود هستند و وقتی مسببان شرایط کنونی میخواهند دوباره در فوتبال صاحب منصب شوند کاملاً بدیهی است که واقعه مثبتی رخ نخواهد داد. من در شهریور سال ۱۴۰۱ بعد از انتخاب شدن آقای تاج همین حرف را به خبرورزشی گفتم که هیچ اتفاق مثبتی در انتظار فوتبال ایران نیست و حالا خودتان میتوانید پیش بینی آن زمان را با وضعیت کنونی فوتبال کشورمان تطبیق بدهید. آقای تاج در آن انتخابات با ۴۸ رای به عنوان رییس فدراسیون فوتبال انتخاب شد و واقعا چه گلی به سر فوتبال ایران زد؟ آن ۴۸ نفر حالا باید در این رابطه جواب پس بدهند. البته به نظرم اساساً آقایان دور انتخابات فدراسیون فوتبال یک سیم خاردار کشیدهاند که با دموکراسی منافات دارد.
چطور؟
آقایان مدعی شدهاند هر کس بخواهد در انتخابات ریاست فدراسیون شرکت کند باید از ۵ نفر از اعضای مجمع امضای تاییدیه بگیرد؟ کجای این قاعده با دموکراسی مطابقت دارد؟ وقتی شما از ۵ نفر تاییدیه میگیرید، عملاً وامدار آنها شدهاید و نمیتوانید عادلانه تصمیمگیری کنید. با چنین قاعدهای حتی علی دایی که اسطوره فوتبال ایران محسوب میشود هم اگر نتواند پنج امضای مورد نظر را بگیرد، عملاً اجازه حضور در انتخابات را پیدا نخواهد کرد. به نظرم این باند بازی است.
در روزهای گذشته بحث حضور علیرضا دبیر در انتخابات فدراسیون فوتبال سر و صدای زیادی راه انداخت و با انتقادات برخی از فوتبالیها مواجه شد
من دلیل انتقادات آنها را درک نمیکنم. چه اشکالی داشت آقای دبیر ثبت نام میکرد؟ ایشان ورزشی بوده و در حوزه خود هم موفق ظاهر شده است. مگر فوتبالیها سابقه ریاست بر سایر فدراسیونها را ندارند که حالا از حضور بقیه ورزشکاران در انتخابات خود عصبانی میشوند؟ مگر آقای رحیمی رییس فدراسیون هندبال نشد؟ آقای حسین فرزامی بر فدراسیون اسکواش ریاست نکرد؟ همانطور که فوتبالیها به سایر فدراسیونها رفتند، ورزشکاران رشتههای دیگر هم میتوانند ثبت نام کنند و در انتخابات فدراسیون فوتبال حاضر شوند.
یعنی به نظر شما اگر اهالی فوتبال در انتخابات فدراسیون کشتی ثبت نام کنند جامعه کشتی واکنش نشان نمیدهد؟
فوتبالیها اگر رای میآورند و میتوانند رییس فدراسیون کشتی بشوند، بروند و ثبت نام کنند. آنها هم میتوانند در انتخابات رشتههای دیگر حاضر شوند.
برسیم به استقلال، کادر جدید مدیریتی این باشگاه معرفی شد. نظرتان در مورد این چارت چیست؟
تجربه نشان داده که معمولاً شرایط بعد از تغییرات بدتر شده است. البته نمیگویم همیشه ولی اغلب اوقات اینگونه بوده است. فعلاً در این رابطه نباید قضاوت کرد، چون مدیران جدید به تازگی آمدهاند. باید ببینیم در آینده چه اتفاقاتی رقم میخورد.
علی نظری جویباری که هم اکنون به عنوان مدیرعامل باشگاه استقلال انتخاب شده در لیگ هشتم حرفهای که شما مدیرعامل استقلال بودید، سرپرست تیم بود و پس از پایان مسابقات دیگر حاضر نشد با شما کار کند. حضور ایشان را چطور میبینید؟
قبل از هر چیز باید بگویم که بحث حاضر نشدن به همکاری نبود بلکه به عنوان مدیر عامل وقت باشگاه عذر ایشان را خواستم. مشکل شخصی با او نداشتم ولی بنابر دلایلی ترجیح دادم با هم کار نکنم. در رابطه با شرایط استقلال با روی کار آمدن مدیرعامل جدید هم فقط به این جمله بسنده میکنم که حالا دیگر من اگر ببینم نگهبان محترم یکی از وزارتخانهها به عنوان وزیر انتخاب شده هم تعجب نمیکنم.
به نظرتان استقلال میتواند در نیم فصل دوم موفق شود؟
امیدوارم نتایج به گونهای رقم بخورد که هواداران استقلال خوشحال شوند.