شناسهٔ خبر: 70802289 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در هر ثانیه

هدر رفت ۲۳ لیتر از آب چاه‌های خراسان رضوی

در هر ثانیه ۲۳ لیتر آب از چاه‌های خراسان رضوی به هدر می‌رود که باید از اتلاف آن جلوگیری کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر تحقیقات، برنامه‌ریزی و بررسی‌های اقتصادی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در نشست کمیسیون آب و محیط زیست اتاق بازرگان گفت: درصورتی که از اتلاف آب مزبور جلوگیری شود، چالش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی رفع خواهد شد.

سید حمید میرقاسمی افزود: در بازار آب دولت می‌تواند ناظر باشد و نسبت به موارد فروش آب اظهار نظر کند در یک بازار تجارت آب، فروشنده، حق یا امتیاز آبی دارد که مازاد بر نیاز فعلی اوست و خریدار با کمبود آب مواجه است و حاضر است که برای رفع نیاز آبی خود، هزینه بپردازد.

رئیس کمیسیون آب و محیط زیست اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: ضروری است ستاد سازگاری با کم‌آبی در استان شکل گیرد و موارد مرتبط با سند سازگاری با کم آبی در ستاد مزبور طرح و بررسی شود چرا که پس از بررسی و جمع‌بندی نهایی طرح سند سازگاری با کم‌آبی، یک مدل جامع تعریف و سپس به کشور ارائه خواهد شد.

محمدعلایی افزود: با تشکیل ستاد سازگاری با کم‌آبی به ریاست استاندار امکان مدیریت بحران کمبود آب در استان وجود دارد، پس از تشکیل این ستاد، امکان ویرایش بند‌های سند سازگاری با کم‌آبی میسر و تمامی بند‌ها و موارد قانونی سند با کمک نهاد‌ها و سازمان‌های متولی حوزه آب پیگیری خواهد شد، لازم است نهاد‌های مدنی و تشکل‌های کشاورزی در تصمیم‌گیری سهمی داشته باشند.

حمیدرضا رضوی خبیر، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: چالش جدی خراسان رضوی کم‌آبی، خشکسالی و عدم وجود منابع آبی در سد دوستی نیست، بلکه باید مدیریت آب در استان به درستی انجام شود. اقلیم شرق کشور خشک است و براساس سند سازگاری با کم‌آبی، فشار مدیریتی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است و این امر امکان‌پذیر نیست.