شناسهٔ خبر: 70802124 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

توسعه دریامحور نیازمند توجه به حفظ محیط زیست

نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: تحقق توسعه دریامحور نیازمند توجه به حفظ محیط زیست، تعامل سازنده با جهان و احترام به دریا است.

صاحب‌خبر -
توسعه دریامحور نیازمند توجه به حفظ محیط زیست
به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، علی عبدالعلی‌زاده در همایش ملی صنایع دریایی و دریانوردی ایران در دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر با اشاره به طرح‌های اقتصاد دریامحور بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و تأکیدات رئیس جمهور اظهار کرد: بر این اساس طرح‌های مهمی برای این عرصه تدوین و در برنامه هفتم توجه ویژه‌ای شده است.
وی توجه به حفظ محیط زیست در توسعه دریامحور را ضروری دانست و بیان کرد: برای جلوگیری از تخریب محیط زیست دریایی و آسیب به گونه‌های زیستی، باید اقدامات جدی انجام شود.
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور ادامه داد: توسعه دریامحور نیازمند توجه به حفظ محیط زیست، تعامل سازنده با جهان و احترام به دریا است.
عبدالعلی‌زاده با تاکید بر جلوگیری از صید ماهی با شیوه‌های مخرب افزود: صید با روش کف‌روب ذخایر آبزیان را نابود می‌کند و به جای استفاده از صید مخرب باید با شیوه‌های نوین از جمله پرورش ماهی در قفس در سواحل استفاده کرد.
وی عنوان کرد: دریا به قدری ظرفیت دارد که در صورت استفاده صحیح می‌تواند غذای بیش از ۹ میلیارد انسان را تأمین کند.
نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با بیان اینکه دریا و زمین هدیه الهی هستند، گفت: این انسان است که با شیوه‌های غلط فعالیت این ظرفیت‌ها را از نفس می‌اندازد و محیط زیست را تخریب می‌کنند.
وی گفت: هم اینک تکنولوژی پرورش ماهی از قفس نیز عبور کرده و در یک پلتفرم محدود صیادی امکان تولید چندین هزار تن ماهی وجود دارد.
عبدالعلی‌زاده افزود: وقتی دانش و فناوری می‌تواند برای ما حرکت استفاده درست از دریا را باز کند چه نیازی به تخریب دریا وجود دارد.
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های توسعه دریامحور اظهار کرد: یک اصل مهم در توسعه دریا محور این است که مراقب محیط زیست دریا باشیم و نقش نیرو‌های دریایی در دنیا از جنگ به حفظ محیط زیست تغییر کرده است.
وی یکی از عوامل مخرب زیست بوم دریا را لوله‌های انتقال نفت از دریا به خشکی دانست و اضافه کرد: این لوله‌ها به‌دلیل فرسودگی محیط زیست دریا را تخریب می‌کند و رسالت نیرو‌های دریایی کشور‌ها هشدار و ارسال گزارش به سازمان‌های حفاظت محیط زیست دریا است تا از این تخلفات پیشگیری شود.
عبدالعلی‌زاده نمونه دیگر این تهدیدات را شرایط بحرانی ماهیان خاویاری در دریای خزر دانست و بیان کرد: طمع بهره‌برداری از خاویار گران‌قیمت زندگی این گونه ارزشمند را به شدت تهدید کرده است.
وی بیان کرد: ایران در بین ۵ کشور همسایه دریای خزر سالانه چند میلیون بچه‌ماهی خاویاری را پرورش داده و در دریا رهاسازی می‌کند و بقیه کشور‌های همسایه فقط به صید گونه‌های این دریاچه مشغول هستند.
نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور ادامه داد: در یکی از شهر‌های خارجی همسایه خزر یک کارخانه راه‌اندازی شده است که به اندازه تمام ماهی‌های خزر ظرفیت شکار دارد و اگر در هر کدام از کشور‌های همسایه خزر چنین اتفاقی رخ دهد محیط زیست دریا نابود می‌شود.
وی بیان کرد: در تقسیم‌بندی کشور‌ها هر دولتی روی کار بیاید نخستین وظیفه آن حفظ منافع ملی است و هر دولتی خلاف منافع کشور رفتار کند شایسته حکمرانی در آن کشور نیست.