شناسهٔ خبر: 70801502 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

برنامه پاکستان برای گشایش گذرگاه جدید مرزی با ایران در نقطه چدگی-کوهک

دولت پاکستان دستور نهایی را برای گشایش چهارمین گذرگاه مرزی با جمهوری اسلامی ایران در نقطه چدگی (ایالت بلوچستان) و کوهک (در سیستان و بلوچستان) با هدف تسهیل تجارت مشترک، ایجاد فرصت‌های شغلی و جلوگیری از قاچاق ابلاغ کرد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: دستورالعمل گشایش گذرگاه جدید مرزی با ایران از سوی زبیر شاه قائم مقام اداره کل ترانزیت و تجارت مرزی پاکستان توسط سازمان درآمد‌های ملی این کشور FBR صادر شد که طی آن از تمامی مراجع ذیربط دولت فدرال و ایالتی پاکستان خواسته شده تا اقدامات لازم برای تامین زیرساخت‌های گذرگاه مرزی را اتخاذ کنند.

به گزارش ایرنا، سازمان درآمد‌های ملی پاکستان اعلام کرد که گذرگاه جدید مرزی در نقطه چدگی واقع در شهرستان پنجگور ایالت بلوچستان همجوار با منطقه مرزی کوهک در استان سیستان و بلوچستان ایران تاسیس می‌شود.

دولت پاکستان هدف از گشایش گذرگاه جدید مرزی با جمهوری اسلامی ایران را حمایت از معیشت مرزنشینان دو کشور همسایه، افزایش حجم تجارت، ایجاد فرصت‌های شغلی به ویژه توقف تجارت غیرقانونی در قالب قاچاق عنوان کرده است.

روزنامه پاکستانی داون امروز گزارش داد که تصمیم جدید دولت این کشور برای افزایش گذرگاه رسمی مرزی با ایران با استقبال ساکنان ایالت بلوچستان و جامعه بازرگانی آن همراه شده است.

محمد ایوب میرانی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع کویته و دیگر مسوولان این شهر ضمن ابراز خرسندی از اقدامات مثبت پاکستان در مسیر تجارت آسان با ایران گفتند: ایجاد این گذرگاه از مطالبات دیرینه بازرگانان بلوچستان بوده و در مجامع مختلف تلاش‌هایی برای گشایش این گذرگاه مرزی برای تقویت فعالیت‌های تجاری میان دو کشور صورت گرفته است.

اوایل خرداد امسال پاکستان با هدف تقویت مراودات تجاری با جمهوری اسلامی ایران فعالیت دو گذرگاه‌های مشترک مرزی تفتان (میرجاوه) و گبد (ریمدان) را ۲۴ ساعته کرد.

میرجاوه، ریمدان و پیشین سه گذرگاه اصلی مرزی (گذرگاه تفتان، گبد و ممد) است که از این طریق پاکستانی‌ها وارد ایران می‌شوند و تجارت دو کشور نیز از این سه مسیر رسمی صورت می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران همه ساله میزبان هزاران نفر از زوار و گردشگران از شهر‌های مختلف پاکستان است که با هدف زیارت اماکن مذهبی در شهر‌های ایران و عتبات عالیات در عراق به ایران سفر می‌کنند.

مسیر ایران نزدیک‌ترین و به صرفه‌ترین مسیر تجارت دوجانبه، ترانزیت و برای سفر زوار و گردشگران پاکستانی محسوب می‌شود.

برچسب‌ها: