شناسهٔ خبر: 70801183 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

سازمان محیط زیست پیگیر وضعیت محیط‌بانان مصدوم است/ نقش خودروهای فرسوده در آلودگی هوا

معاون محیط زیست انسانی گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست نسبت به محیط بانانی که دچار هرگونه مشکل در حین انجام وظیفه می‌شوند؛ پیگیری مداوم به خرج می‌دهد.

صاحب‌خبر -

نشست خبری هفته هوای پاک با حضور صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی و احمد طاهری رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم با اصحاب رسانه در سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شد.

ترابی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت محیط بانان مصدوم گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست نسبت به محیط بانانی که دچار هرگونه مشکل در حین انجام وظیفه می‌شوند؛ پیگیری مداوم به خرج می‌دهد.

معاون محیط زیست انسانی با اشاره به اقدامات شهرداری در بحث سیاهی انتشار ادامه داد: با توجه به این که بحران سیاهی انتشار نسبت به همه شهرهای درگیر، باید رسیدگی شود؛ از همین رو قرارداد مربوطه اخذ شده و در دست اجرا قرار دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته هوای پاک تشریح کرد: با توجه به این که ۴ روز از این هفته به نشست‌های ویژه اختصاص پیدا کرده؛ شنبه به عنوان انرژی، یکشنبه به عنوان آسیب شناسی قانون هوای پاک، برگزاری همایش روز ملی هوای پاک در روز دوشنبه با حضور وزیر بهداشت، نیرو، کشور، جمعی از نمایندگان مجلس و انجمن معاینه فنی، سه شنبه به عنوان پایش و فناوری‌های نوین و چهارشنبه به عنوان روز حمل و نقل نام‌گذاری شده است.

معاون محیط زیست انسانی موضوع آلودگی هوا و پسماندها را از جمله چالش‌های طولانی مدت دانست و ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاهی که اجرایی نیست؛ طبعاً نمی‌تواند در بازه ۳ الی ۶ ماهه دست به رفع این معضلات بزند چرا که قانون، وظیفه هر دستگاه اجرایی را پیش بینی و تعیین کرده و در همین راستا هر دوهفته یک بار جلسات آسیب شناسی قانون هوای پاک برگزار می‌شود.

وی گفت: طی این بررسی‌ها اگرچه در ایده‌آل بودن این قانون، اعتراضی وارد نبود؛ اعتراض اصلی متوجه زیرساخت‌ها بود. زیرساخت‌های مورد نیاز برای خودروهای برقی به یقین مورد حمایت از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست واقع می‌شوند.

ترابی با بیان این که سازمان حفاظت محیط زیست تنها موظف به پیگیری‌های حقوقی است، تشریح کرد: به عبارت دیگر حکم قضایی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر نمی‌شود، در حال حاضر که مسیر حقوقی طی شده؛ حکم قطعی نیز در وضعیت نامشخصی به سر می‌برد چرا که بخشی از این تصمیم گیری بر عهده وزارت نیرو است. همچنین مصوبات قطع برق که با پیشنهاد آقای پزشکیان مطرح شد؛ می‌شد مازوت کمتری سوزاند اما پیامدهای سنگین آن و اعتراضات مردم گریبان سازمان حفاظت محیط زیست را گرفت.

ترابی با اشاره به کوتاهی‌های سازمان حفاظت محیط زیست در نقش نظارتی ادامه داد: با توجه به این که سازمان حفاظت از محیط زیست از منظر قانون به عنوان سازمانی نظارتی شناخته می‌شود؛ در برگزاری‌های نشست و اقداماتی از این دست ظهور پیدا می‌کند.

وی با اشاره به خریداری دستگاه‌های پسماندسوز در منطقه شمالی کشور تصریح کرد: با توجه به این که دستگاه‌های پسماندسوز به دلیل رطوبت بالا در شهرهای شمالی کاربرد خود را از دست می‌دهند؛ مبحث پسماندسوزها در جلساتی که با وزارت کشور و استان‌ها برگزار می‌شود در دست پیگیری قرار دارد.

ترابی با اشاره به سامانه جامع محیط زیست گفت: اگرچه گزارش‌های سامانه در انحصار نیستند؛ اما در اختیار واحدها قرار دارند.

وی با اشاره به تعطیلات ناشی از آلودگی هوا ادامه داد: با توجه به این که پیش از این شیراز در فهرست ۸ کلانشهر آلوده قرار داشت؛ امسال فقط ۹ روز ناسالم برای گروه‌های حساس در این شهر شمرده شده است. به عبارت دیگر شیراز، شهری با ۲۹۷ روز آلوده بود که این آمار در سال جاری تنها به ۹ روز آلوده کاهش پیدا کرد، از همین رو می‌توان گفت تنها دلیل تعطیلات آلودگی نبود، از همین رو فعالیت‌ها بر اساس ریشه یابی آلودگی‌ها اولویت بندی شدند.

ترابی بحث سوخت را به عنوان دلیل دیگر آلودگی هوا معرفی و تشریح کرد: در همین راستا نشست‌های مرتبی با سازمان استاندارد، وزارت نفت و نیرو در حال برگزاری است و زمانبندی رسیدن سوخت به استاندارد از جمله برنامه‌های بلند مدت تلقی می‌شود.

طاهری در ادامه این نشست با اشاره به نقش خودروهای فرسوده در آلودگی هوا بر ضرورت اجرای قانون هوای پاک تأکید کرد و گفت: بر اساس این قانون، موظف به خروج خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل بودیم. از همین رو در سال ۹۹ رقمی حدود ۶ هزار خودرو اسقاط شد. این روند در سال‌های اخیر افزایش یافته و در سال ۱۴۰۲ به ۷۰ هزار و در سال ۱۴۰۳ به ۲۷۳ هزار دستگاه رسیده است. با این حال، همچنان فاصله زیادی تا وضعیت مطلوب داریم.

وی با اشاره به ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودرو افزود: تاکنون بیش از ۱۰ همت در صندوق شکوفایی وزارت صمت جمع‌آوری شده است که در این راستا برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای توسعه حمل‌ونقل عمومی انجام گرفته است.

طاهری همچنین با تأکید بر نقش موتورسیکلت‌ها در آلودگی هوا بیان کرد: با توجه به این که موتورسیکلت‌ها انتشار سیاهی بالایی دارند؛ حدود ۱۰ درصد از انتشار سیاهی، مربوط به این وسیله نقلیه است.