بیماری لثه به نظر میرسد فعالیت مغز را مختل میکند.افرادی که دچار بیماری لثه هستند، تغییراتی در ارتباطات بین و درون نواحی مغزی تجربه کردهاند.این تغییرات ممکن است به زوال عقل یا بیماری آلزایمر منجر شود،
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ بیماری لثه به نظر میرسد فعالیت مغز را مختل کرده و احتمالاً خطر افت تواناییهای شناختی افراد را افزایش میدهد.
افرادی که دچار بیماری لثه هستند، تغییراتی در ارتباطات بین بخشهای مختلف مغز خود تجربه کردند، در مقایسه با کسانی که سلامت دهانی خوبی دارند.
این تفاوتها نشان میدهد که پریودنتیت (بیماری لثه) ممکن است حتی در افراد با تواناییهای شناختی طبیعی نیز تأثیر منفی بر عملکرد مغز داشته باشد. این نتیجه توسط تیمی از پژوهشگران به رهبری شیائوهو لی، استاد رادیولوژی در بیمارستان اول دانشگاه پزشکی آنهویی در هفی، چین، منتشر شد.
در این مطالعه، پژوهشگران سلامت دهان و فعالیت مغزی ۵۱ نفر را بررسی کردند، که شامل ۱۱ نفر با لثههای سالم، ۱۴ نفر با بیماری لثه خفیف و ۲۶ نفر با بیماری لثه متوسط تا شدید بودند.
افرادی که دچار بیماری لثه متوسط تا شدید بودند، تغییراتی در ارتباطات بین بخشهای مختلف مغز مشاهده کردند.
به طور کلی، بیماری لثه با اختلال در عملکرد شبکههای مغزی همراه بود.
پژوهشگران نوشتند تا جایی که ما میدانیم، این مطالعه اولین تحقیقی است که تغییرات عملکرد مغز در افراد مسن با تواناییهای شناختی طبیعی و با شدتهای مختلف بیماری پریودنتیت را از منظر شبکههای مغزی مقایسه کرده است.
این تغییرات ممکن است به دلیل التهاب مغز ناشی از عفونتهای لثه باشد.
باکتریهای موجود در لثههای درگیر بیماری میتوانند به بافتهای مغزی وارد شوند و یک واکنش ایمنی ایجاد کنند، پژوهشگران گفتند.
تحقیقات پیشین نیز نشان دادهاند که مقادیر بیشتر رسوب آمیلوئید بتا – که از ویژگیهای برجسته آلزایمر است – در مغز افرادی با بیماری لثه یافت میشود.
پژوهشگران نوشتند این یافتهها نه تنها درک ما از پریودنتیت را غنیتر میکند، بلکه به توسعه نشانگرهای تصویری بالقوه کمک کرده و ممکن است رویکردهای جدیدی برای پیشگیری و درمان زودهنگام آلزایمر ارائه کند.
آنها نتیجه گرفتند که مطالعه حاضر پیامدهای مهمی برای بهبود نه تنها سلامت دهانی بلکه سلامت عصبی در سراسر جهان دارد.