شناسهٔ خبر: 70800308 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سلام نو | لینک خبر

عراقچی به نیویورک سفر می کند

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به برگزاری اجلاس فلسطین که هفته آینده در سطح وزرای شورای امنیت برگزار می‌شود، از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به نیویورک برای شرکت در این اجلاس خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلام نو به نقل از مهر، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری، با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه، اظهار داشت: سفر رئیس جمهور آخر این هفته از تاجیکستان شروع می‌شود و سپس به مسکو خواهند رفت. تاجیکستان کشور مهمی در آسیای مرکزی است و رابطه با این کشور برای ایران اهمیت دارد. این سفر اولین سفر رئیس جمهور به آسیای مرکزی است که اسنادی در زمینه‌های مختلف تجاری، اقتصادی، فرهنگی و… امضا خواهد شد. در این سفر مرکز زبان و ادبیات فارسی بازگشایی خواهد شد.

وی گفت: علیرغم برخی فراز و نشیب‌ها رابطه دو ملت در بهترین سطح قرار دارد. با این کشور دارای پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی هستیم. سی و سومین سالگرد برقراری رابطه دیپلماتیک ایران و تاجیکستان است. ایران در ۱۳۷۰ نخستین کشوری بود که تاجیکستان را به رسمیت شناخت و اقدام به افتتاح سفارتخانه در این کشور کرد. از آن زمان تاکنون رابطه ما با تاجیکستان مستحکم و استوار بوده است.

معاهده مشارکت راهبردی بین ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به امضا خواهد رسید

وی با اشاره به سفر پزشکیان به روسیه گفت: سفر رئیس جمهور به روسیه هم سفر مهمی است و معاهده مشارکت راهبردی بین ایران و روسیه طی سه چهار سال گذشته بین دو طرف مورد مذاکره قرار گرفته و پیش نویس‌های مختلفی تبادل شده است. در تابستان امسال نهایی شد و قرار است در این سفر به امضا برسد. طیف بسیار گسترده‌ای از موضوعات را در حوزه‌های اقتصادی، حمل و نقل، انرژی، بهداشت، کشاورزی، همکاری در زمینه مقابله با چالش‌های مشترک، کاهش تبعات بلایایی طبیعی، مقابله با تروریسم و جرایم سازمان یافته، انرژی‌های تجدیدپذیر، بحث‌های مرتبط با حمل و نقل و ترابری، حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی و انتقال تجربه و دانش فنی در حوزه‌های مختلف … را در برمی‌گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: این معاهده متن به روز شده موافقتنامه‌ای است که از اواخر دهه ۱۳۷۰ با روسیه منعقد کرده بودیم. موافقتنامه اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین ایران و روسیه که از ۱۳۸۱ برای دو طرف لازم‌الاجرا شد و در حال حاضر هم اجرایی است، سعی شد با توجه به تحولات و گسترش روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف با تفصیل و جزئیات بیشتری معاهده جدید تنظیم شود.

وی در مورد انتصاب شیبانی به عنوان نماینده ایران در امور سوریه، گفت: این تغییرات در وزارت خارجه امر طبیعی است و با توجه به تحولات در منطقه و فعال کردن همه ظرفیت‌های دستگاه دیپلماسی این تغییرات صورت گرفت. موضع ما در رابطه با سوریه همان موضع قبلی است و در همین چارچوب به فعالیت‌های دیپلماتیک ادامه خواهیم داد.

بقایی در مورد سفر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به باکو و ایروان سفر از قبل برنامه ریزی شده بود که انجام شد. رابطه با هر دوکشور رابطه مهمی است و برای ما قفقاز جنوبی بسیار مهم است و از هر فرصتی و ظرفیتی برای حفظ امنیت و ثبات در این منطقه استفاده می‌کنیم. معتقدیم امنیت در این منطقه توسط کشورهای منطقه بدون دخالت کشورهای دیگر تأمین می‌شود.

سخنگوی‌وزارت خارجه در مورد آخرین وضعیت پرونده قتل ۲ شهروند ایرانی در فرانسه افزود: به صورت جدی پیگیر هستیم هنوز توضیحات کافی درمورد اصل موضوع دریافت نکرده‌ایم که این قتل ماهیت تروریستی داشته و یا نژاد پرستانه بوده. سفارت ما در فرانسه و ما در تهران پیگیر روند قضائی هستیم و امیدواریم عدالت در مورد مرتکبین این جنایت اجرا شود.

سخنگوی‌وزارت‌خارجه درباره اقدامات غیرسازنده فرانسه در قبال ایران از جمله اظهارات ماکرون و احضار سفیر ایران در پاریس تصریح کرد: امیدواریم فرانسه خودش را از این سرگردانی و سرگشتگی نجات دهد و رویکرد مستقل و سازنده‌ای در قبال منطقه و تحولات منطقه‌ای در پیش بگیرد. به مواضعی که ظرف روزهای اخیر اتخاذ شد به موقع واکنش نشان دادیم و حرف‌هایی که درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود بی پایه و اساس است. ۲۰ سال است این اتهامات مطرح می‌شود بدون اینکه اساس و مبانی قانونی داشته باشد. بخش قابل توجهی از این حرف‌ها فرافکنی است.

سفیر فرانسه به وزارت خارجه احضار شد

بقایی ادامه داد: شما نمی‌توانید یک روز را پیدا کنید که ایران سابقه استعمار در آفریقا را داشته باشد. دیروز سفیر فرانسه به وزارت خارجه احضار شد و درباره میزبانی از گروه‌های تروریستی به آنها تذکر داده شد. خودداری از میزبانی گروه‌های تروریستی تعهد حقوقی در سازمان ملل است. تقسیم تروریسم به خوب و بد باعث ترویج قانون شکنی در دنیا می‌شود.

بقایی درمورد اجلاس ریاض در خصوص سوریه و اینکه آیا از ایران برای حضور در این نشست دعوت شده است؟ اظهار کرد: اجلاس ریاض ادامه اجلاس قبلی است. تعدادی از کشورها شرکت و تعداد زیادی از کشورها دعوت نبوده و یا شرکت نکردند. از نظر ما هر روندی که به تثبیت اوضاع در سوریه کمک کرده و از روند امن و ایمن گذار حمایت و مانع از نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه شود، حمایت می‌کنیم. این نشست منجر به بیانیه نشد و نشان داد حاضران در این نشست نتوانستند به نتیجه‌ای برسند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درمورد تحولات لبنان و آینده روابط دو کشور گفت: درباره انتخاب رئیس جمهور لبنان خوشحالیم این اتفاق رخ داد. موضع ما روشن توسط سخنگو و وزیر خارجه بیان شد. باز هم به لبنان و مردم لبنان و همه احزاب و جناح‌های سیاسی فعال در عرصه سیاسی لبنان تبریک می‌گوئیم و امیدواریم این انتخاب به بهبود اوضاع در لبنان منجر و به گام‌های مؤثر در مسیر احیای اقتصادی و بازسازی لبنان و مواجهه با خطرات ناشی از همسایگی با یک رژیم اشغالگر و توسعه طلب کمک کند. حتماً روابط دو کشور آینده روشنی خواهد بود و تلاش ما در این جهت صرف خواهد شد.

وی با اشاره به نقض آتش بس گفت: صدها بار این آتش‌بس نقض شده است و مسئولیت فرانسه و آمریکا به عنوان ضامن آتش بس روشن و بالاست. هم منطقه و دنیا نظاره‌گر رفتار این رژیم و کشورهایی هستند که قرار بود این آتش‌بس را تضمین کنند.

وی در مورد اف ای تی اف گفت: در مورد اجرای توصیه‌های گروه ویژه مالی سال‌ها دستور کار بخش‌های مختلف کشور بوده است. دو لایحه مهم دستور کار است. وزارت خارجه در حد توان به این روند کمک می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درمورد اجلاس فلسطین در نیویورک گفت: هفته آینده دوشنبه جلسه‌ای در سطح وزرای شورای امنیت به ریاست الجزایر برگزار می‌شود و از ایران دعوت شده تا شرکت کند و نشست مهمی است. تمرکز اجلاس بر ادامه نسل کشی و جنایات رژیم در غزه است و قرار است آقای عراقچی در این نشست شرکت کند.

وضعیت اتباع ایرانی در خارج از کشور بسیار جدی گرفته می‌شود

بقایی در مورد اینکه آیا در سفر السودانی به ایران در مورد محمدرضا نوری شهروند ایرانی بازداشت شده در عراق صحبتی انجام شد، گفت: پیگیری وضعیت اتباع ایرانی در خارج از کشور به عنوان وظیفه و مسئولیت از سوی وزارت خارجه بسیار جدی گرفته می‌شود و از هر امکان و ظرفیتی برای کمک به حفظ حقوق اتباع در خارج از کشور استفاده می‌کنیم.در مورد آقای نوری یکی از دستورکارهای ثابت هر گفتگو و رفت و آمدی بین مقامات ایران و عراقی است در این سفر موضوع مطرح شد و درخواست خانواده ایشان و وزارت خارجه به نخست‌وزیر عراق تکرار شد.

بقایی در مورد بیانیه وزارت دادگستری گفت: این بیانیه واقعاً از جهتی بیانیه مضحکی است و از جهتی اوج ابتزال در دسیسه چینی علیه ایران را نشان می‌دهد. در ان بیانیه اتهامی علیه ایران گفته نشده است.

رابطه ما با چین کاملاً تثبیت شده است

بقایی در مورد انتشار اخبار فروش نفت ایران به چین گفت: این را به حساب خبرسازی‌ها بگذارید. هدف انتشار اینگونه خبر مشخص است. رابطه ما با چین کاملاً تثبیت شده است و طبیعی است که دو کشور برای حفظ منافع متقابل از همه روش‌ها و ابزارها استفاده خواهند کرد.

روابط با سوریه به عملکرد طرف مقابل بستگی دارد

وی در مورد ارزیابی ایران از عملکرد گروه حاکم در سوریه افزود: در رابطه با سوریه موضع ما مشخص است. معتقدیم باید اجازه داد بدون اجازه مخرب خارجی سوری‌ها سرنوشت خودشان را تعیین کنند. روابط اتی ما با سوریه به عملکرد طرف مقابل بستگی دارد.

وی در مورد اخبار منتشر شده پیرامون ملاقات عراقچی با همتای سوری در بغداد گفت: اطلاعی ندارم.

بقایی در مورد دیدار نماینده ویژه یمن در سازمان ملل با عراقچی گفت: تاجایی که بنده خبر دارم مبنای حمایت و همبستگی مردم یمن با غزه این بود که رژیم صهیونیستی را وادار به توقف نسل کشی در غزه کنند. گفتگوها هم به صورت منظم در جریان است.

وی در مورد روش‌های انتقال پیام میان ایران و آمریکا گفت: در این باره همیشه یک مسیر رسمی، دفتر حفاظت آمریکا در ایران یعنی دفتر سوئیس است. طبیعی است طرف‌های دیگری هم بخواهند در این عرصه نقش افرینی کنند. به همه طرف‌هایی که در این باره نظری داشتند گوش کرده‌ایم.

بقایی درباره آتش سوزی‌های لس آنجلس گفت: مقامات ما ابراز همدردی کردند. دفتر حفاظت منافع ایران بیانیه‌ای را صادر کرد و برای هر گونه کمک به هموطنان در امور کنسولی، اعلام آمادگی کرده است. تاکنون مواردی بوده که از دفتر حفاظت منافع کمک خواستند.

وی درباره جنایت در غزه و انفعال نسبت به این نسل کشی نیز گفت: این واقعیت تلخی است که دنیا با آن مواجه است. در ۱۶ ماه گذشته یک نسل کشی آشکار در غزه و کل فلسطین در حال وقوع بوده است. این شرم آور است که دنیا و سازمان‌های بین‌المللی از ایفای وظیفه بازماندند. دلیل این هم به نظر ما حمایت کشورهایی است که شورای امنیت را به گروگان گرفته‌اند و هم با ارائه کمک‌های تسلیحاتی به رژیم اشغالگر به تداوم نسل کسی کمک می‌کنند. گزارشگران حقوق بشر بارها تصریح کردند که کشورهایی که توجیه می‌کنند همدست قلمداد می‌شوند و این بار حقوقی دارد.

بقایی عنوان کرد: متأسفانه تصمیمات دیوان کماکان در حالت رکود باقی مانده است. در عین حال دنیا در این زمینه یک صدا است که اولاً جنایت نسل کشی واقع شده و دوم باید با بانیان این وضع مقابله کرد. ما امیدواریم تحرکات جدیدی آغاز شود و کشورها خواستار توقف کامل جنایات علیه غزه شوند.

رژیم صهیونیستی در توسعه طلبی و ماجراجویی هیچ حد و مرزی را نمی‌شناسد

سخنگوی وزارت خارجه درمورد ترسیم نقشه‌ای توسط رژیم صهیونیستی در خصوص منطقه گفت: اینکه نقشه‌ای درست می‌کنند با شمول کشورهای منطقه از جمله سوریه، اردن و لبنان و کل فلسطین اشغالی، صرفاً نشانه این است که رژیم صهیونیستی در توسعه طلبی و ماجراجویی هیچ حد و مرزی را نمی‌شناسد و از لحاظ حقوقی و بین‌المللی کاملاً مردود است. این زنگ هشداری برای جامعه بین‌المللی است که این رژیم که اساسش بر غصب و اشغال سرزمین‌های فلسطینی بنا نهاده شده، در حال حاضر به صراحت به تصرف و اشغال کشورهای دیگر تهدید می‌کند و این نشانگر آن است که قواعد بین‌المللی در نظر آنها هیچ ارزشی ندارد.