جهان صنعت نیوز، رضا امیری مقدم امروز دوشنبه با حضور در دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش پاکستان در شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان در حضور دانشجویان نیروهای مسلح این کشور پیرامون روابط دوجانبه ایران و پاکستان سخنرانی کرد.
سفیر ایران در ابتدا گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان دو کشور همسایه، با مشترکات فراوان تاریخی، فرهنگی، دینی، زبانی و تمدنی هستند. این دو کشور با دارا بودن حدود هزار کیلومتر مرز مشترک همواره روابطی دوستانه با هم داشته اند. دو کشور با تکیه بر پیوندهای مشترک، روابطی ممتاز توام با همزیستی مسالمت آمیز داشته و در زمان های سخت در کنار یکدیگر ایستاده اند.
وی تاکید کرد: توسعه روابط با همسایگان به خصوص پاکستان از سیاست های اصولی و بنیادین ایران است و هرچه زمان به جلو رفته، این سیاست در ابعاد گوناکون جنبه های عملی بیشتری داشته است.
امیری مقدم اضافه کرد: آنچه که از نظر من امروز باید پیش از سایر زمینه ها روی آن تمرکز کنیم، توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور با استفاده از همه ظرفیت ها و به خصوص بهره برداری از ظرفیت مرزهای مشترک دو کشور است.
وی ادامه داد: بی شک فعال شدن مرزهای دو کشور نیازمند امنیت پایدار است که جای بحث آن در جمع شما حافظان امنیت مرزها و کشور پاکان است.
امیری مقدم افزود: برخورداری از ظرفیت ها و فرصت های بی بدیل و فراوان فی مابین، دو کشور را به مکمل و تامین کننده نیازهای یکدیگر تبدیل کرده است. به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی، ایران دروازه ورود به منطقه اورآسیا و قفقاز، و پاکستان دروازه ورود به آسیای جنوبی و جنوب شرقی است. این دو ویژگی، ایران و پاکستان را از هر دو کشور همسایه دیگری متمایز کرده است.
وی گفت: ایران و پاکستان می توانند مرکز همکاری های منطقه ای و پیوند دهنده گذرگاه های تجاری و ترانزیتی شمال- جنوب و با نقش برجسته خود در اتصال آسیا و اروپا بنیانگذار مطمئن گذرگاه ترانزیتی شرق – به غرب باشند.
سفیر ایران در اسلام آباد خاطر نشان کرد که اگر با این رویکرد به دو کشور نگاه کنیم توسعه زیرساخت های حمل و نقل و تقویت ارتباطات دو کشور حائز اهمیت است بنابراین توسعه، تجهیز و استاندارد سازی راه آهن اسلامآباد – زاهدان، توسعه مرزمیرجاوه- تفتان، پیشین- مند و به ویژه ریمدان-گبد در بعد زمینی و توسعه خطوط کشتیرانی و هوایی باید در راس اولویت های دو کشور قرار گیرد.
وی هشدار داد: تشویق به ایجاد رقابت مخرب، تهدیدسازی از اقدامات توسعه ای کشورهای صلح طلب، توسل به تروریسم اقتصادی، ناامن سازی و بی ثبات سازی، ابزارهای شناخته شده محورهای رقیب برای به تعویق انداختن طرح های توسعه ای در منطقه و جلوگیری از دستیابی به اهداف توسعه پایدار و تقویت مواصلات است.
امیری مقدم تاکید کرد: ایران و پاکستان از یک طرف باید عزم خود را برای ایفای نقش موثر در ایجاد گذرگاه های تجاری و اقتصادی ایفا کنند و از طرفی با تقویت همکاری های امنیتی دو و چندجانبه، مانع بی ثباتی منطقه توسط رقبا و یا دشمنان مشترک شوند. بی شک تلاش برای اجماع سازی جهت توسعه صلح و ثبات در منطقه همواره باید مد نظر تصمیم گیران دو کشور باشد.
وی افزود: بندر چابهار در ایران و بنادر گوادر و کراچی در پاکستان از ظرفیت های زیادی برای تقویت ارتباط بین اقتصاد دو کشور و نیز اقتصاد همه کشورهای منطقه برخوردار هستند. نگرانی های راهبردی و ژئوپولیتیک برخی از کشور از ظرفیت این بنادر در جهت پیشرفت و توسعه تجاری و اقتصادی در کل منطقه، باعث شده است که با توسل به اطلاعات اشتباه و پروپاگاندا، این دو بندر را به عنوان رقیب یکدیگر معرفی کنند. این در حالی است که بر اساس کیله شاخص های اقتصادی، عملیاتی، زمین شناسی و حتی راهبردی، این دو بندر کاملا در تداوم یکدیگر و مکمل همدیگر هستند.
سفیر ایران در پاکستان درباره همکاریهای دوجانبه امنیتی و مقابله بی امان هر دو همسایه علیه پدیده شوم تروریسم نیز گفت: تهران و اسلامآباد عزم خود را برای ریشه کن کردن تروریسم جزم کرده اند. دو کشور توافق داریم که امنیت و اقتصاد دو روی یک سکه هستند.
وی اضافه کرد: بدون امنیت توسعه پایدار بوجود نخواهد آمد و بدون اقتصاد پویا و کار آفرین امنیت پایدار ایجاد نخواهد شد. هیات های مبادله شده در سطوح مختلف نظامی-امنیتی و اطلاعاتی و توافق های حاصله بین طرفین موجب حل ریشه ای نا امنی های هدایت شده توسط دشمنان دو کشور خواهد شد.
در این مراسم ژنرال راحت انور رئیس دانشکده فرماندهی و ستاد کویته، سرهنگ محمد شهابی وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و سید مهدی شایقی سرپرست سرکنسولگری ایران در کویته شرکت کردند.
منبع: ایرنا
∎