شناسهٔ خبر: 70799558 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کمک به تولیدکنندگان، بهترین راه حمایت از مصرف کنندگان

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: بهترین نوع حمایت از مصرف کنندگان، حمایت همه جانبه از تولید کنندگان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی، حسین فرهیدزاده امروز در هفتمین همایش استانی حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان استان افزود: اگر تولید کننده مورد حمایت قرار گیرد با ارتقای کیفیت و پایین آوردن قیمت، موجب رضایت مصرف کننده و احقاق حقوق آنها می‌شود.
وی اظهار کرد: اقتصاد پایدار به ۲ مولفه تولید و مصرف وابسته است و تولید کنندگان و مصرف کنندگان باید برای داشتن اقتصادی پویا و پایدار با هم هماهنگی داشته باشند.

فرهیدزاده با بیان اینکه نباید به افرادی که در تولید هستند صرفا توقع نظارتی داشته باشیم گفت: در کنار ناترازی پولی، انرژی و ارزی، برنامه ریزی‌های ضعیف اقتصادی هم مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است و باید رفع شود.
وی افزود: اگر در تامین نهاده‌های تولید ثبات داشته باشیم، تولید کننده با خیالی آسوده تولید و با سود منطقی کالای خود را ارائه می‌کند.

وی وظیفه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را تنظیم گری عنوان کرد و گفت: این گونه نیست که هیچ نظارتی بر تولید کننده وجود نداشته باشد، اما این نظارت به معنی بگیر و ببند نیست و بیشتر جنبه حماتی دارد.
 رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به مشکلات موجود در زمینه تعهد ارزی اشاره کرد و افزود: طبق قانون، دولت این حق را دارد که به تولیدکنندگانی که یارانه ارزی دریافت می‌کنند نظارت کامل داشته باشد و در قیمت گذاری کالای تولیدی آنها نیز ورود کند.
وی با تاکید بر  لزوم حذف رانت و تک نرخی شدن ارز گفت: از آنجایی که ایراداتی در سطح مدیریت داریم متاسفانه بهترین طرح‌ها را در بدترین زمان‌ها اجرا می‌کنیم.

رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی نیز در این همایش با بیان اینکه پیچیدگی‌ها و مشکلاتی در کشور وجود دارد گفت: اقتصاد دستوری، رانت زا بوده و با این نوع اقتصاد نمی‌توان به تولید پایدار و سودده و در نهایت رضایت مصرف کننده رسید.
صابر پرنیان ادامه داد: اگر نتوانیم زیرساخت هاف حمل و نقل و گمرک را با تولید همراه کنیم بزرگ‌تر کردن کارخانه‌ها نیز برای رشد تولید و اقتصاد جواب نخواهد داد و امکان رقابت نیز از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته حدود ۴۸ میلیارد دلار بود گفت: کشور ویتنام تنها در حوزه پوشاک و کفش ۷۸ میلیارد دلار صادرات داشته و این نشان دهنده وجود ایراد در زنجیره تولید و صادرات کشور است.

پرنیان گفت: برای رهایی از مشکلات و ایجاد رونق در تولید و اقتصاد، باید اقتصاد شبه دولتی کنار برود دیپلماسی اقتصادی باید فعال‌تر شود و از ظرفیت بازار ۵۰۰ میلیون نفری در همسایگی ایران باید به نحو درست استفاده شود و این موارد تنها از طریق حکمرانی خوب، حاصل می‌شود.
در این همایش از ۵۲ شرکت حامی حقوق مصرف کنندگان در آذربایجان‌شرقی تجلیل شد.