شناسهٔ خبر: 70799300 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

چرا کاشت درخت پائولونیا ممنوع است؟

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: موضع سازمان در مقابل کشت درخت غیر بومی پائولونیا تغییری نکرده و همچنان کشت این نوع درخت در مناطق تحت مدیریت این سازمان و مستثنیات آن ممنوع و قابل پیگیری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست حمید ظهرابی در جلسه تصمیم‌گیری درباره مدیریت گونه‌های غیربومی درخت پائولونیا در کشور که با حضور نمایندگان سایر دستگاه‌ها و مراکز علمی تحقیقاتی برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت کاشت و توسعه این گونه در کشور بدون سیاست‌گذاری دقیق و نظارت مؤثر، ممکن است آن را به یک تهدید جدی محیط زیستی تبدیل کند.

وی افزود: در خصوص این موضوع باید چند استراتژی مد نظر قرار گیرد که مهمترین و اصلی‌ ترین آن آگاهی سازی و فرهنگ سازی از طریق مراجع رسمی و علمی کشور است، بر این اساس، آموزش مردم به ویژه کشاورزان درباره مزایا و معایب اقتصادی پائولونیا و آگاهی از پیامدهای محیط زیستی آن ضروری است و باید در دستور کار قرار گیرد.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: ایجاد شفافیت در صدور مجوزهای کشت این گونه در کشور و شناسنامه دار کردن نهال‌های تولید شده آن برای تفکیک بین گونه‌های مهاجم و غیرمهاجم باید توسط نهاد متولی این امر در وزارت جهاد کشاورزی انجام شود.

وی تصریح کرد: به منظور مدیریت صحیح این گونه در کشور، نیاز به تهیه دستورالعملی مشخص و ضابطه مند است که نمایندگان دستگاه‌های متولی بر آن اتفاق نظر دارند و در جلسه مقرر شد تدوین این دستورالعمل با محوریت مؤسسه تحقیق جنگل‌ها و مراتع در دستور کار قرار گیرد.

در این جلسه که با حضور حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و هادی کیادلیری معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، و برخی از دانشگاه‌های علوم کشاورزی و منابع طبیعی کشور برگزار شد به بررسی جوانب توسعه و کاشت گونه‌های غیربومی پائولونیا طی سال‌های اخیر، اثرات محیط زیستی آن و دیدگاه‌های اقتصادی موجود در مورد پائولونیا در مقایسه با گونه‌های بومی کشور پرداخته شد.

نمایندگان دستگاه‌های متولی و متخصصان دانشگاهی، بر ممنوعیت هر گونه کشت و توسعه تمامی گونه‌های پائولونیا در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و مستثنیات داخل این مناطق، عرصه‌های طبیعی تحت نظر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و همچنین مستثنیات داخل اراضی جنگلی تاکید داشتند.

تصمیم گیری در خصوص کشت و توسعه گونه‌هایی از پائولونیا که مهاجم بودن آنها محرز نیست در سایر مستثنیات به تنظیم دستورالعمل کارگروه بین دستگاهی منوط شد.

همچنین، بر انجام تحقیقات و مطالعات علمی از جنبه‌های مختلف از جمله آمار واقعی از سوددهی پائولونیا در مقایسه با گونه‌های بومی به منظور جلوگیری از سودجویی برخی افراد در سایه عدم آموزش و اطلاع رسانی به جوامع محلی و آفات و بیماری‌های احتمالی این گونه و همچنین تعامل سازنده میان نهادهای اجرایی و علمی، به منظور حفظ تنوع زیستی کشور تاکید شد.