شناسهٔ خبر: 70798399 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

مشرق گزارش می‌دهد؛

شبکه گسترده جاسوس‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی/ چرا شهرک نشینان اقدام به جاسوسی برای ایران می‌کنند؟

در چندماه اخیر، نهادهای امنیتی داخلی چندین مرتبه اعلام کرده اند که تعدادی از صهیونیست‌ها ساکن سرزمین‌های اشغالی را به جرم جاسوسی برای ایران دستگیر کرده اند، مسئله ای که تاکنون روند افزایشی داشته است.

صاحب‌خبر -

سرویس جهان مشرق - هفته گذشته اعلام شد که یک صیهونیست ۲۹ ساله از پتاخ تیکوا، منطقه‌ای در فلسطین اشغالی، به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده است، خبری که بازتاب قابل توجهی در رسانه های عبری زبان داشت. این تنها مورد دستگیری صهیونیست‌ها به جرم جاسوسی برای ایران نیست. در ماه های اخیر موارد متعددی مشابه این مسئله در سرزمین‌های اشغالی اتفاق افتاده است.

در موردی دیگر، دادستانی کل رژیم صهیونسیتی طی بیانیه‌ای از دستگیری ۷ نفر به جرم "فعالیت‌ جاسوسی برای ایران" خبر داد. همچنین یک هفته پس از آن، پلیس و سازمان شاباک اعلام کرد که یک زوج اسرائیلی را به ظن جاسوسی برای ایران بازداشت کرده است.

رسانه‌های عبری در موردی دیگر نیز اعلام کردند که کیفرخواستی علیه صهیونیستی به نام اَشْر بنیامین وایس، ساکن حومه تل‌آویو صادر شده است. به گفته منابع عبری زبان، وی به تعقیب یک دانشمند هسته‌ای اسرائیلی به دستور عوامل ایرانی با هدف برنامه‌ریزی برای ترور او متهم شده است و این لیست از دستگیر شدگان در سرزمین‌های اشغالی، همچنان ادامه دارد که در این گزارش مجال اشاره به همه موارد نمی باشد.

شبکه گسترده جاسوس‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی/ چرا شهرک نشینان اقدام به جاسوسی برای ایران می‌کنند؟

سازمان شاباک در گزارشی از فعالیت‌ها خود در سال ۲۰۲۴، در رابطه با مسئله جاسوسی صهیونیست‌ها برای ایران اعلام که کرد شمار بازداشت شدگان به دلیل فعالیت جاسوسی برای ایران (براساس ادعای این سازمان امنیتی صهیونیستی) ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است!

همچنین، در پی افزایش چشمگیر دستگیری ساکنان سرزمین‌های اشغلای به اتهام جاسوسی برای ایران، ایتمار بن گویر وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی دستور داد تا بندی ویژه برای این افراد در زندان‌های اسرائیل ایجاد شود. به گزارش منابع عبری زبان، رئیس سازمان زندان‌های اسرائیل دستور داده است تا بندی با تدابیر امنیتی بسیار بالا برای نگهداری از زندانیان امنیتی و به ویژه جاسوسان ایرانی در نظر گرفته شود. این تصمیم در پی افزایش نگرانی‌ها درباره نفوذ شبکه‌های جاسوسی ایران در سرزمین‌های اشغالی اتخاذ شده است.

واللا نیوز در گزارشی در این رابطه نوشت: ارزیابی‌ها نشان می‌دهند که تعداد زیادی از اسرائیلی‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی برای طرف‌های مختلف از جمله ایران جاسوسی می‌کنند. امیر بوحبوط گزارشگر مسایل امنیتی و نظامی این رسانه در این رابطه نوشت: نفوذ ایران در اسرائیل در ابعاد مختلفی گسترش قابل توجهی دارد، از مسلح شدن گروه‌های مختلف تا حمایت از (مبارزات فلسطینیان) و امروز هم به کارگیری جاسوس‌های متعدد در اسرائیل که البته حملات سایبری را هم باید به آن افزود.

شبکه گسترده جاسوس‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی/ چرا شهرک نشینان اقدام به جاسوسی برای ایران می‌کنند؟

چهار مقام صهیونیستی نیز در گفت‌وگو با رویترز مدعی شدند که سرویس اطلاعات ایران در ۲ سال گذشته درحال استخدام شهروندان و شهرک‌نشینان اسرائیلی برای جاسوسی در ازای پول بوده است.

در همین راستا، «شالوم بن حنان»، یکی از مقامات ارشد سابق شین بت، با اشاره به تعداد شگفت‌انگیز شهروندان رژیم صهیونیستی که آگاهانه موافقت کردند با جمع‌آوری اطلاعات یا برنامه‌ریزی خرابکاری و حملات برای ایران علیه این رژیم کار کنند، گفت: این اتفاق بزرگی است!

اما این سوال مطرح می شود که چرا صهیونیست‌ها اقدام به جاسوسی برای ایران می کنند؟ چه چیزی باعث می شود که آنها ریسک انجام چنین اقدامی را بپذیرند؟

مهم ترین مسئله ای که در این رابطه باید به آن اشاره کرد، شرایط اقتصای رژیم صهیونیستی است. بر خلاف اظهارات تبلیغاتی رژیم صهیونیستی و پروپاگاندای رسانه‌ای صهیونیست‌ها در رابطه با شرایط مطلوب زندگی در سرزمین‌های اشغالی، شرایط اقتصادی رژیم صهیونیستی، در سالهای اخیر شاهد وضعیتی نابسمان بوده است که با روی کار آمدن دولت راست گرای افراطی نتانیاهو و همچنین شروع جنگ در سال ۲۰۲۳، وارد دوره ای بحرانی شده است.

به عنوان مثال، لئوار مانیکا در مقاله‌ای با تیتر "واقعیت‌های که گزارش فقر در اسرائیل منعکس می‌کند" در وب سایت عبری زبان معاریو در رابطه با وضعیت اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی به این مسئله اشاره می کند که بسیاری از خانواده‌های مهاجر در اسرائیل در شرایط بسیار بد اقتصادی به سر برده و درآمدهای بسیار پایین شرایط بسیار بدی را برای این خانواده به وجود آورده است. این کارشناس صهیونیست با استناد به داده‌های منتشر شده از سوی "اداره مرکزی آمار اسرائیل" به وضعیت فقر در سرزمین‌های اشغالی اشاره کرده و آن را بسیار سخت و به شدت نگران کننده توصیف میکند.

شبکه گسترده جاسوس‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی/ چرا شهرک نشینان اقدام به جاسوسی برای ایران می‌کنند؟

در بخش دیگری از مقاله معاریو تاکید شده است که بیش از یک میلیون صهیونیست اکنون در فقر زندگی می‌کنند و شرایط در میان خانواده‌های حریدی‌ها (یهودیان تندرو) به شدت خطرناک تر است، چرا که بسیاری از خانواده‌های حریدی در فقر مطلق به سر می‌برند، در حالی که خانواده‌ها تک سرپرست نیز شرایط وخیمی داشته و براساس آمار ۳۰ درصد از کودکان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

همچنین گزارش سالانه فقر در رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که یک چهارم صهیونیست‌ها زیر خط فقر زندگی می‌کنند. روزنامه عبری زبان اسرائیل هیوم نیز در این رابطه نوشت که این گزارش حاکی از وضعیت سخت اقتصادی این رژیم پس از ۱۴ ماه جنگ و هشداری نسبت به فروپاشی تاب آوری اجتماعی است.

بحرانی شدن وضعیت اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی درحالیست که سران این رژیم بدون هیچ ملاحظه‌ای و به شکلی مداوم، در حال افزایش هزینه‌های برنامه‌های نظامی در غزه، سوریه و لبنان و به تازگی در یمن میباشند. سپتامبر ۲۰۲۴ اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، طی سخنانی در کنست گفت: «ما در طولانی‌ترین و پرهزینه‌ترین جنگ در تاریخ اسرائیل هستیم» وی در سخنان خود اشاره کرد که هزینه اقدامات نظامی این رژیم ممکن است به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد شِکِل (بین ۵۴ تا ۶۸ میلیارد دلار) برسد.

نشریه اکونومیست نیز در گزارشی با اشاره به چالش‌های رژیم صهیونیستی می‌نویسد: «پول و سرمایه شروع به فرار از اسرائیل کرده است. بین ماه مه و ژوئیه (۲۰۲۴)، جریان خروجی از بانک‌های اسرائیلی به موسسات خارجی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲ برابر شده و به مبلغ ۲ میلیارد دلار رسیده است. سیاست‌گذاران اقتصادی اسرائیل بیش از آنچه از زمان آغاز درگیری‌ها نگران بوده، مضطرب و نگران هستند.»

شبکه گسترده جاسوس‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی/ چرا شهرک نشینان اقدام به جاسوسی برای ایران می‌کنند؟

موضوع دیگری که در کنار این مسئله، انگیزه شهرک نشینان و ساکنان سرزمین‌های اشغالی برای انجام جاسوسی و اقدامات ضد امنیتی را افزایش می دهد، مسائل و گسل‌های اجتماعی درونی این رژیم است. نباید فراموش کرد که تمامی شهروندان رژیم صهیونیستی، مهاجرانی غربی و شرقی هستند که از کشورهای خود به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده اند و به شکل طبیعی، بنیان فرهنگی، اعتقادی و ریشه تاریخی مشترکی در میان آنها وجود ندارد و در واقع می توان گفت که مفهومی به نام عِرق ملی برای شهرک نشینان و ساکنان سرزمین‌های اشغالی، مفهومی ناشناخته است. از این رو نگاه آنها تمام متوجه منافع شخصی خود خواهد بود.

همچنین اختلافات درونی شدید میان دو جریان اصلی در سرزمین‌های اشغالی، یعنی جریان سکولار و جریانی حریدی (مذهبی) و همچنین تبعیض نژادی سیستماتیک علیه اقلیت و قومیت‌هایی که در سرزمین‌های اشغالی ساکن هستند (مانند فلاشه‌ها، اعراب اسرائیلی، مسیحیان و برخی از یهودیان مهاجر) عامل دیگری در شکل دادن یا تشدید انگیزه‌ انجام چنین اقداماتی در میان صهیونیست‌ها است.

نکات فوق چرایی و علل این گفته منابع صهیونیستی را در رابطه با اینکه شهرک‌نشینان و ساکنان سرزمین های اشغالی به راحتی حاضر به جاسوسی برای ایران در ازای دریافت پول می شوند را به شکلی واضح بیان می کند. در پشت زرق و برق تصاویری که رسانه‌های عبری زبان از زندگی شهرک نشینان در سرزمین‌های اشغالی نشان می دهند، واقعیتی فاجعه بار به لحاظ اقتصادی، معیشتی و اجتماعی وجود دارد که پیامدهای خود را به این صورت نشان می دهد، یعنی افزایش اقدامات ضد امنیتی شهرک نشینان برای بدست آوردن پول.