شناسهٔ خبر: 70798350 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

سخنرانان کنفرانس پاکستان:

آموزش دختران نه تنها یک الزام دینی بلکه ضرورتی اجتماعی است

شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی آموزش دختران در پاکستان اعلام کردند تضمین آموزش دختران نه تنها یک الزام دینی، بلکه یک ضرورت فوری اجتماعی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از عرب نیوز،  کنفرانس دو روزه «آموزش دختران در جوامع مسلمان: چالش‌ها و فرصت‌ها» با مشارکت اتحادیه جهانی مسلمانان و وزارت آموزش و پرورش پاکستان در شهر اسلام‌آباد پایان یافت.

در این کنفرانس بیش از 150 نماینده از 47 کشور از جمله کارشناسان آموزش، علمای دینی، دیپلمات‌ها و سیاستمداران شرکت کردند.
 
این کنفرانس با تصویب بیانیه موسوم به بیانیه اسلام‌آباد، چارچوبی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در آموزش دختران در جوامع مسلمان از طریق سیاست‌های حساس به جنسیت، بسیج منابع و تقویت مشارکت‌های بین‌المللی به پایان رسید.
 
در این بیانیه تأکید شده است که آموزش دختران نه تنها یک تکلیف دینی بلکه یک ضرورت فوری اجتماعی است. این یک حق اساسی است که توسط قوانین الهی و در آموزه‌های اسلامی مقرر، توسط منشورهای بین‌المللی تقویت و توسط قانون اساسی کشورها به خوبی تثبیت شده است. ما خواستار تلاش‌های یکپارچه برای محافظت از حق تحصیل دختران و تضمین توانمندی آنها هستیم؛ زنان تحصیلکرده نقشی اساسی در ایجاد خانواده‌ها و جوامع باثبات دارند. این امر به نوبه خود صلح جهانی و وحدت ملی را ترویج می‌کند و جوامع را در برابر چالش‌هایی مانند افراط‌گرایی، خشونت، جنایت و الحاد تقویت می‌کند.
 
این اعلامیه با هشدار نسبت به ایدئولوژی‌های افراطی اعلام کرد که صدور احکام و نظراتی که ریشه در هنجارها و الگوهای فرهنگی دارد و مانع از تحصیل دختران می‌شود، تداوم تعصبات اجتماعی علیه زنان است.
 
در این بیانیه آمده است: این گونه اقدامات نشان‌دهنده سوء استفاده شدید از اصول دینی برای مشروعیت بخشیدن به سیاست‌های محروم‌کردن دختران از حقوق خود است.
 
اعلامیه اسلام‌آباد بسیج منابع برای حمایت از تلاش‌ها در جهت پیشبرد آموزش از طریق روش‌ها و محتواهای به روز، با تأکید ویژه بر آموزش دختران و اطمینان از قرار گرفتن آموزش در خط مقدم اولویت‌های ملی را خواستار شد.
 
در پایان بیانیه آمده است که اتحادیه جهانی اسلام به عنوان برگزارکننده کنفرانس، تمامی قطعنامه‌های آن را ابلاغ و بر اجرای آنها نظارت خواهد کرد و حمایت‌های مالی و معنوی لازم را تضمین خواهد مکود.
 
شرکت‌کنندگان از کنفرانس خواستند تا کمیته‌ای دائمی را برای نظارت بر اجرای نتایج این رویداد، از جمله توافق نامه‌های مختلف ایجاد کند.

 دبیران کل سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه جهانی مسلمانان، ۴۷ هيئت از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و دیگر کشورها در کنار نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی شامل یونسکو و یونیسف در این رویداد بین‌المللی حضور داشتند.

طی این کنفرانس سخنرانان و اعضای میزگردهای مختلف تجربیات موفق و متحول کننده در صیانت از حق تحصیل دختران و اهمیت آموزش دختران از دیدگاه تعالیم اسلامی را به اشتراک گذاشتند و رویکردهای نوآورانه برای پیشبرد عدالت آموزشی را معرفی کردند.

انتهای پیام