به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز به نقل از مسئول مطلع بدون ذکر نام نوشت که در پی رایزنی های سران سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی، «استیو ویتکاف» فرستاده دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا به منطقه و «محمد بن عبدالرحمن» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، در مذاکرات دوحه برای آتش بس در غزه گشایش ایجاد شده است.
این مسئول فاش که پیش نویس نهایی توافق آتش بس و تبادل اسرا به رژیم صهیونیستی و جنبش حماس ارسال شده تا با آن موافقت کنند.
وی افزود: نخست وزیر با مسئولان حماس و همچنین فرستاده ترامپ با هیات اسرائیلی اعزامی به دوحه دیدار کردند تا دو طرف را به سمت توافق سوق دهند.
در همین حال، یک مسئول صهیونیست به رویترز گفت که تل آویو پیش نویس توافق را از جانب قطر دریافت نکرده است.
پیش از این کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه احتمالا تل آویو و جنبش حماس روز پنجشنبه یا جمعه هفته جاری به توافق برسند، اعلام کرد که ممکن است این توافق به صورت امضا شده نباشد اما احتمال این وجود دارد که توافق اولیه و یا پیش نویس در این دو روز انجام شود و هر دو طرف به آن پایبند باشند.
این کانال به نقل از منابع صهیونیستی اعلام کرد که خوشبینی هایی در این زمینه وجود دارد اما برای رسیدن به نتایج قطی باید از گمانه زنی های مختلف برحذر بود.
رسانههای رژیم صهیونیستی مدعی هستند که پیشرفتهایی در توافق بین این رژیم و حماس بر سر مبادله اسیران به وجود آمده و هیات مذاکره کننده رژیم اسرائیل در دوحه باقی میماند و ارتش این رژیم در حال آماده سازی طرحهایی برای عقب نشینی از غزه است.
منابع صهیونیستی اعلام کردند که رهبری سیاسی این رژیم تصمیم گرفته است که هیات مذاکره کننده خود فعلا" در قطر باقی بماند و این نشانه خوبی از پیشرفت مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا بین «تل آویو» و «حماس» است.
بر اساس این گزارش، یک منبع آگاه رژیم اسرائیل در گفت وگو با شبکه ۱۳ این رژیم مدعی شد که در چندین بند از توافق، پیشرفتهایی حاصل شده است اما همچنان شکافهایی وجود دارد.
به ادعای وی، در پی این مذاکرات، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر برخی وزرای خود در صدر آنها «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی که با چارچوب کلی توافق با جنبش حماس بر سر مبادله اسیران و تل آویو مخالف هستند، فشار میآورد.
یکی دیگر از مقامات رژیم اسرائیل به این شبکه تلویزیونی گفت: «اختلافات قابل حل است، اما رسیدن به توافق تا ۲۰ این ماه (ژانویه) دشوار خواهد بود».
شبکه ۱۳ رژیم صهیوینستی افزود: اکنون مهمترین موضوع لیست اسرای فلسطینی است که در چارچوب توافق آزاد خواهند شد اما مسائلی مانند تاریخ خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه قابل حل و سادهتر است.
این شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که ارتش اسرائیل طرحهایی را برای عقب نشینی سریع از مواضع خود در داخل نوار غزه به ویژه از محورهای نتساریم در جنوب غزه و فیلادلفیا که در امتداد مرز مصر و غزه قرار دارد، آماده کرده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گزارش دادند که هیأت صهیونیستی به ریاست «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «رونین بار» رئیس شاباک (دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) وارد قطر شدند تا درباره آزادی اسرای صهیونیست مذاکره کنند.