شناسهٔ خبر: 70797227 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سخنگوی وزارت امور خارجه؛

بقایی: روابط ایران و چین در حال گسترش است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روابط ایران و چین در حوزه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و علمی، بسیار متنوع و در حال گسترش است.

صاحب‌خبر -

روابط ایران و چین در حال گسترش است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: یکی از حوزه‌های همکاری با چین، حوزه گردشگری و مراودات فرهنگی است. نمایشگاه شکوه ایران، مدت‌هاست که در شهر‌های مختلف چین در حال برگزاری است و اطلاع داریم که با استقبال گرم و خوب مردم چین مواجه شده است.

وی همچنین درباره آقای محمدرضا نوری، شهروند ایرانی بازداشت شده در عراق گفت: دستگاه سیاست خارجی برای آزادی شهروند ایرانی بازداشت شده در عراق، درحال پیگیری موضوع است.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی افزود: پیگیری وضع اتباع ایرانی در خارج از کشور به عنوان وظیفه وزارت امور خارجه، بسیار جدی گرفته می‌شود و از هر امکان و ظرفیتی برای کمک به حفظ حقوق اتباع کشورمان در خارج، استفاده می‌کنیم

 

 

بقایی: سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه؛ اواخر هفته 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رئیس جمهور اواخر این هفته به تاجیکستان و سپس به روسیه سفر می‌کند.

آقای اسماعیل بقایی در نشست خبری، این سفر را بسیار مهم دانست و گفت: تاجیکستان، کشور مهمی در آسیای مرکزی است که رابطه با آن، برای ایران، اهمیت و ارزش ویژه‌ای دارد و با این کشور دارای پیوند‌های عمیق تاریخی و فرهنگی هستیم.

وی با اشاره به تقارن این سفر با سی و سومین سالگرد برقراری رابطه دیپلماتیک ایران و تاجیکستان افزود: ایران در سال ۱۳۷۰ نخستین کشوری بود که تاجیکستان را به رسمیت شناخت و در این کشور سفارتخانه افتتاح کرد. از آن زمان تاکنون، رابطه ما با تاجیکستان مستحکم و استوار بوده است.

بقایی گفت: باوجود برخی فراز و نشیب‌ها، رابطه دو ملت در بهترین سطح قرار دارد. این نخستین سفر رئیس‌جمهور به آسیای مرکزی و قفقاز است و در این سفر، مجموعه اسنادی در زمینه تجارت، انرژی، بهداشت و ... امضا می‌شود.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی، بازگشایی پژوهشگاه زبان و ادب فارسی را بخشی از دستور کار سفر رئیس جمهور به تاجیکستان دانست.

وی سفر رئیس جمهور به روسیه را هم سفر مهمی دانست و افزود: دو کشور در چهار سال گذشته درباره معاهده مشارکت راهبردی، مذاکره کردند و پیش نویس‌های مختلفی در این باره تبادل شده است. این سند، در تابستان امسال نهایی شد و قرار است در این سفر به امضا برسد.

بقایی گفت: این توافق نامه، طیف بسیار گسترده‌ای از موضوعات در حوزه‌های اقتصادی، حمل و نقل، انرژی، بهداشت، کشاورزی، همکاری در زمینه مقابله با چالش‌های مشترک، کاهش تبعات بلایای طبیعی، مقابله با تروریسم و جرایم سازمان یافته، انرژی‌های تجدیدپذیر، حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی و انتقال تجربه و دانش فنی در حوزه‌های مختلف ... را در برمی‌گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: این معاهده، متن به روز شده موافقتنامه‌ای است که از اواخر دهه ۱۳۷۰ با روسیه امضا کرده بودیم.. موافقتنامه، اساس روابط متقابل و اصول همکاری میان ایران و روسیه است که از ۱۳۸۱ برای دو طرف لازم الاجرا شد و در حال حاضر هم اجرا می‌شود. سعی شد متناسب با تحولات و گسترش روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف، معاهده جدیدی تنظیم شود.

 

 

بررسی رویداد‌های غزه؛ هفته آینده در نشست نیویورک 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دوشنبه آینده، جلسه‌ای در سطح وزرای خارجه با دستورکار تحولات غرب آسیا و با تمرکز بر موضوع فلسطین و غزه به ریاست الجزایر در نیویورک برگزار می‌شود و از کشورمان هم برای حضور در این نشست، دعوت شده است.

آقای اسماعیل بقایی در نشست خبری، تمرکز این نشست را بر بررسی ادامه نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه دانست و افزود: تعداد زیادی از کشور‌های منطقه در سطح وزیران امور خارجه در این نشست شرکت خواهند کرد و قرار است آقای عراقچی هم در آن شرکت کند.

وی همچنین گفت: آقای محمدرضا رئوف شیبانی از این پس به عنوان نماینده ویژه وزیر امور خارجه در امور سوریه، مشغول به فعالیت می‌شود.

بقایی همچنین درباره سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به باکو و ایروان گفت: این سفر از قبل برنامه ریزی شده بود. رابطه با دو کشور برای ما مهم است. امنیت در قفقاز جنوبی برای ما اهمیت دارد و از هر ظرفیتی برای اطمینان از حفظ و ارتقای امنیت در این منطقه استفاده می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی افزود: این سفر برای تقویت مراودات و گفت‌و‌گو‌ها میان ایران و این دو کشور برای اطمینان از پیشبرد روند‌هایی که برای حفظ و تقویت صلح و آرامش در منطقه به ویژه در قالب ۳+۳ طراحی شده، انجام شد.

وی همچنین درباره اقدامات غیرسازنده فرانسه در قبال ایران به ویژه اظهارات ماکرون و احضار سفیر ایران در پاریس، ابراز امیدواری کرد: فرانسه خودش را از این سرگردانی و سرگشتگی نجات دهد و رویکرد مستقل و سازنده‌ای در قبال منطقه و تحولات آن در پیش بگیرد.

بقایی گفت: با مواضعی که در روز‌های اخیر اتخاذ شد، واکنش بهنگام نشان دادیم و حرف‌هایی که درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود، بی پایه و اساس است. این اتهامات از ۲۰ سال پیش، مطرح می‌شود بدون اینکه اساس و مبانی قانونی داشته باشد. بخش قابل توجهی از این حرف‌ها، فرافکنی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: شما نمی‌توانید یک روز را پیدا کنید که ایران، سابقه استعمار در آفریقا را داشته باشید.

وی گفت: دیروز با احضار سفیر فرانسه به وزارت امور خارجه، درباره میزبانی از گروه‌های تروریستی به آنها تذکر داده شد. خودداری از میزبانی گروه‌های تروریستی تعهد حقوقی در سازمان ملل است.

بقایی افزود: تقسیم بندی تروریسم به خوب و بد، باعث ترویج قانون شکنی در دنیا می‌شود.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین درباره دو شهروند ایرانی که در فرانسه به قتل رسیدند گفت: درباره دو شهروند ایرانی، به طور جدی، پیگیر هستیم. هنوز اطلاعات کافی درباره اصل موضوع پیدا نکردیم که آیا این قتل، ماهیت تروریستی و یا نژادپرستانه داشته است. منتظریم که مقام‌های امنیتی فرانسه در این باره اعلام نظر کنند. در تهران و پاریس پیگیر موضوع هستیم.

 

سوریه نباید جولانگاه تروریسم شود

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: درباره سوریه از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم که این کشور به جولانگاه تروریسم، تبدیل نشود.

آقای اسماعیل بقایی در نشست خبری تاکید کرد: امنیت، ثبات و تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و مطمئن شویم امنیت و ثبات منطقه‌ای به هیچ عنوان از هرگونه ناامنی در سوریه، متأثر نشود.

وی افزود: در قالب ساز و کار آستانه، اعلام آمادگی کردیم که برای ادامه این روند در فرصت‌هایی که پیش بیاید، موضوعات منطقه‌ای به ویژه رویداد‌های سوریه، بررسی شود.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین، موضع سازمان‌های بین المللی را درباره ادامه نسل کشی در غزه، شرم آور دانست.

بقایی تصریح کرد: شرم آور است که سازمان‌هایی که قرار است صلح، امنیت و عدالت بین‌المللی را نمایندگی کنند از ایفای وظیفه شان بازماندند. علت اصلی این وضع، حمایت کشور‌هایی است که هم شورای امنیت را به نوعی به گروگان گرفتند و مانع از هر اقدامی از جانب این شورا برای مقابله با نسل کشی می‌شوند و هم با ارائه کمک‌های تسلیحاتی و مالی به رژیم اشغالگر، به نوعی به ادامه نسل کشی کمک می‌کنند.

 

 

برای مذاکره التماس نمی‌کنیم 

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران برای مذاکره، التماس نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای بقایی در نشست خبری گفت: مذاکرات درباره طیف مختلفی از موضوعات، میان ایران و سه کشور اروپایی، امروز و فردا در ژنو انجام می‌شود.

وی افزود: درباره آمریکا هم با توجه به عملکرد‌ها و رویکردها، در زمان مقتضی تصمیم خواهیم گرفت.

آقای بقائی گفت: مذاکرات، جاده دو سویه است که با تأکید و به رسمیت شناختن منافع و احترام متقابل، می‌تواند انجام شود.