شناسهٔ خبر: 70796522 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

انتقاد نایب رئیس شورای شهر قم از بررسی خارج از ضابطه طرح احداث آکواریوم شهری

نایب رئیس شورای شهر قم، در واکنش به برخی پیشنهادات درباره احداث آکواریوم شهری، گفت: طرح احداث آکواریوم شهری با اعتبار قابل توجهی بالغ بر هزار میلیارد تومان از جمله پروژه‌های شهرداری است که برخی از اعضای شورا تمایل دارند آن را خارج از روند معمول کمیسیون‌های تخصصی دنبال کنند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ خدیجه احمدی ـ حسین صابری روز دوشنبه در جلسه رسمی و علنی شورای شهر قم گفت: باید تاکید کنم که پیگیری و بررسی این پروژه به‌طور اصولی و به منظور تصمیم‌گیری‌های کارشناسی باید از طریق کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر صورت گیرد و نباید به روند‌های خارج از این کمیسیون‌ها کشیده شود.

او ادامه داد: رئیس کمیسیون تخصصی در هیچکدام از بازدید‌های صورت گرفته از شهر‌های دیگر وجود نداشته و اگر اعضای حاضر توضیحات لازم را ندهند، خودمان مجبور خواهیم شد تا توضییحات لازم را به مردم بدهیم.

روح‌الله امراللهی، رئیس شورای شهر قم، نیز در خصوص اولویت‌های شهری گفت: تکمیل بلوار عماریاسر یکی از مهم‌ترین و ضروری‌ترین پروژه‌های زیرساختی در قم است. برای تأمین اعتبار این پروژه، می‌توان از محل درآمد‌های مازاد شهرداری بهره برد. 

او ادامه داد: علاوه بر این، موضوع تخصیص حقابه‌های قانونی قم نیز امری حیاتی است؛ چرا که عدم تخصیص این منابع به بحران‌های زیست‌محیطی و معضل گرد و غبار دامن خواهد زد و تنها یک موضوع استانی نیست، بلکه باید از طریق نهاد‌های ملی پیگیری شود.

مهراد توکلی، معاون مالی و اقتصادی شهردار قم، در این رابطه اعلام کرد: در سال جاری، درآمد مازاد شهرداری قم به حدود هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده عملکرد مطلوب مالی شهرداری در مدیریت منابع است.

معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری قم، نیز با اشاره به اقدامات زیست‌محیطی شهرداری گفت: «قم با سرانه فضای سبز ۲۱.۵ مترمربع در رتبه سوم کشور قرار دارد. 

عباس اصفهانیان مقدم، گفت: تاکنون ۲۷ میلیون مترمربع فضای سبز در این شهر ایجاد شده است. همچنین ۱۹ میلیون مترمربع کمربند حفاظتی مطابق با قانون هوای پاک احداث شده که در آن ۳۵۰ هزار اصله درخت کاشته شده است. 

به گفته اصفهانیان مقدم ، اگر موضوع آب‌های خاکستری حل شود، این امکان وجود دارد که توسعه کمربند سبز قم به‌طور چشمگیری افزایش یابد.

او افزود: روزانه ۷۰۰ تن زباله در قم جمع‌آوری و به سایت بازیافت البرز منتقل می‌شود. در این سایت روزانه ۶۰۰ تن زباله پردازش و میزان دفن زباله‌ها به حداقل ممکن کاهش یافته است. 

به گفته اصفهانیان مقدم، همچنین ۸۲ درصد از مصرف آب فضای سبز قم از منابع غیر شرب تأمین می‌شود و شهرداری آماده همکاری برای کاهش ۱۸ درصد باقی‌مانده است. در صورت صدور مجوز بهره‌برداری برای ۱۴ حلقه چاه جدید، می‌توان آب شرب را کاملاً از چرخه آبیاری فضای سبز حذف کرد.