شناسهٔ خبر: 70796369 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

فرهنگ ایرانی و اسلامی با تعالیم اهل بیت(ع) گره خورده است

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ ایرانی و اسلامی با تعالیم اهل بیت(ع) گره خورده است.

صاحب‌خبر -

محسن جوادی در آیین اختتامیه بیست و دومین جشنواره سراسری شعر غدیر در تبریز اظهار کرد: فرهنگ به عنوان مهمترین رکن زندگی فردی و اجتماعی ماست و ارزش‌های اسلامی و ایرانی ما را در طول تاریخ سینه به سینه منتقل کرده است.

وی افزود: فرهنگ ایرانی ما در چارچوبی توحیدی با فرهنگ اسلامی و تعالیم اهل بیت (ع) گره خورده و نباید این فرهنگ که هویت ملی ماست کمرنگ شود.

وی با تاکید بر اینکه همه‌ی ما در قبال حفظ فرهنگ و هویت ملی و دینی مان موظفیم، گفت: نباید تهدیدها بتواند رخنه‌ای در فرهنگ ما داشته باشد و ما باید برای فرهنگ و ادبیات و هنر کار کنیم و میراث گرانقدر ارزشی و نگرشی مان را تقویت نماییم همانگونه که در طول تاریخ بزرگان ما این کار را انجام داده‌اند.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد غدیر را مکمل بعثت و واقعه‌ای عظیم و بی‌نظیر در جهان برشمرد و گفت: این بزرگترین اتفاق جهان دارای مفاهیم و معانی روشن و مستتر بسیاری است و هنرمندان در عرصه‌های مختلف می‌بایست در تبیین آن به زبان هنر و ادب اهتمام داشته باشند.

وی پویایی و نو شدن را از کارکردهای هنر در جوامع عنوان کرد و گفت: اصحاب فرهنگ و ادب و هنر، درخت تنومند و ریشه‌دار فرهنگ و هنر را پرثمرتر می کنند.

وی تصریح کرد: برگزاری مستمر این جشنواره نشان می‌دهد که شعر غدیر در عمق فرهنگ این شهر ریشه دارد.

جوادی  با تاکید بر اینکه بناب از ظرفیت‌های خود برای برگزاری سایر جشنواره‌ها نیز استفاده کند، اضافه کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع مالی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورود بخش خصوصی به عرصه سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگی ضروری است.

فرهنگ ایرانی و اسلامی با تعالیم اهل بیت(ع) گره خورده است

ادبیات ایران و آذربایجان و اهل بیت(ع) در هم تنیده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی ادبیات ایران و آذربایجان و اهل بیت (ع) را در هم تنیده عنوان کرد.

سیدمحمدحسین بلاغی در این آیین اظهار کرد: در چند سال اخیر، ادب و فرهنگ به انحاء مختلف مورد هجمه‌ دشمنان بوده و سعی در به انحطاط کشیدن آن داشتند و یکی از مهمترین شیوه‌هایشان در این هجمه‌ها شیعه زدایی از ادبیات و علی‌الخصوص شعر و ادب آذربایجانی بود و سعی می‌کردند طوری القاء‌ کنند که ادبیات آذربایجان با موضوع اهل بیت (ع) فاصله دارد و این در حالی است که در طول تاریخ، شعر و ادبیات نوحه و مرثیه، زبان ترکی را تثبیت کرده، زنده نگه داشته و بالنده کرده است.

وی با اشاره به اینکه بناب در برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری شمال‌غرب کشور پیشرو است، گزارشی از بیست و دومین دوره جشنواره سراسری شعر غدیریه بناب ارائه کرد و گفت:  بیش از ۷٠٠ اثر از سراسر کشور در چهار بخش شعر فارسی،‌ شعر ترکی، شعر کودک با مضامین غدیر و شخصیت مولا علی علیه‌السلام و بخش ویژه با مضامین «غزه، نماد مقاومت و عملیات وعده صادق» به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و خوشحالیم که این جشنواره با پشتکار اصحاب فرهنگ و ادب شهرستان به صورت مستمر برگزار شده است.

وی کنش‌گری نسبت به مسائل روز و گنجاندن موضوعاتی چون  مقاومت مردم فلسطین و غزه در مضامین اشعار ارسالی و همچنین برگزاری بخش تجسمی در کنار بخش ادبی با موضوع غدیر را از نقاط قوت این جشنواره برشمرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی ابراز امیدواری کرد که با مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال‌های آینده شاهد برگزاری جشنواره در سالن جدید فرهنگی و هنری این شهرستان باشیم.

آیین اختتامیه این جشنواره  با حضور دکتر جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی و ‌شعرا و ادبا در مجتمع فرهنگی و هنری بناب برگزار  شد و طی آن نفرات برتر معرفی شدند.

داوری اشعار فارسی این جشنواره را «عبدالجبار کاکایی» و «صابر امامی» از تهران بر عهده داشتند و «غلامرضا امامعلی‌زاده» از بناب هم اشعار فارسی و ترکی را داوری کرد؛ همچنین «مختار صدر محمدی» و «مصطفی دانش سلیمانی» از تبریز هم داوری اشعار ترکی را بر عهده داشتند.

فرهنگ ایرانی و اسلامی با تعالیم اهل بیت(ع) گره خورده است

جشنواره شعر غدیر بناب ظرفیت برگزاری در سطح بین‌المللی را دارد

فرماندار شهرستان بناب گفت: جشنواره شعر غدیر بناب ظرفیت برگزاری در سطح بین‌المللی را دارد.

علیرضا خاکپور در این آیین با بیان اینکه این شهرستان نیازمند احداث یک مجتمع فرهنگی با ظرفیت بالاست، گفت: سابقه ۲۲ ساله جشنواره شعر غدیریه نشان‌ دهنده عزم شهرستان برای برگزاری آن در سطح بین‌المللی است.

وی با اشاره به استقبال گسترده مردم از جشنواره‌های مختلف فرهنگی و هنری، افزود: سالن موجود در شهرستان جوابگوی علاقه‌مندان به هنر نیست.

وی ابراز امیدواری کرد که با احداث مجتمع فرهنگی و هنری جدید و با ظرفیت بالا در سال آینده، شاهد برگزاری این جشنواره در فضای بزرگتر باشیم.

فرماندار بناب همچنین احداث مجتمع فرهنگی و هنری جدید را از مطالبه‌های مردم فرهنگ‌دوست این شهرستان عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، هشتمین جشنواره شعر غدیریه با شرکت ۱۳ استان در شهرستان بناب برگزار شد و حدود ۷۰۰ قطعه شعر فارسی و ترکی از ۴۶ شهر از استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل، تهران، چهار محال بختیاری، زنجان، فارس ، قم، کردستان، گیلان و یزد به دبیر خانه جشنواره ارسال شد.

انتهای پیام