شناسهٔ خبر: 70796346 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

جیب‌بُری عجیب اسرائیل از فلسطینی‌ها

در حالی که تامین هزینه‌های ۸۰ میلیارد دلاری جنگ معیشت صهیونیست‌ها را تحت فشار قرار داده حالا وزیر دارایی این رژیم می گوید که با پول بلوکه شده فلسطینیان بدهی شرکت برق اسرائیل را پرداخت می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین،‌ بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه گفت که اسرائیل قصد دارد از درآمدهای مالیاتی که به نمایندگی از تشکیلات خودگردان فلسطین جمع آوری می کند برای پرداخت بدهی حدود ۲ میلیارد شیکل (۵۴۴ میلیون دلار) وزارت دارایی اسرائیل به شرکت برق دولتی اسرائیل استفاده کند.

اسرائیل طبق یک توافق طولانی مدت، به نمایندگی از تشکیلات خودگردان فلسطین از انتقال کالاهای تاجران فلسطینی به کرانه باختری با عبور از سرزمین های اشغالی مالیات جمع آوری می‌کند و سپس آن را به تشکیلات خودگردان تحویل می‌دهد.
اسموتریچ از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ ۸۰۰ میلیون شکل اختصاص داده شده برای هزینه‌های اداری در غزه را توقیف کرده در حالی که طبق روال قبل جنگ، رام الله آن را تحویل دولت فلسطین در نوار غزه می‌داد.

کابینه رژیم صهیونیستی از آنجایی که بودجه خود در بخش انرژی را صرف خرید سوخت مورد نیاز برای ادوات نظامی و ماشین جنگی در نوار غزه کرده شرکت برق اسرائیل مجبور بوده برای تامین برق به خصوص با توجه به حملات یک ساله حزب الله به مناطق شمالی که با قطعی مکرر برق آن مناطق همراه بود سوخت قرضی تهیه کند و حالا برای تسویه آن با مشکل مواجه است.

هاآرتص نیز اخیرا در گزارشی درباره هزینه های نظامی قابل توجه جنگ آورد، تخمین زده می‌شود که هزینه جنگ با هزینه‌های بالای خرید سوخت و تجهیزات نظامی بیش از میلیاردها دلار بوده است.

به‌عنوان‌مثال، شرکت برق اسرائیل صدها میلیون شکل برای خرید گازوئیل برای تأمین منابع انرژی اضطراری هزینه‌کرده که به طور قابل‌توجهی بر نتایج مالی آن تأثیر گذاشته است(رتبه اعتباری شرکت برق اسرائیل هم هفته گذشته کاهش یافت).
هاآرتص افزود؛ کاهش رتبه اعتباری شرکت برق اسرائیل، نشان‌دهنده اهمیت شرکت برق برای اقتصاد اسرائیل است و هزینه‌های بالای جنگ همچنان بر بودجه آن تا سال‌های آینده فشار خواهد آورد.

اسرائیل از حقوق کارمندان فلسطینی هم می‌دزدد

اسموتریچ در جلسه دیروز یکشنبه کابینه رژیم صهیونیستی گفت که وجوه مسدود شده در نروژ نگهداری می‌شود و در عوض برای پرداخت بدهی‌های شرکت برق اسرائیل که بالغ بر ۱.۹ میلیارد شیکل (۵۱۵.۶۵ میلیون دلار) است، استفاده می‌شود.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در توجیه دلیل این سرقت پول فلسطینیان غزه گفت: ما پس از چندین اقدام خصمانه علیه اسرائیل از جمله به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین از سوی نروژ، این اقدام را انجام دادیم.

وی افزود: بدهی‌های تشکیلات خودگردان فلسطین به شرکت برق اسرائیل نیز علاوه بر آسیب به رتبه اعتباری این شرکت منجر به افزایش استقراض این شرکت و نرخ بهره شد که در نهایت اثر آن بر شهروندان اسرائیل منعکس شد.

اسموتریچ حتی با تحویل پول به تشکیلات خودگردان فلسطین که از این پول برای پرداخت دستمزدهای بخش دولتی استفاده می کند، مخالف است و تشکیلات خودگردان فلسطین را به حمایت از عملیات طوفان الاقصی متهم می کند. در حال حاضر تشکیلات خودگردان ۵۰ تا ۶۰ درصد حقوق کارمندانش چه در نوار غزه و چه کرانه باختری را پرداخت می‌کند.
کالکالیست: هزینه‌ها نشانه شکست در غزه است

روزنامه اقتصادی اسراییلی کالکالیست نیز اعلام کرد که هزینه جنگ در نوار غزه تا پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ میلیارد شیکل (۶۷.۵۷ میلیارد دلار) بوده است.

این روزنامه و دیگر روزنامه های عبری شنبه گذشته بر اساس برآوردهای بانک مرکزی اسرائیل تاکید کردند که این مبلغ شامل هزینه های امنیتی مستقیم، هزینه های غیرنظامی بزرگ و زیان های وارد آمده به درآمدها و نه همه چیز است.
کالکالیست این هزینه را سنگین و منعکس کننده شکست در جنگ علیه نوار غزه توصیف کرد و و توضیح داد که بودجه وزارت دفاع اسرائیل در یک دهه آینده افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد.

این روزنامه افزود: «ابودجه (آینده) برای وزارت دفاع شامل خرید هواپیماها، هلیکوپترها، نفربرهای زرهی، و مقادیر زیادی سلاح و مهمات، علاوه بر سرمایه گذاری روی افراد یا خود سرباز اسرائیلی است.کالکالیست تاکید کرد: «شکست ارتش اسرائیل در جنگ غزه به این آمار و ارقام ختم نمی شود، زیرا پیش از آن جنگ، تلفات و صدمات جانی متعددی به همراه داشته، علاوه بر آن خانواده ها و بستگان مجروحان نیز از نظر روانی و اقتصادی آسیب دیده اند.