شناسهٔ خبر: 70794952 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

متولی اصلی کودکان طیف اوتیسم  سازمان بهزیستی است/ شناسایی ۸۰ هزار معلول در تهران

برنا - گروه اجتماعی: عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر گفت: متولی اصلی کودکان طیف اوتیسم سازمان بهزیستی است و باید از دستگاه‌های دیگر همچون آموزش و پرورش استثنایی  و وزارت بهداشت کمک بگیریم. برنا - گروه اجتماعی: عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر گفت: متولی اصلی کودکان طیف اوتیسم سازمان بهزیستی است و باید از دستگاه‌های دیگر همچون آموزش و پرورش استثنایی  و وزارت بهداشت کمک بگیریم.

صاحب‌خبر -

نشست خبری همایش اوتیسم، چالش‌ها و راهکار‌ها امروز دوشنبه ۲۴ دی ماه با حضور محمدرضا مسجدی مدیر عامل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران،  فاطمه خاندانی عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و دبیر اجرایی همایش و فرزانه نیک رو معاون توانبخشی بهزیستی شهرتهران برگزارشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، فاطمه خاندانی دبیر اجرایی همایش، عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر در این نشست  اظهار کرد: این همایش علمی و تخصصی است که به صورت ملی و در سالن همایش سازمان محیط زیست با حضور ۲۵۰ مهمان از سراسر کشور روز پنجشنبه برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف اصلی ما در این همایش شبکه سازی در راستای ارائه خدمات به خانواده‌های دارای طیف اوتیسم است.  

خاندانی عنوان کرد: محور‌های این همایش  بررسی چالش‌ها و راهکار‌های در زمینه‌های ارزیابی و تشخیص اوتیسم، خانواده‌ها و کاربرد هوش مصنوعی است. همچنین پنل‌های تخصصی در زمینه‌های  تشخیص اوتیسم در ایران، ارائه خدمات به خانواده ها، مداخلات به هنگام در اوتیسم و فرصت‌ها و چالش ها، مراکز روزانه اوتیسم چالش‌ها و فرصت ها، پایش، گردآوری اطلاعات درباره اوتیسم، چالش‌ها و راهکارها، ضرورت تربیت معلمان و مربیان طیف اوتیسم برگزار می‌شود.  

عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر بابیان اینکه ۳ سال اول زندگی کودکان سن طلایی تشخیص است، اظهار کرد: اوتیسم یک اختلال عصبی، رشدی است و بیماری‌های عصبی، رشدی دارای ۶ نوع ازجمله حرکتی، اختلال یادگیری و..  است و همچنین اختلال طیف اوتیسم با اختلالاتی از جمله اختلال پیش فعالی هم پوشانی دارند.  

عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر بیان کرد: برای این اختلال درمان قطعی وجود ندارد و افراد مبتلا به اختلال نیازمند اقدامات کاردرمانی، گفتار درمانی و کار‌های تخصصی هستند که این اقدامات توسط یک تیم متخصص صورت می‌گیرد و امیدواریم که دراین راستا در این همایش به اجماع برسیم.  

وی با بیان اینکه خانواده‌ها در طیف اوتیسم یک بازو هستند، افزود: همراهی خانواده‌ها در روند درمان بسیار مهم است و یکی از کار‌های مهم این است که کودکان را نباید باهم مقایسه کنیم.

خاندانی با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی و استفاده کودکان از گوشی‌های هوشمند بیان کرد: نمی‌توان منکر کاربرد هوش مصنوعی شویم البته که هوش مصنوعی می‌تواند در دریافت خدمات به خانواده‌های دور از پایتخت کمک کند.  

وی افزود: باید در ارائه خدمات از حاکمیت و همکاری‌های بین بخشی استفاده کنیم و متولی اصلی کودکان طیف اوتیسم سازمان بهزیستی است و دستگاه‌های دیگر از جمله آموزش و پرورش استثنایی  و وزارت بهداشت کمک بگیریم. همچنین ما در حوزه متخصصان طیف اوتیسم با کمبود رو‌به‌رو هستیم.

عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر با تاکید بر ارتقا آگهی مردم نسبت به این اختلال عنوان کرد: کودکان اوتیسم دارای ظاهر عادی هستند و خانواده‌ها دراین زمینه به این متهم می‌شوند که آنها کودکان خود را به خوبی تربیت نکرده‌اند. همچنین در برخی از مراکز تشخیص به خوبی صورت نمی‌گیرد.  

خاندانی با اشاره به هزینه‌های سنگین مراکز طیف اوتیسم، عنوان کرد: سهم کمی از هزینه‌ها در مراکز سازمان بهزیستی دارای یارانه به خانواده‌ها تعلق می‌گیرد و همچنین با در نظرگیری سقف بیمه‌ای می‌توان به خانواده در زمینه هزینه‌ها کمک کرد چراکه این افراد مبتلا به طیف اوتیسم باید به صورت مستمر خدمات دریافت و هزینه‌ها باید به صورت ماهانه پرداخت کنند 

وی افزود: دارو‌ها مکمل‌هایی هستند که به این افراد کمک می‌کند همچنین خدمات مداخله‌ای باید به صورت مستمر ارائه شود که در صورت وقفه در روند درمان فرد را به طیف اوتیسم به عقب بازمی‌گرداند.  

خاندانی بابیان اینکه اصطلاحی مبنی بر شبه اوتیسم صحیح نیست، اظهار کرد: اگر در سن طلایی تشخیص به درستی صورت نگیرد امکان دارد که کودک از فعالیت‌های مداخله‌ای دور بماند. در تلاش هستیم که دراین راستا به یک شبکه سازی برسیم تا با زبان مشترک بتوانیم به خانواده‌ها کمک کنیم.

عضو هیات مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، تصریح کرد: خانواده‌ها در جامعه به دلیل عدم آگاهی مردم دچار بی انگیزگی می‌شود. در ابتلا کودکان به طیف اوتیسم علاوه بر ژنتیک و وراثت عواملی مثل آلودگی، سن بالای مادر و پدر موثر است.  

وی درباره اشتغال و مهارت آموزی به کودکان طیف اوتیسم گفت: برخی مراکز در زمینه مهارت آموزش وجود دارد که به کودکان بالای سن ۱۴ سالگی آموزش می‌دهند، اما تعداد این مرکز کم است و باید مراکز مردم نهاد در کنار حاکمیت تعداد این مرکز را افزایش دهیم.

در ادامه این نشست فرزانه نیک رو معاون توانبخشی بهزیستی شهرتهران  گفت: یکی از جامعه هدف ما در سازمان بهزیستی افراد دارای طیف اوتیسم است، مهم‌ترین خدمت به این افراد در مراکز روزانه اوتیسم ارائه می‌شود. در شهر تهران ۴ مرکز فعال طیف اوتیسم داریم که ظرفیت این مراکز برای پذیرش ۲۰۰ نفر است، همچنین در کشور ۱۳۰ مرکز اوتیسم وجود دارد.  

وی افزود: شهریه‌ای در این مراکز از خانواده‌ها دریافت نمی‌شود تا خانواده‌ها به موقع در این مراکز حضور پیدا و به موقع خدمات دریافت کنند.  

نیک رو بیان کرد: افراد طیف اوتیسم با سن بالا می‌توانند در مرکز روزانه توانبخشی خدمت دریافت کنند. بسیاری از افراد طیف اوتیسم دارای سن بالا و بزرگسالی نمی‌توانند از این مرکز استفاده کنندو افراد دارای مشکلات عدیده در مراکز شبانه و روزی نگهداری می‌شود.  

 معاون توانبخشی بهزیستی شهرتهران گفت: سازمان بهزیستی خدمات اجتماعی از جمله کمک هزینه درمان، دارو و خدمات توانبخشی به خانواده‌های دارای افراد طیف اوتیسم ارائه می‌شود، همچنین در راستای اشتغال افراد طیف اوتیسم و دارای معلولیت وام خود اشتغالی  و سهم بیمه کارفرما این افراد از سوی سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود، همچنین استخدام سه درصد برای افراد دارای معلولیت امسال اجرا شده که در این راستا اولین آزمون استخدامی برگزار شد و اکنون افراد در حال گذراندن فرایند استخدام هستند.  

وی افزود: سال گذشته اولین مرکز اقامت موقت در شهر تهران راه اندازی شده که افراد مبتلا به طیف اوتیسم ۱۴ سال به بالا برای نگهداری به مدت ۴ ماه پذیرش می‌شوند.  

نیک رو بیان کرد: ۸۰ هزار معلول در تهران شناسایی شده است که بخش عمده آنها  معلولان جسمی و حرکتی تشکیل داده‌اند.  

انتهای پیام/

برچسب‌ها: