شناسهٔ خبر: 70794592 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

پرداخت حقوق ۱ میلیون تومانی به جای ۸ میلیون به معلولان/ ۱۵ سالگی اوج بروز بیماری‌های روانی است

برنا - گروه اجتماعی؛ رئیس نظام روانشناسی کشور ۱۵ سالگی را اوج بروز بیماری‌های روانی دانست و افزود: بر خلاف بیماری‌های جسمانی که در آستانه میانسالی نشان داده می‌شوند؛ ۶۳ الی ۷۵ درصد از بیماری‌های روانی تا ۲۵ سالگی شناخته می شوند. برنا - گروه اجتماعی؛ رئیس نظام روانشناسی کشور ۱۵ سالگی را اوج بروز بیماری‌های روانی دانست و افزود: بر خلاف بیماری‌های جسمانی که در آستانه میانسالی نشان داده می‌شوند؛ ۶۳ الی ۷۵ درصد از بیماری‌های روانی تا ۲۵ سالگی شناخته می شوند.

صاحب‌خبر -

 سلسله همایش‌های «هم اندیشی شهر آرمانی» صبح امروز دوشنبه ۲۴ دی با حضور زهرا شمس احسان رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی فرهنگی شهردار تهران، محمد نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران و جمعی از رؤسای دانشگاه‌ها در تالار ایوان شمس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، اعظم مهدی زاده بنیان‌گذار هیئت ورزشی بانوان معلول و جانباز در این مراسم با اشاره به وجود ۲۰۰ هزار شهروند معلول متوسط و شدید، گفت: اگرچه کانون افراد دارای معلولیت از سال ۸۹ با هدف توانمندسازی افراد دارای معلولیت شکل گرفت؛ در ۳ سال اخیر با تقویت بی‌نظیری مواجه بود.

وی با اشاره به تقویت کانون در سطح مناطق پایتخت ادامه داد: اکران گسترده کمپین تبلیغاتی «اعضای یک پیکر هستیم» و «خواستن تا توانستن» از جمله پیشرفت‌های اخیر کانون بود.

علی همت محمودنژاد مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولین ایران در این مراسم گفت: شهر آرمانی جایی است که حتی در عدم حضور معلول، شهروندی از صندلی یا جای پارک معلول استفاده نکند. معلولان گرچه از اسب افتاده باشند اما از اصل نیفتاده و از همین رو در عشق ورزیدن، قلب داشتن و سایر موارد با دیگران برابر هستند.

وی با اشاره به پرداخت حقوق ۱ میلیون تومانی به جای ۸ میلیون به معلولان ادامه داد: نه تنها دولت به قانون حمایت از معلولان که از سال ۹۶ تصویب شده؛ عمل نمی‌کند بلکه آقای صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم در راه اندازی تاکسی اینترنتی ویژه معلولان، اهمال ورزی پیشه کرد. این در حالی است که حتی هزینه‌های ایاب و ذهاب معلولان جبران نمی‌شود.

محمودنژاد با ایتناد به نامه امام علی به مالک اشتر مبنی بر «اتقی الله» خاطرنشان کرد: شورای شهر ملزم به رعایت ماده ۸ قانون حمایت از معلولان مبنی بر رایگان بودن خدمات شهری است.

در ادامه این همایش به شناسایی ۱۰ هزار خانواده اوتیسم توسط انجمن اوتیسم ایران اشاره و در راستای اعلام گزارشات از سال ۱۴۰۱ به برگزاری گردهمایی در بهشت مادران، جشن هفته ناشنوایان، رونمایی از اپلیکیشن مترجم آنلاین ناشنوایان و حمایت از اپلیکیشن کُدا اشاره شد. همچنین در مقایسه با دیگر کشورها بر لزوم ایجاد اتاق مددکار و مترجم ناشنوایان در شهرداری تاکید شد.

علی فتحی آشتیانی رییس نظام روانشناسی کشور در ادامه این همایش با بیان این که تنها ۲ درصد از بودجه به ۴۵ درصد از بیماری‌های روانی که در بازه سنی ۱۰ تا ۲۴ سالگی شناخته می‌شوند؛ اختصاص داده می‌شود گفت: این مشکل در سطح جهانی وجود دارد و ایران نیز از این قائده مستثنی نیست. به عبارت دیگر وزارت بهداشت ایران کمترین توجه را نسبت به سلامت روان به خرج داده است. این در حالی است که شهرداری با نصب بیلبوردها و اقداماتی از این دست نقش بسزایی در فرهنگ‌سازی و جلوگیری از این آسیب‌ها ایفا می‌کند.

وی ۱۵ سالگی را اوج بروز بیماری‌های روانی دانست و افزود: بر خلاف بیماری‌های جسمانی که در آستانه میانسالی نشان داده می‌شوند؛ ۶۳ الی ۷۵ درصد از بیماری‌های روانی تا ۲۵ سالگی شناخته شده و از همین رو بیماری‌های روانی اصلی‌ترین عامل مرگ زودرس قلمداد می‌شوند.

محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران هدف از برگزاری رویداد شهر آرمانی را آینده نگری دانست و گفت: اگرچه نهادهای بیرونی مثل آموزش و پرورش، دانشگاه‌های علوم پزشکی یا بهزیستی به عنوان ضلع سوم در تکامل یک مثلث قلمداد می‌شدند؛ اما بار اصلی به عهده سازمان‌های مردم نهاد و تشکلات بود که شهرداری را وادار به استفاده صحیح از بودجه کرد.

وی با اشاره به تاسیس مراکز پذیرش معتادان توسط شهردار تهران ادامه داد: با توجه به این که پویش «حال خوب» مجموعه‌ای از فعالیت‌ها، صدها مسابقه و جشن بود؛ از همین رو می‌توان گفت نشاط و پیوستگی عمومی برای شهرداری تهران در اولویت بود.

وی با بیان این که همیشه باید جایی برای انتقاد باقی بماند ادامه داد: اگرچه در طول این ۳ سال اتفاقات خوبی رخ داده؛ اما نقدها باید دستمایه‌ای برای انگیزه و حرکت باشند تا نشاط عمومی نیز راهی به سوی نشاط جامعه شناخته شود.

گفتنی است در حالی که این بیماری‌ها به مرگ منجر نشوند؛ بزرگ‌ترین علل ناتوانایی‌ها تلقی شده که کاهش روابط میان فردی را در بر خواهند داشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: