شناسهٔ خبر: 70794207 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان بهزیستی کشور:

اعتیاد و طلاق بیشترین تأثیرگذاری در سایر آسیب‌ها را دارد

تهران- ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به روند رو به رشد اعتیاد و نقش خانواده در بروز آن گفت: اعتیاد و طلاق بیشترین تأثیرگذاری در سایر آسیب‌ها را دارد و ۲۵ آسیب به طور مستقیم و غیرمستقیم متاثر از اعتیاد است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدجواد حسینی روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه کارزار رسانه ای پیشگیری از اعتیاد والد آگاه - فرزند ایمن در سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر نقش خانواده در بروز اعتیاد افزود: خانواده نه تنها در اعتیاد بلکه در مجموعه اعتیادها تأثیرگذار است.

وی تصریح کرد: متاسفانه روند آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد رو به افزایش و سن ابتلا به آسیب ها از جمله اعتیاد رو به کاهش است.

خانواده، جعبه سیاه جامعه است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در حوزه سازمان بهزیستی آسیبی نداریم که متاثر از طلاق نباشد، از کودک خیابانی تا سایر آسیب‌ها متاثر از طلاق و اعتیاد است.

حسینی خاطرنشان کرد: تحلیل ثانویه و فرا تحلیل‌های انجام شده در سطح بین المللی و داخلی نشان می‌دهد اعتیاد در بیش از ۹۰ درصد آسیب‌های دیگر نقش دارد.

وی تاکید کرد: خانواده و مدرسه، جعبه سیاه جامعه است؛ همانطور که در سقوط هواپیما، جعبه سیاه به اطلاعات دسترسی پیدا می‌کند دقیقا از این منظر، خانواده آنچه را که در جامعه امروز ما هست رمزگشایی می‌کند.

حال خانواده خوب نیست

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: جامعه امروز نتیجه عملکرد دیروز مدرسه و خانواده است و قطعاً آنچه که در فردای جامعه رقم بخورد رمزگشایی امروز خانواده و مدرسه است و باید گفت که امروز حال خانواده خوب نیست بنابراین خیلی راحت قابل پیش بینی است که آسیب ها افزون و رنج آور خواهد شد.

حسینی افزود: سیاست های بعد از انقلاب، نمودار آسیب‌ها را متوقف نکرده یا کاهش نداده است و معنی آن این است که ما که مسئولیت قبول می‌کنیم به طور جدی باید برنامه‌ها، اقدامات و جهت‌گیری‌هایمان را واکاوی کنیم.

وی با تقسیم بندی روابط بین زن و مرد به سه قسمت پرآشوب، خاموش و متعادل افزود: بیش از ۶۰ درصد روابط خانوار ایرانی، خاموش و پرآشوب است.

۶۰ درصد خانواده‌های ایرانی سختگیر یا آسان‌گیر هستند

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: اگر مدل رابطه والدین و فرزند را به چهار تبار تقسیم کنیم شامل خانواده آسان گیر، خانواده بی تفاوت، خانواده سخت گیر و خانواده متعادل با دو شاخص میزان تکلیف برای فرزندان و میزان پاسخ دهی به فرزندان می‌شود.

حسینی افزود: اگر خانواده مهمترین عامل اثرگذار در آسیب‌ها از جمله اعتیاد است، بیش از ۶۰ درصد خانواده های ایرانی در زمره سختگیر و آسان گیر هستند. بنابراین باید روی رابطه والد و فرزند سرمایه گذاری کنیم.

به گفته وی، خانواده برای کودکان و نوجوانان تبدیل به هتل یا رستوران شده است.

راه توسعه، تعاملات گرم است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در رابطه با ارتباط والد - فرزند، این ارتباط باید به تعاملات گرم منجر شود چراکه راه توسعه، تعاملات گرم است.

حسینی با بیان اینکه امروز خانواده هنوز حیاتی ترین عامل شخصیت انسان است به نظریه کاردینر اشاره کرد و گفت: بر اساس نظریه تسری، روابط خانواده به همه ابعاد زندگی تسری پیدا می‌کند. بر اساس نظریه کاردینر شخصیت بنیانی هر آدمی بیش از همه در خانواده شکل می‌گیرد. خانواده تاثیرگذارترین نقش را در دوره‌ای که فرزندان بیشترین نقش شخصیتی را می‌پذیرند، دارد.

وی اضافه کرد: عمق روابط در خانواده‌ها بیش ازهر جای دیگر است و برای آگاهی دهی خانواده‌ها باید از ظرفیت نهادهای اجتماعی و غیر دولتی استفاده کرد؛ در سازمان بهزیستی ۲۴ هزار نهاد داریم و بیش از ۹۰ درصد فعالیت های بهزیستی واگذار شده است. برای آگاهی بخشی خانواده ها می توان از راهکارهای طراحی اپلیکیشن‌هایی که جنبه آموزشی داشته باشند، بهره برد. ایجاد پلتفرم های آنلاین برای مشاوره رایگان به خانواده ها و جوانان نیز از دیگر راهکارها است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: برنامه های تعاملات گرم و وفاق آفرین نیز از طریق ورزش‌های گروهی خانواده محور، فعالیت های علمی و فعالیت های هنری قابل تولید است و در این راستا هشت میلیون مددجوی بهزیستی نیز در ۶ منطقه کشور در ۱۶۱۰ خانه هنر و ۳۴۰۰ مرکز توانبخشی، فعالیت هنری دارند و بهترین راه برای توانبخشی مددجویان ما هنر است.