عصر ایران: حاکمان جدید سوریه طرح تفکیک جنسیتی بین زنان و مردان را در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق آغاز می کنند.
به نقل از وبگاه "وطن"، یک مقام ارشد در شرکت عمومی حمل و نقل داخلی "زجل ترانسپورت" در شهر دمشق (پایتخت سوریه)، از برنامه هایی برای اجرای تفکیک جنسیتی در اتوبوس های حمل و نقل داخلی عمومی و خصوصی در پایتخت سوریه در چند روز آینده خبر داد.
این مقام تازه منصوب شده اظهار داشت: ما فعالانه روی این موضوع کار می کنیم و پس از موفقیت آمیز بودن آزمایشی این طرح که در شهرهای استان "ادلب"، "حلب"، "حماه" و "حمص" انجام شده، ظرف چند روز آینده آن را در دمشق نیز اجرا خواهیم کرد، زیرا در مناطق انجام شده این طرح در سوریه مورد استقبال ساکنان قرار گرفت."
این مقام مسئول در خصوص روش های جدید سوار شدن و پیاده شدن مسافران توضیح داد: "ما در استان ادلب تجربه گسترده و ثابت شده ای داریم. فرآیند تفکیک برای همه اشکال حمل و نقل جمعی عمومی و خصوصی، از جمله وسایل نقلیه خدماتی اعمال خواهد شد. مردان از نشستن در کنار زنان منع میشوند و قاعده کلی این است که مردان در جلو و زنان در عقب بنشینند."
وی ادامه داد: "ما با مشکلاتی مواجه شدیم، اما امیدواریم مردم دمشق با ما همکاری کنند و کار را بسیار آسان کنند. هنگامی که یک اتوبوس حمل و نقل در ایستگاه خود توقف می کند، مردان از درب جلو سوار و پیاده می شوند، در حالی که زنان این کار را از درب عقب انجام می دهند. این آزمایش در تمام شهرهای سوریه اعمال خواهد شد."
در حال حاضر، شرکت حمل و نقل داخلی در دمشق دارای 100 اتوبوس است که بیشتر آنها نو هستند و قبل از سقوط حکومت بشار اسد، از سوی دولت چین به سوریه اهدا شده اند.
این مقام مسئول افزود: آمادگی داریم در صورت نیاز تعداد اتوبوس ها را به هزار دستگاه برسانیم. تواناییهای ما بسیار بالاست و عملیات شرکت بدون هیچ مشکلی در تامین سوخت یا تعمیر و نگهداری بدون مشکل در حال انجام است."
این مقام مسئول در خصوص قیمت های ترجیحی ارایه شده توسط شرکت حمل و نقل "زجل" که تقریبا نصف قیمت سایر خودروهای حمل و نقل شخصی است، تصریح کرد: "کرایه های حمل و نقل در پایتخت در حال ارزیابی مجدد است و به زودی دستورالعمل استانداردسازی قیمت ها برای خدمات ارائه می شود. کسانی که از قیمت گذاری جدید تخلف کنند مجازات می شوند یا مجوزشان باطل می شود، اما این اقدامات نیاز به صبر دارد."
یک زن جوان که از اتوبوس حمل و نقل عمومی در جاده کمربندی جنوبی دمشق استفاده می کند، گفت: "اجرای تفکیک جنسیتی در این شرایط به دلیل ازدحام شدید که به دلیل قیمت های پایین اتوبوس ها است، مورد استقبال طبقات فقیر قرار می گیرد."
او ادامه داد: "ما باید سوار اتوبوس شویم در حالی که از ازدحام جمعیت بسیار بوده و ما (زنان) در میان انبوهی از مردان معذبیم. تصور کنید وقتی یک اتوبوس بیش از 70 مسافر را که اکثرشان ایستاده اند، جابه جا می کند، وضعیت ما چگونه خواهد بود."
این زن که ترجیح داد نامش فاش نشود، خاطرنشان کرد: "این ازدحام غیرعادی گاهی منجر به آزار و اذیت زنان توسط برخی افراد مریض به بهانه ازدحام جمعیت میشود که اغلب منجر به درگیری میشود."
وی افزود: "تفکیک جنسیتی این روزها بیش از حد ضروری است. اما اگر تعداد زیادی اتوبوس تهیه شود و بر مشکل ازدحام غلبه کنیم، میتوان در تفکیک زن و مرد تجدید نظر کرد، زیرا معتقدم دیگر نیازی به آن نخواهد بود."
یکی دیگر از مسافران نیز گفت: "اجرای این طرح در کاهش مواردی که به دلیل ازدحام جمعیت باعث افزایش سرقت توسط دزدان میشود که قطعا از ازدحام جمعیت سوءاستفاده میکنند، خوب است. او اما پرسید: "اگر مردی با همسرش یا مرد جوانی با خواهرش در اتوبوس باشند چه؟ آیا باید آنها را نیز جدا کرد، مخصوصا در وسایل نقلیه خدماتی که فقط مسافران نشسته را حمل می کنند؟"