به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این شبکه تلویزیونی آمریکایی، تنها یک هفته مانده تا بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید، اوکراین خود را برای انتخابهای سخت در ماههای پیش رو آماده میکند. براساس گزارش های موجود، نیروهای اوکراینی در چندین بخش از خط مقدم، از روسیه عقب مانده و در بحبوحه کمبود نیرو امید چندانی به تداوم ارسال کمک های نظامی ندارند.
سی ان ان اورده است: در این میان دولت کییف در حالیکه منتظر چراغ سبز روسیه و امریکا است، هر روز از تمایل صرف خود برای مذاکره سخن میگوید و هر گونه فکر بازپس گیری قلمرو تصرف شده توسط روسیه در هاله ای از ابهام قرار دارد.
به گفته تحلیلگران، روسیه در حال حاضر کمی بیش از ۱۸ درصد از خاک اوکراین را اشغال کرده است.
در سوی دیگر، واحدهای ارتش روسیه در فاصله سه مایلی (پنج کیلومتری) از منطقه لجستیکی «پوکروفسک» قرار دارند و کنترل «کوراخوف» و بخشی از شهر «تورتسک» را نیز در دست گرفته اند.
رستم اومروف وزیر دفاع اوکراین هفته گذشته در نشستی با «گروه رامشتاین» (گروهی متشکل از ۵۷ کشور که از زمان حمله روسیه، در حال حمایت نظامی و تسلیحاتی از اوکراین هستند) در آلمان گفت که اولویتهای اوکراین در سال جاری تثبیت خط مقدم و تقویت قابلیتهای دفاعی آن است.
متحدان اوکراین از زمان آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) بیش از ۱۲۶ میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین متعهد شدهاند و در نشست اخیر نیز وعده ارسال کمکهای بیشتر از جمله ۳۰ هزار پهپاد و سامانه های دفاع هوایی بیشتر را دادند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز جمعه گفت که ائتلاف رامشتاین باید به ایستادگی در کنار اوکراین ادامه دهد و از آن برای مذاکراتی که روزی «جنگ هیولاوار پوتین» را به پایان برساند، پشتیبانی کند.
وی سپس در مورد تصمیم های احتمالی دولت ترامپ در خصوص اوکراین گفت: این چیزی است که من در مورد آن حدس یا گمان می زنم.
از سوی دیگر، بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان این احتمال را که دولت آینده واشنگتن ممکن است گروه رامشتاین را پایان دهد، مطرح کرد و گفت: در چنین شرایطی باید به گونهای دیگر ادامه داد.
مذاکرات صلح بالقوه
در این میان کیت کلاگ ژنرال بازنشسته ارتش ایالات متحده و نماینده ترامپ در امور اوکراین، هفته گذشته ابراز امیدواری کرد که در عرض ۱۰۰ روز راهحلی محکم و پایدار برای جنگ اوکراین ارائه دهد. این در حالی است که ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود گفته بود ظرف ۲۴ ساعت درگیری جاری را پایان می دهد. هرچند شخص وی نیز به تازگی و هنگامی که از او در مورد زمان لازم برای پایان این مناقشه سوال پرسیده شد، گفت: «امیدوارم شش ماه. امیدوارم قبل از شش ماه تمام شود».
بسیاری از ناظران بر این باور هستند از آنجاکه ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه شتاب بیشتری در جنگ دارد، هیچ انگیزهای برای آمدن به پای میز مذاکره ندارد.
میک رایان وبلاگ نویس Futura Doctrina که به ارائه نظرات و اخبار در مورد جنگ اوکراین میپردازد، معتقد است که پوتین هیچ دلیل قانعکنندهای برای آمدن به میز مذاکره در حال حاضر ندارد.
سی ان ان نیز در این زمینه یادآور شده است: مسکو خواستار واگذاری سرزمینی است که اوکراین از دست داده و اصرار دارد که کییف باید دست از پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو نیز بردارد.
گئورگی بووت مفسر روس نیز در خصوص هرگونه برگزاری مذاکرات صلح میان مسکو و کییف گفت: هرچند کرملین و ترامپ برای برگزاری نشست ابراز آمادگی کردهاند، اما تلاشهای زودهنگام برای پیشبرد مذاکرات میتواند نتیجه معکوس داشته باشد.
وی در حساب تلگرام خود افزود: «اگر این نشست زودتر از موعد برگزار شود، یعنی زمانی که شرایط صلح هنوز فراهم نشده است، بیشتر زیان می بینیم تا سود و حتی امکان تشدید تنشها و درگیریها بیشتر است. زیرا هر دو طرف بر ادامه جنگ اصرار دارند و نیروهای خود را خسته نمیدانند».