براساس این گزارش، در حالی که پیش بینی های هواشناسی، درباره خطر وزش بادهای شدید و افزایش دامنه آتش سوزی هشدار می دهد، مقامات افزودند که احتمال افزایش شمار کشته شدگان وجود دارد.
سرویس ملی هواشناسی درباره وزش بادهای شدید با سرعت حدود 80 کیلومتر بر ساعت در مناطق ساحلی و سرعت 113 کیلومتر بر ساعت در مناطق کوهستانی لس آنجلس، هشدار داده و روز سه شنبه را خطرناک ترین روز برای این آتش سوزی دانسته است.
شرایط آتش سوزی در لس آنجلس در جنوب کالیفرنیا در حال وارد شدن به یک دوره بحرانی است زیرا انتظار میرود بادهای "سانتا آنا" که هفته گذشته آتش سوزی را تشدید کرد، بار دیگر این منطقه را درنوردد.
رئیس آتش نشانی لس آنجلس در یک کنفرانس خبری اعلام کرد شرایط بحرانی برای آتش سوزی بر اثر وزش دوباره بادهای شدید، دستکم تا دو روز دیگر ادامه دارد.
وی افزود: همچنان دستور تخلیه منازل برای حدود 150 هزار نفر در لس آنجلس برقرار است و دستکم 105 هزار نفر دیگر دستور تخلیه منازلشان را دریافت کرده اند و 70 دستگاه جرثقیل آب پاش دیگر برای امدادرسانی بیشتر به منطقه اعزام شده اند.
بنا بر اعلام مقامات منطقه، برخی از مالکان و ساکنان مناطقی که برای آنها دستور تخلیه صادر شده است، زیر بار خروج از منازل خود نرفتهاند و از پذیرش دستورات امتناع میکنند.
این مقام شهری تصریح کرد تعداد نیروهای گارد ملی برای کمک به اطفای حریق و جلوگیری از غارت منازل دو برابر می شود. تاکنون 29 نفر به اتهام سرقت و غارت منازل مناطق تخلیه شده دستگیر شده اند.
وی افزود: ما احتمالا از روز پنج شنبه، موضوع بازگشت به مناطقی که حریق در آنجا به طور کامل اطفا شده را آغاز خواهیم کرد اما خطر آتش سوزی همچنان بالاست و احتمال افزایش آمار قربانیان وجود دارد.
یکی دیگر از مقامات لس آنجلس خاطرنشان کرد از 24 قربانی تا به امروز، 8 تن آنها در آتش سوزی منطقه پلیسیدز و 16 نفر دیگر در آتش سوزی منطقه ایتون کشته شده اند. همچنین تاکنون بیش از 12 هزار سازه تخریب شده و صدها هزار نفر آواره شده و یا در پناهگاه های موقت به سر می برند.
نیروهای امداد از کالیفرنیا و 9 ایالت دیگر به لس آنجلس اعزام شده اند که این شامل 1354 دستگاه ماشین اطفای حریق، 84 فروند هواپیما و بیش از 14 هزار نیروی امدادی است. نیروهای امداد از مکزیک و کانادا نیز به لس آنجلس رفته اند.
در همین حال، مقامات لس آنجلس وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را اعلام کرد و هشدار داد که دود و ذرات معلق میتواند تهدیدی فوری و طولانی مدت برای سلامتی شهروندان باشد.
گاوین نیوسام فرماندار کالیفرنیا در مصاحبه ای که یکشنبه از شبکه انبیسی پخش شد، گفت: این آتش سوزی ها میتواند بدترین فاجعه طبیعی در تاریخ ایالات متحده باشد.
او افزود: من فکر میکنم این فقط از نظر هزینههای مرتبط با آن، از نظر مقیاس و دامنه خواهد بود.
در همین حال، دونالد ترامپ از نیوسام، خواست بهخاطر ناکارآمدی در مقابله با بحران آتشسوزی از سمت خود کنارهگیری کند.
ترامپ همچنین گفت که وضعیت موجود نشاندهنده ترکیبی از بیکفایتی و سوءمدیریت بایدن و نیوسام است.
پس از انتقادات ترامپ از گاوین نیوسام درباره مدیریت بحران و کوتاهی در امدادرسانی، نیوسام از ترامپ درخواست کرد از لس آنجلس بازدید کند.
انتقادات فراوانی از کوتاهی و اهمال در رساندن منابع و تجهیزات کافی و نیروهای امدادی بهدلیل کمبود بودجه به مناطق مختلف درگیر این آتشسوزی مهیب علیه گاوین نیوسام و کارن بس شهردار لسآنجلس مطرح شده است. بس یک هفته پیش از وقوع آتشسوزی، بودجه سازمان آتشنشانی را کاهش داده بود.
اما رسانههای آمریکایی ناهماهنگی میان مدیران اداره آتشنشانی و ناکارآمدی مقامات شهری از کارن بس، گرفته تا گاوین نیوسام، را از جمله علتهای اصلی وقوع بحران دانستهاند.
کاترین برگر رئیس هیئت ناظران شهر لسآنجلس در نامهای خطاب به دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا از او خواست از مناطق آسیبدیده از آتش، بازدید کند.
اداره پلیس لسآنجلس هم از ساکنان خواسته است از به پرواز درآوردن پهپادها خودداری کنند تا مانع کار آتشنشانان برای اطفای حریق از طریق بالگردها و هواپیماها نشوند.
یک روز قبل، یکی از این پهپهادها با یکی از هواپیماهای آبپاش کانادایی برخورد کرد و این امر اقدام اطفای هوایی را در حساسترین زمان مقابله با آتش دشوار کرده است.
بر اساس پیشبینیهای اولیه شرکت اکیووِدِر، خسارات ناشی از این آتشسوزیها بین 135 تا 150 میلیارد دلار تخمین زده میشود. این آتشسوزیها مناطقی را درگیر کردهاند که برخی از گرانقیمتترین املاک آمریکا در آنها قرار دارند.
در زمان حاضر صدها تن از ساکنان مناطقی از لسآنجلس، که کار مهار شعلههای آتش در آنجا به اتمام رسیده، با برگشتن به خانههای خود، در حالی که در حال جستوجو برای یافتن بقایای سوخته خانه خود هستند، بیم آن دارند که سیاستهای بیمهای مانع از پوشش کامل هزینههای بازسازی منازل آنها شود.