شناسهٔ خبر: 70790541 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

یک نماینده حزب‌الله:

نقش ملی مقاومت درانتخاب رئیس‌جمهور ثابت شد - اکونیوز

اقتصاد ایران: یک نماینده حزب‌الله با بیان اینکه مقاومت همواره توانایی خود را برای محافظت از لبنان در برابر تهدیدات خارجی از جمله تجاوزات دشمن صهیونیستی ثابت کرده، گفت حزب‌الله و جنبش امل با نقش سازنده خود موجب ایجاد تفاهم ملی برای انتخاب رئیس جمهور شدند.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، «حسن عزالدین» نماینده فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان طی سخنانی درباره نقش حزب الله و جنبش امل در انتخاب رئیس جمهور اعلام کرد که حزب الله و جنبش امل از ابتدا خواستار گفتگو و تفاهم میان همه احزاب بودند و همواره تاکید می‌کردند که بدون تفاهم، هیچ راهی برای انتخاب رئیس جمهور وجود ندارد.


حزب‌الله و جنبش امل ستون اجماع ملی لبنان هستند

حسن عزالدین در جریان یک مراسم یادبود اظهار داشت: ما نزدیک به دو سال و نیم بدون تفاهم ماندیم و در زمان کنونی، جنبش امل و حزب الله نقش بزرگی در ایجاد تفاهم ملی ایفا کردند که منجر به انتخاب رئیس جمهور شد؛ زیرا این دو جنبش ستون واقعی اجماع ملی را تشکیل می‌دهند و ما به اجماع ملی اعتقاد داریم و با همه توان و ظرفیت خود برای رسیدن به آن تلاش کردیم.

وی افزود: برخی طرف‌ها هم زمانی که دیدند نمی‌توانند با حمایت بین المللی و منطقه‌ای یک رئیس جمهور مورد اجماع همه لبنانی‌ها را روی کار بیاورند که چالشی برای کسی ایجاد نکند، مواضع خود را تغییر دادند؛ زیرا متوجه شدند که بدون نرمش و تغییر نمی‌توان رئیس جمهور مورد تفاهم همه لبنانی‌ها را روی کار آورد. ما در دور اول جلسه پارلمان شاهد مداخلات و فشارهای داخلی و خارجی بودیم که هدف آن کسب 86 رای برای یک نامزد جهت پیروزی در رقابت ریاست جمهوری بود، اما نتوانستند.

نقش ملی مقاومت منجر به انتخاب رئیس جمهور شد

این نماینده حزب الله تصریح کرد: بنابراین نقش ملی حزب الله و جنبش امل منجر به انتخاب رئیس جمهور شد و برای همه روشن گشت و این نقش همچنان باقی خواهد ماند. انتخاب رئیس جمهور گام اول بود و ما اقدامات زیادی پیش رو داریم و این راه را برای ساختن کشور و محافظت از آن ادامه می‌دهیم.

حسن عزالدین گفت: شعار ما حفظ و ساختن کشوری قدرتمند و قانون‌مدار است که توانایی مقابله با تجاوزات و توطئه‌های دشمن صهیونیستی را داشته باشد. ما همچنین خواستار نهادهایی هستیم که با شفافیت و پاکی برای تامین عدالت اجتماعی کار کنند و این خواسته همه لبنانی‌هاست. ما با جدیت در این مسیر حرکت می‌کنیم و گفتگو با شرکایمان را در این زمینه ادامه خواهیم داد.

وی تاکید کرد: ما در برابر فرصتی برای ساختن کشور و حمایت از آن هستیم و اگر از کشور در برابر تجاوزات دشمن صهیونیستی محافظت نشود، نمی‌توانیم لبنان را بسازیم. از این رو اگر شرکا همکاری کنند و همین روحیه تفاهم ادامه داشته باشد، می‌توانیم کشور را وارد یک مرحله جدید مثبت کنیم که از خلال آن کشوری قدرتمند ساخته خواهد شد.

براساس این گزارش،بعد از اینکه دور اول نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور در 9 ژانویه ناکام ماند و «جوزف عون» با 71 رای نتوانست پیروز شود، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان دور دوم جلسه را به‌مدت دو ساعت به تعویق انداخت و طی آن نشستی میان جوزف عون با «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان و «علی حسن خلیل» مشاور سیاسی نبیه بری برگزار شد.

طرف‌ها در این نشست بحث‌های خود را درباره عناوین سیاسی و تفاهمات مربوط به مرحله آینده تکمیل کردند و حزب‌الله و جنبش امل بعد از دریافت تضمین‌هایی در پرونده‌های مختلف از جمله محافظت از نقش آنها در دولت آینده، راه را برای پیروزی جوزف عون تسهیل کردند. اگر موضع منطقی نمایندگان حزب‌الله و جنبش امل نبود، این جلسه پارلمان هم مانند 12 جلسه قبلی ناکام می‌ماند، بنابراین نشستی که بین فاصله دور اول جلسه روز پنجشنبه با دور دوم آن، میان جوزف عون و مقامات حزب‌الله و جنبش امل برگزار شد، موجب گشت تعداد آرای جوزف عون از 71 به 99 برسد.

صهیونیست‌ها به هیچ هدفی در لبنان نرسیدند

دکتر «حسین الحاج حسن» دیگر نماینده حزب الله در پارلمان لبنان هم طی سخنانی به همین منظور اعلام کرد که موضع ما همانگونه که همواره تاکید کرده‌ایم، حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان بوده است.

حسین الحاج حسن با اشاره به لزوم خروج اشغالگران صهیونیست از خاک لبنان گفت که همه طرف‌ها باید وظیفه خود را در دفاع از حاکمیت و اراضی کشور انجام دهند و حزب الله همچنان پیشتاز سازندگی لبنان و محافظت از آن است. بازسازی کشور در درجه اول ماموریت دولت بوده و یکی از عوامل موثر برای اینکه دولت بتواند نقش خود را در این زمینه ایفا کند، احیای اقتصاد است. حزب الله هم در کنار جنبش امل شریک اصلی در این ائتلاف ملی خواهد بود و در همه معادلات ملی نقش دارد.

این نماینده حزب الله بر لزوم مقابله با چالش‌های ناشی از جنگ تاکید کرد که اولین آن بازسازی ویرانی‌ها و ایجاد سرپناه برای کسانی است که خانه‌های خود را از دست دادند.

وی در ادامه با اشاره به فداکاری‌ها و دستاوردهای مقاومت لبنان در حمایت از غزه اظهار داشت: حمایت از غزه در واقع سرد کردن آتش جنگی بود که ابتدا دشمن صهیونیستی می‌خواست علیه لبنان به راه بیندازد و چه ما از غزه حمایت می‌کردیم و چه نمی‌کردیم، رژیم اشغالگر لبنان را مورد هدف قرار می‌داد. در حالی که صهیونیست‌ها برنامه‌ریزی می‌کردند در 11 اکتبر 2023 به لبنان حمله کنند، ما در 8 اکتبر وارد نبرد حمایت از غزه ضد اشغالگران شدیم.

حسین الحاج حسن در پایان گفت: رژیم اشغالگر به دنبال خاورمیانه جدید در کل منطقه بدون مقاومت است، تا بتواند قدرت مطلق در منطقه ما باشد؛ اما هرگز به این هدف خود نمی‌رسد و در جنگی هم که علیه لبنان به راه انداخت نتوانست به اهدافش برسد و در برابر مقاومت ناکام ماند.

برچسب‌ها: