به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، آیتالله «سید احمد علمالهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در جمع شرکتکنندگان در دومین نشست طرح بصیرتافزایی سپاه پاسداران با اشاره به مفهوم دِل در کلام امیرالمؤمنین علیهالسلام اظهار داشت: در ساختار بدن دِل و قلب کار و وظیفه مشخصی در سلولسازی بدن با خونرسانی بر عهده دارد که مربوط به بخش جسمانی انسان است.
وی بابیان اینکه فکر خواسته ندارد بلکه کانون خواستهها و احساسات معنوی انسان در دِل اوست، افزود: دِل در ساختار روحی ما مربوط به کانون روح و مرکز اصلی آن است که مهمترین کار آن خواستهها و احساسات معنوی هست.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: امام صادق علیهالسلام در پاسخ به فرد زندیقی که از ایشان پرسید «خدا کجاست؟ به من نشان بده»، حضرت به اصحاب خود فرمودند که این فرد را وسط شطِ آب بیندازید، بعد از مدتی که توانست از آب بیرون بیاید، خطاب به امام صادق علیهالسلام حرفهای ناپسند و توهینآمیزی زد؛ حضرت دوباره خطاب به اصحاب فرمودند «مگر نگفتم وسط شطِ آب بیندازید تا هلاک شود؟»، اصحاب مجدد او را به قسمت عمیقتر شطِ آب بردند و او را به آب انداختند، اما فرد زندیق مجدد از آب بیرون آمد و این بار با عصبانیت بیشتر با حضرت شروع به صحبت کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام صادق علیهالسلام به اصحاب فرمود «این فرد زندیق بیایمان را ببرید داخل گرداب بیندازید تا هلاک شود»، اصحاب دستور ایشان را اجرا کردند و گمان کردند که آن فرد به هلاکت رسیده است؛ اما بعد از مدتی آن فرد با فریاد خطاب به امام صادق علیهالسلام گفت «یا جعفر بن محمد، من خدای تو را دیدم!» و تشهد را به زبان آورد.
آیتالله علمالهدی ابراز داشت: حضرت خطاب به او فرمودند «چه اتفاقی افتاده است، آیا از روی ترس میگویی خدا را دیدی؟»؛ آن فرد گفت «خیر، وقتی من داخل گرداب پرتاب شدم، در آن حالت که غرق میشدم، احساس کردم که دلِ من به یکجایی وصل است و اتکا دارد، با خودم گفتم این نقطه اتکا چیست؟ فهمیدم که آن خداوندی است که تو میگویی و توسط یک قایقی که آن اطراف بود، نجات پیدا کردم».
وی بابیان اینکه تمام خواستههای انسان ناشی از دِل اوست و فکر او آن را تحلیل میکند تا سرانجام تصمیم به انجام آن میگیرد، تصریح کرد: تنها خواسته اصلی دِل خداباوری و خداخواهی است و سایر خواستههای دِل انسان پراکنده و فانی هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ریشه تمام مشکلات زندگی انسان را خواستهها و تصمیمات اشتباه دانست و گفت: انسان وقتی در خواستن چیزی که به نفع او نیست، زیادهروی میکند، دیگر به تحلیل عقل خودش نیز گوش نمیدهد و قدرت تفکر او در این تصمیم بیاثر میشود و یا دچار خطا و اشتباه میشود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه وقتی دِل دچار انحراف شد، قدرت عقل و تفکر انسان را زایل میکند، بیان داشت:، اما اگر ما خواسته خداخواهی و خداباوری را در مرکز خواستههای خود قرار داده و دیگر خواستهها و احساسات را در شعاع این خداباوری قرار دادیم، به سعادت و خوشبختی در زندگی دنیا و آخرت دست پیدا میکنیم.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه اگر من معرفت خدا را به نحوی پیدا کنم که دِلم به خداوند متصل شد، دِل من زنده است، خاطرنشان کرد: اگر بنا شد انسان در این بخش دِل زندگی نداشت به اصطلاح او دیگر دِل مرده است.
وی با اشاره به اینکه وقتی دِل انسان مُرد، از عبادت خداوند خسته میشود و گناه در نگاهش زیبا جلوه میکند، تأکید کرد: مسیر زندگی آنچنان انسان را به چالش میکشد که هیچ تضمینی برای درست زندگی کردن نیست، بنده ممکن است یک هفته، یک روز، یک ساعت مانده به پایان زندگیام دچار دلمردگی شوم و مسیر درست را گُم کنم.
امامجمعه مشهد گفت: اگر در زندگی مقام، پول و تحولی در مقابل چشمان شما جلوه کرد، همان نقطه لغزش و خطر برای شماست.
انتهای پیام/