شناسهٔ خبر: 70790089 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سقط جنین یک موضوع صرفا زنانه نیست

معاون مجمع ملی جمعیت و کارشناس خانواده به بررسی ابعاد موضوع نقش پدران در جلوگیری از سقط جنین غیرقانونی پرداخت.

صاحب‌خبر -

دومین برنامه زمانه در هفته جاری با موضوع نقش پدران در جلوگیری از سقط جنین غیرقانونی شب یک‌شنبه روی آنتن زنده شبکه دو سیما رفت. حجت‌الاسلام مسلم منفرد معاون مجمع ملی جمعیت و کارشناس خانواده، با حضور در این برنامه به بررسی ابعاد این موضوع پرداخت. 

مسلم منفرد در پاسخ به این سوال که پدر چه نقشی در حفظ خانواده دارد، گفت: عمدتا تصور می‌شود که سقط جنین موضوعی مختص زنان است و این تصمیم فقط به مادر بستگی دارد. اما این موضوع صرفا زنانه نیست و مرد به عنوان همسر آن زن کسی است که در این تصمیم نقش مهمی ایفا می‌کند. نقش حامی پدری و همسری یک نقش جدی و محکم است که می‌تواند بر تصمیم مادران اثرگذار باشد. خیلی اوقات نقش مکمل مرد کنار همسرش باعث تصمیمات بهتری می‌شود. 

وی افزود: من یک پایان‌نامه مطالعه کردم که سوالی مطرح کرده بود با این مضمون که چه کسی بیشترین نقش را در تشویق مادران به سقط جنین دارد؟ در نهایت پاسخ داد که پدران بیشترین نقش را در ترغیب مادران به سقط جنین دارند. گاهی اوقات می‌بینیم که مردان نقش خود را واگذار کرده‌اند. مثلا باور عامه جامعه این است که وظیفه تربیت فرزند بر عهده مادر است یا اینکه مادران تلاش بیشتری برای آگاهی و آموزش درخصوص تربیت فرزند دارند. 

منفرد با اشاره به معضلات اقتصادی گفت: اینکه فرزند متولد می‌شود و والدین با مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند از نگرانی‌های خانواده است. خداوند در قرآن می‌فرماید «نحن ارزقکم». پس اگر مشکلات اقتصادی هم داریم حق نداریم که حق حیات را از موجود دیگری بگیریم. من گاهی از مردم سوال می‌کنم وضعیت اقتصادی شما بعد از تولد فرزندتان بهتر شد یا بدتر شد؟ تجربه زیسته مردم نشان می‌دهد که خداوند روزی می‌رساند. 

او در ادامه بیان کرد: اولین حرف محکم مردم این است که قانون حمایت از جوانی جمعیت باید اجرا شود. چرا مجلس باید گزارش دهد که این مسئله حیاتی فقط در حد بیست و پنج درصد اجرا شده است؟ وقتی نهاد‌های دولتی آن‌طور که لازم است پای کار نیستند، به نظر می‌آید که این قوانین جدی گرفته نمی‌شود. هرکاری که لازم است قانون بصورت حداکثری انجام دهد، باید به کار بسته شود. این قانون گاهی اوقات رفع مانع می‌کند. 

این کارشناس خانواده در ادامه خاطرنشان کرد: وظیفه مسئولین این است که قانون را مو به مو اجرا کنند. بنده به عنوان یک طلبه مطالبات مردم را به مسئولین می‌رسانم. نباید برای پرداخت یک وام مردم را اذیت کرد بلکه باید تسهیل‌گری کنیم. اینطور نیست که اگر وضعیت اقتصادی مردم خوب شود به ازدواج و فرزندآوری روی می‌آورند. اقتصاد قطعا تاثیرگذار است، اما مولفه‌های دیگر هم تاثیرگذار هستند.