شناسهٔ خبر: 70788739 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

پیشنهاد انجمن روغن نباتی برای تنظیم بازار/ تولید کارخانجات بهبود می‌یابد

عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ضمن بیان اینکه واردات روغن خام در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد کاهش داشته و کمبود روغن خام مصرفی کارخانجات مانع تولید مکفی و تنظیم بازار شده است، اظهار کرد: طی یک هفته آینده شرایط فعلی حاکم بر بازار، با افزایش تولید کارخانجات بهبود می‌یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، بررسی آمار گمرک ایران به عنوان مرجع اصلی واردات و صادرات نشان می‌دهد که واردات روغن خام به عنوان ماده اولیه صنایع روغن نباتی در ۹ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد کاهش یافته و از یک میلیون و ۳۱۶هزار تن به ۸۸۹ هزار تن رسیده است. 

واردات دانه روغنی به عنوان ماده اولیه صنعت روغنکشی و تامین کننده بخش مهمی از روغن خام و کنجاله کشور نیز طی ۹ ماهه سال جاری ۱۹ درصد کاهشی بوده و از دو میلیون و ۱۵۵ هزار تن به یک میلیون و ۷۴۸ هزار تن کاهش یافته است.  اما از آن طرف واردات کنجاله طی همین مدت ۱۶۹ درصد افزایش یافته و از حدود یک میلیون تن به دو میلیون و ۷۴۴ هزار تن افزایش یافته است.

پیشنهاد انجمن روغن نباتی برای تنظیم بازار/ تولید کارخانجات بهبود می‌یابد

در حالی که میزان واردات روغن خام نسبت به سال گذشته کاهشی بوده است محمد مختاریانی - عضو هیات مدیره انجمن روغن نباتی-  در گفت‌وگویی با صدا و سیما اظهار کرد: بازار روغن با تسریع در واردات روغن خام بهبود می‌یابد. واردات روغن خام در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۲ درصد کاهش داشته و کمبود روغن خام مصرفی کارخانجات مانع تولید مکفی و تنظیم بازار شده است. طی یک هفته آینده شرایط فعلی که حاکی از کمبود در بازار است، با افزایش تولید کارخانجات بهبود می‌یابد؛ اما برای تامین کامل نیمه بازار باید در اسرع وقت ثبت سفارش و واردات روغن خام صورت گیرد و دستگاه‌های مسئول به ویژه وزارت جهاد کشاورزی باید سریع اقدام کند.

بر اساس اطلاعات انجمن صنایع روغن نباتی ایران مختاریانی با بیان اینکه تا پایان آذرماه امسال ۵۲۰ هزار تن کاهش واردات روغن نباتی داشتیم، گفت: این مساله در توزیع و عرضه روغن نباتی در بازار مصرف تاثیرگذار بوده است ضمن اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا اختلالی در کار بازار پیش نیاید ولی تصمیم گیری‌ها و اقدامات باید با سرعت بیشتری انجام شود تا شاهد تعادل در کار بازار باشیم. 

وی تاکید کرد: ۳۲ درصد کاهش واردات در کالایی که وابستگی زیادی در حوزه واردات به آن داریم نشان می دهد که لازم است مسئولان در سیاست‌های خود تغییر رویه دهند؛ البته اقدامات اصلاحی داشتیم اما کافی نبوده است.

مختاریانی درباره دلایل این کاهش واردات گفت: در مقاطعی مجوزهای کمتری برای ثبت سفارش داده شد و در ماه‌هایی نیز شاهد رشد جدی قیمت‌های جهانی بودیم و حدود ۳۵ درصد قیمت‌های جهانی رشد کرد که تطبیق قیمت ثبت سفارش‌ها با قیمت‌های جهانی طول کشید و شرکت‌های وارد کننده عقب ماندند همچنین تامین ارز نیز در مقاطعی با کندی صورت می‌گرفت.

این فعال بخش خصوصی درباره تاثیر این میزان کاهش واردات بر افزایش قیمت روغن در بازار توضیح داد که روغن دارای نرخ مصوب است و با اینکه قیمت جهانی این کالا ۳۵ درصد رشد داشته دولت اخیرا فقط اجازه افزایش میانگین ۱۷ درصدی قیمت آن را داده است. 

مختاریانی تاکید کرد: در حال حاضر نگرانی بابت قیمت وجود ندارد، اما درباره وضعیت عرضه در آینده ممکن است جای نگرانی وجود داشته باشد به همین جهت دستگاه‌های مسئول به ویژه وزارت جهاد کشاورزی باید به اقدامات خود تسریع بخشند.

وی با بیان اینکه حدود ۸۵ درصد روغن کشور وارداتی است افزود: برای تنظیم بازار ضروری است سریعا مجوز ثبت سفارش به شرکت‌های تولید کننده تخصیص یابد و بانک مرکزی در پرداخت‌ها اقدام فوری کند.

مختاریانی در پایان تصریح کرد: انجمن صنایع روغن نباتی برنامه‌ها و پیشنهادهای خود را برای تنظیم بازار روغن اعلام کرده و منتظر تایید و اجرای سریع آن توسط وزارت جهاد کشاورزی هستیم.

انتهای پیام