علی اشتری روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این تعداد مسافر و گردشگر با آمد و شد ۱۱۷ هزار و ۹۴ شناور مسافری و حمل خودروی تحت نظارت اداره بنادر و دریانوردی قشم ترابری (حمل و نقل) شده اند.
وی با تشریح عملکرد بندر مسافری شهید ذاکری این جزیره در مدت یادشده ادامه داد: یک میلیون و ۶۷۹ هزار و ۹۸ مسافر در این بندر مسافری جابه جا شده اند که ۸۴۸ هزار و ۴۰ نفر از آنان مسافر ورودی و ۸۳۱ هزار و ۵۸ نفر از آنها مسافر خروجی بوده اند که حمل و نقل این تعداد مسافر با رفت و آمد ۲۲ هزار و ۵۶۷ شناور (۱۱ هزار و ۲۷۶ شناور ورودی و ۱۱ هزار و ۲۹۱شناور خروجی) انجام شده است.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی قشم تعداد شناورهای حاضر در بندر شهید ذاکری قشم را ۳۶ فروند با ۳ هزار و ۸۹۶ صندلی فعال عنوان کرد.
اشتری توضیح داد: همچنین در این مدت ۲ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۹۳۶ دستگاه انواع خودرو سواری و عمومی هم از مسیر دریایی توسط ۱۰۳ هزار و ۱۲ فروند شناور لندینگ کرافت (شناورهای ویژه حمل خودرو) از بنادر لافت و پل به صورت ایمن جابجا شدند.
وی اضافه کرد: در این بازه زمانی رفت و آمد ۲۳۳ هزار و ۴۱۱ فروند شناور به جزیره قشم به ثبت رسید که از این تعداد، ۲۲۵ فروند شناور بالای هزار تن و ۲۳۳ هزار و ۱۸۶ فروند شناور زیر هزار تن بوده است.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی قشم با اشاره به افزایش ۴۲ درصدی گردشگری دریایی در ۹ ماهه گذشته از سال جاری در مسیر قشم بیان کرد: مجموع مسافران ترابری شده از ۱۹ اسکله گردشگری این جزیره در این مدت یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۸۲۲ نفر بوده است.
وی گفت: همچنین در این مدت ۵۷ هزار و ۴۲۰ گردشگر داخلی و خارجی در بندر بهمن قشم از خدمات ترابری ارائه شده توسط کشتی های تفریحی بهره مند شدند.
شهرستان قشم ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.
۹ اسکله گردشگری مجاز در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا و گوران شهرستان قشم فعالیت میکنند.
به گزارش ایرنا، استان هرمزگان با دارا بودن بیش از نیمی از آب های تحت حاکمیت ایران در حدود ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج فارس در شرق استان (پارسیان) و دارا بودن جزایر ۱۴ گانه خلیج فارس یکی از مهم ترین و راهبردی ترین استان های ایران است که از جاذبه های منحصر به فردی چون جنگل های بی همتای حرا و مرغوب ترین مروارید جهان و ده ها اثر تاریخی و طبیعی برخوردار است.
سواحل و جزایر خلیج فارس در پنج ماه از سال که دارای آب و هوای معتدل در پاییز و زمستان است، همچنین امواج دریا، دسته های فراوان ماهی در اطراف سواحل و گروه های پرندگان زیبای دریایی که در گوشه و کنار و بر روی آب ها سکنی گزیده اند، مناظر بدیع و روح نوازی را فراهم می آورند و جذابیتهای این استان را بیشتر می کنند.
همچنین این استان به جهت دارا بودن جزایر تفریحی و تجاری، مکان ها و کلوپ های گردشگری دریایی و ورزش های آبی تردد زیاد مسافر در بنادر این استان در طول سال و به طور خاص در ایام تعطیلات، بر اهمیت این استان افزوده است.
مردم ایران زمین همه ساله با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن می کنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانههای بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمعهای تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتیهای زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورشهای مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتیها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خیج فارس شناخته می شود.
این جزیره زیبا با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.