ایالتهای سراسر آمریکا در هفتههای اخیر رویدادهای مرگباری را تجربه کردند که به جان باختن و مجروح شدن دهها شهروند آمریکایی منجر شده است.
در روز ۱۲ دی رسانههای آمریکایی از ورود یک خودرو به میان جمعیت در نیواورلئان خبر دادند؛ این حادثه در محله فرانسویها روی داد و درپی آن ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند.
اداره تحقیقات فدرال هویت مظنون این حادثه را یک تبعه عربستان معرفی کرد که پیشتر نیز هشدارهای امنیتی درباره او صادر شده بود.
سایه تهدید تروریستی برسر آمریکا
حمله نیواورلئان بار دیگر باعث نگرانی مجدد درباره تهدید حملات تروریستی در آمریکا شد.
اداره تحقیقات فدرال آمریکا بلافاصله از وجود ارتباط میان عامل این حادثه و داعش خبر داد؛ در خودرو این فرد نیز پرچم داعش کشف شد.
اگرچه تصورهای عمومی از داعش نشان میدهد که اکنون بهطور ناگهانی در سازمانهای تروریستی فعال آمریکا ظاهر شده است، مقامهای ارشد و تحلیلگران ماههاست که هشدار میدهند این حمله تروریستی در آمریکا قریبالوقوع است.
یک پژوهشگر که فعالیتهای آنلاین داعش را ردیابی میکند، میگوید: این حمله غیرمنتظره نبود، علائم هشدار دهنده در ماههای اخیر وجود داشت؛ ما شاهد جریانی بیامان از لفاظیها بودهایم که خواستار خشونت در طول فصل تعطیلات شدهاند.
انفجار خودرو در لاسوگاس
بلافاصله پس از ورود خودرو به میان جمعیت در نیواورلئان، حادثه دیگری این بار در لاسوگاس به وقوع پیوست.
در جریان این حادثه یک خودرو سایبرتراک تسلا در مقابل هتل بینالمللی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، در لاسوگاس منفجر شد.
درپی این انفجار نیز یک نفر جان خود را از دست داد و ۷ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
آتش سوزی هولناک در لسآنجلس
حادثه دیگری که در روزهای اخیر در آمریکا به وقوع پیوسته و ابعادی بسیار گستردهتر از دو حادثه دیگر دارد، آتشسوزی در ایالت کالیفرنیا و شهر لسآنجلس است.
حدود یک هفته از آغاز این آتشسوزی مهیب در لسآنجلس میگذرد و تیمهای آتشنشانی موفق به مهار آن نشدهاند.
چند آتشسوزی گسترده مناطق مختلف را در ایالت کالیفرنیا درنوردیده و خسارتهای بیسابقهای را برجای گذاشتهاند.
آتشسوزی کالیفرنیا با بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار خسارت، پرهزینهترین فاجعه طبیعی در تاریخ آمریکا به شمار میرود.
حدود ۱۶۰ هزار نفر درپی این آتشسوزی مجبور به ترک منازل خود شدهاند و هزاران ساختمان مسکونی بهطور کامل در آتش سوخته و ویران شدند.
شکست دولت آمریکا در مقابله با آتشسوزی لسآنجلس
عملکرد ضعیف دولت آمریکا در مهار آتشسوزی کالیفرنیا و کمک به آسیبدیدگان با انتقاد گستردهای در سراسر آمریکا مواجه شده است.
شیوع اخیر آتشسوزیهای گسترده در لسآنجلس بار دیگر تأثیر مخرب تغییرات آب و هوا و بیتوجهی به محیط زیست را در کانون توجه افکار عمومی قرار داد.
در حالی که آتشنشانان و امدادگران برای مهار آتش میجنگند، یک سوال مبرم پیش میآید: اگر آمریکا نتواند بر آتشسوزیهای بزرگ لسآنجلس غلبه کند چه میشود؟ عواقب آن میتواند فاجعهبار باشد و نهتنها کالیفرنیا بلکه کل آمریکا و فراتر از آن را تحت تاثیر قرار دهد.
اگر این آتشسوزیها مهار نشود، تلفات زیستمحیطی بسیار زیاد خواهد بود، هزاران هکتار از جنگلها، زیستگاههای حیات وحش و اکوسیستمهای طبیعی نابود میشوند که منجر به از دست دادن غیرقابل برگشت تنوع زیستی میشود.
انتشار مقادیر انبوه دیاکسید کربن و سایر آلایندهها تغییرات آب و هوایی را تشدید میکند و یک چرخه معیوب از افزایش دما و آتشسوزیهای مکرر را ایجاد میکند.
- بیشتر بخوانید:
- چهره ناامنی از نیواورلئان تا لاسوگاس
- ورود خودرو به میان جمعیت در نیواورلئان آمریکا
کیفیت هوا در لسآنجلس و مناطق اطراف آن به شدت کاهش مییابد و خطرات جدی سلامتی را برای میلیونها نفر از ساکنان، بهویژه افرادی که دارای بیماریهای تنفسی هستند، به همراه خواهد داشت.
تأثیر اقتصادی آتشسوزیهای کنترلنشده در جنگلها خیرهکننده خواهد بود؛ لسآنجلس، یک قطب اقتصادی جهانی، ممکن است با میلیاردها دلار خسارت به زیرساختها، خانهها و مشاغل مواجه شود، صنعت گردشگری که یک عامل درآمدزایی قابلتوجه برای کالیفرنیا است، با تبدیل شدن بناهای نمادین و جاذبههای طبیعی به خاکستر آسیب خواهد دید.
شرکتهای بیمه با مطالبات بیسابقهای مواجه خواهند شد که بهطور بالقوه به یک بحران مالی منجر میشود.
علاوه بر این، اختلال در زنجیره تامین و شبکههای حمل و نقل در سراسر آمریکا موج میزند و صنایع بسیار فراتر از مرزهای کالیفرنیا را تحت تاثیر قرار میدهد.
پیامدهای آتشسوزیهای کنترلنشده در لسآنجلس به آمریکا محدود نمیشود؛ شکست آمریکا برای مدیریت چنین بحرانی موجی از شوک را در سراسر جهان وارد خواهد کرد.
مشارکتهای بینالمللی در زمینه اقدامهای آب و هوایی و واکنش به بلایا ممکن است تحت فشار قرار بگیرد، در حالی که سایر کشورهایی که با چالشهای مشابه دستوپنجه نرم میکنند، ممکن است اعتماد خود را به تلاشهای جمعی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی از دست بدهند.
این فاجعه بهعنوان یادآوری در زمینه نیاز فوری به همکاری جهانی برای رسیدگی به بحرانهای زیست محیطی است.
انتهای پیام/