شناسهٔ خبر: 70787853 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

یکی از حوزه‌های نفوذ اسرائیل، همین نیروهای تندروست/تندروها مطلقا نگران شرایط شبه جنگی ایران نیستند

جلایی‌پور: خالص‌گرایان دست و پا می‌زنند تا دولت پزشکیان را پایین بکشند / گروه فشار در دولت احمدی‌نژاد، ارتزاق دلاری می‌کرد

حمیدرضا جلایی پور گفت: در سال‌های اخیر از این تندروها معجونی درست شده که هم بیت مقام رهبری، هم سپاه و هم اصول‌گراهای میانه و عملگرا را آزار می‌دهند.

صاحب‌خبر -

نیلوفر مولایی: هر چند وقت یکبار، فریاد اصولگرایان علیه پایداری ها و چهره های نزدیک سعید جلیلی، بلند می شود و در رسانه های خود به آنها می تازند. تندروهایی که برای اصولگرایان تبدیل به دردسر شده اند، چنانچه اخیرا روزنامه فرهیختگان از حمید رسایی و اختلاف پراکنی های او انتقاد کرده است.

در این میان، حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گویی مکتوب با خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «در سال‌های اخیر از این تندروها معجونی درست شده که هم بیت مقام رهبری، هم سپاه و هم اصول‌گراهای میانه و عملگرا را آزار می‌دهند. خیلی هم وقیح هستند و مطلقا نگران شرایط شبه جنگی کشور نیستند و همینطور شعار می‌دهند و بی‌محابا دولت پزشکیان را تخریب می‌کنند.»

وی همچنین تاکید کرد: «من این سخن بهزاد نبوی را قبول دارم که یکی از حوزه‌های نفوذ اسرائیل در همین نیروهای تندرو و بی‌ملاحظه هست.»

وی همچنین درباره برخورد اصولگرایان با تندروها گفت: «اصول‌گرایان با سازماندهی خود و با شرکت در یک رقابت قانونی با رقبای خود، در انتخابات، خود را می‌توانند بازسازی کنند. اصول‌گرایان شایسته است ضمن دفاع از تشیع از «جمهوریت» حکومت دفاع کنند. با سیستم‌های حذفی و نظارتی نمی‌توان در ایران «امارت اسلامی» تشکیل داد.»

مشروح گفتگوی حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه می خوانید؛

*************

* آقای جلایی پور! این روزها فشار تندروها به دولت چهاردهم و حتی تصمیماتی چون بررسی FATF، احتمالات درباره مذاکرات رفع تحریم ها و برگزاری تجمعات اخیر علیه قالیباف و پزشکیان بیشتر شده است. به نظر شما پشت پرده این فشارها چیست؟

پشت پرده و روی‌ پرده ندارد. آن نیروی خالص‌گرا که به رغم استفاده از امکانات حکومتی، برخلاف انتظارش در انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم شکست خورد، ول کن معامله نیست. این نیرو قبل از انتخابات اخیر حضور خود را در دولت ابدی می‌دید، حالا می‌بیند پیاده شده است. لذا ساده‌انگارانه و بدون ملاحظه منافع ملی، دست‌وپا می‌زند و علاقه دارد دولت‌ پزشکیان را با پست‌های فیک در شبکه‌های مجازی به پایین بکشد و در فنجان طوفان می‌کند.

از این نظر این نیرو بطور نانوشته با سرنگونی‌طلبان وحدت عمل دارند! سرنگونی‌طلبان هم مهمترین مشکل خود را همین رویکرد و دولت وفاقی پزشکیان می‌دانند و ماهواره‌هایشان مشغول تخریب هستند. 

تندروها با اتکا به امکانات حکومتی اخبار فیک می سازند و در کار دولت خلل ایجاد می کنند

* می توان پیش بینی کرد طیف تندرویی که منویات رهبری را هم مورد توجه قرار نمی‌ دهند، تا پایان کار دولت چهاردهم همین رویه فعلی یعنی رویارویی با دولت را مدنظر قرار دهند؟ 

این نیروی خالص‌گرا یک واقعیت است و به کارشکنی و تخریب ادامه می‌دهد. فقط مشکل این است که قواعد سیاست‌ورزی را رعایت نمی‌کند. این ها می‌توانند با اتکا به امکانات خودشان در جامعه به نقد دولت پزشکیان بپردازند و خود را برای رقابت در انتخابات بعدی آماده کنند. اما متاسفانه این کار را نمی‌کنند بلکه با اتکا به امکانات حکومت دست به ساختن اخبار فیک می‌زنند و در کار دولت خلل وارد می‌کنند.

صداسیما یک سازمان عمومی است اما دکان این مخربین هم هست. در سایر سازمان‌ها هم در عمل کارشکنی می‌کنند. 

جلایی‌پور: خالص‌گرایان دست و پا می زنند تا دولت پزشکیان را پایین بکشند/ گروه فشار در دولت احمدی نژاد، ارتزاق دلاری می کرد

تندروها هم بیت رهبری و سپاه را آزار می دهند هم اصولگرایان میانه رو و عملکرا را

* برخی می گویند تندروهای امروز به نوعی در مسیر جریان انحرافی هستند، نظر شما چیست؟

از اول این جریان انحرافی بود و از اعتبار انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی سواستفاده می‌کرد تا حالا. ریشه این جریان همان گروه‌های فشار هستند که سخنرانی‌ها را بنام حفظ ارزش‌ها بهم می‌زدند به سفارت‌خانه‌های انگلیس و عربستان حمله می‌کردند. 

متاسفانه از سال ٨۴ به بعد حاکمیت برای اجرای سیاست‌های «یک‌دست‌سازی‌اش» و به حاشیه بردن عقلا و میانه‌روهای جامعه به این گروه‌های فشار پر و بال داد و در دوره احمدی‌نژاد این ها ارتزاق دلاری هم کردند.

در سال‌های اخیر از این تندروها معجونی درست شده که هم بیت مقام رهبری، هم سپاه و هم اصول‌گراهای میانه و عملگرا را آزار می‌دهند. خیلی هم وقیح هستند و مطلقا نگران شرایط شبه جنگی کشور نیستند و همینطور شعار می‌دهند و بی‌محابا دولت پزشکیان را تخریب می‌کنند. 

یکی از حوزه‌های نفوذ اسرائیل در نیروهای تندرو است

در یک سال گذشته همین جریان بود که در سیاست خارجی هی می‌گفت «بیشتر و بیشترش» کن و حزب‌الله را به جنگ مستقیم (نه مقاومت) با اسرائیل-آمریکا تشویق می‌کرد. من این سخن بهزاد نبوی را قبول دارم که یکی از حوزه‌های نفوذ اسرائیل در همین نیروهای تندرو و بی‌ملاحظه هست. 

* آقای جلایی پور! حداقل از زمان انتخابات مجلس در اسفندماه تا به اکنون، برخی از رسانه های اصولگرا از افرادی چون حمید رسایی، امیرحسین ثابتی و ... انتقاد کردند. نظر شما در این باره چیست؟

به نظر من اقدامات این گروه، ضد مصالح رهبری و ضد منافع ملی و مخالف امنیت ملی است. اما این نیرو وقیح و پر سروصدا است. لذا نیروهای اصول‌گرای میانه‌رو و عمل‌گرا از این ها می‌ترسند. یک اصول‌گرا که از این‌ها نمی‌ترسید، علی لاریجانی بود که دیدید با لنگه کفش به سراغش رفتند. 

تندروها به نام ارزش‌ها وجهه اصول‌گرایی را خراب کرده‌اند

*به نظر می رسد این طیف اصولگرایان در تلاش هستند که پایگاه سیاسی خود را از این تندروها جدا کنند؟

اصولگرایی یک جریان ریشه دار در تاریخ معاصر ایران هست اما در سه دهه گذشته، این نیرو متناسب با ابعاد جمهوریت نظام خود را سازمان نداده است و در بزنگاه‌ها همین تندروها به نام ارزش‌ها وجهه اصول‌گرایی را خراب کرده‌اند. کثیری از عقلای اصول‌گرا را یا خانه‌نشین کردند یا نگذاشتند ببالند. 

روشن است با خالص‌گرایی، جریان اصول‌گرایی در میان مردم وجاهت پیدا نمی‌کند. کشور به جریان‌های سیاسی نیاز دارد که برای اداره کشور برنامه‌های عملی و کارشناسی داشته باشند. کشور به شعار نیاز ندارد چون دیگر پول نفت ندارد که آن پول جور بی‌کفایتی کارگزاران را بکشد. 

اصول‌گرایان با سازماندهی خود و با شرکت در یک رقابت قانونی با رقبای خود، در انتخابات، خود را می‌توانند بازسازی کنند. اصول‌گرایان شایسته است ضمن دفاع از تشیع از «جمهوریت» حکومت دفاع کنند. با سیستم‌های حذفی و نظارتی حتی نمی‌توان در ایران «امارت اسلامی» تشکیل داد.

27215

جلایی‌پور: خالص‌گرایان دست و پا می زنند تا دولت پزشکیان را پایین بکشند/ گروه فشار در دولت احمدی نژاد، ارتزاق دلاری می کرد