به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس مرکز آمار ایران در مراسم اختتامیه ششمین سرشماری بخش کشاورزی استان مرکزی که همزما ن با سراسر کشور انجام شد، گفت: هر سرشماری مبنای توسعه و تصمیات درست در آن بخش است از این رو باید در مسیر هر چه بهتر برگزار شدن آن باید تلاش کرد.
گودرزی در حاشیه این برنامه در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیما با بیان اینکه بیش از ۱۵ هزار نفر در سرشماری بخش کشاورزی در سطح کشور مشارکت داشتند، گفت: تعداد آمارگیران هم بیش از ۵ هزار نفر و بیشتر آنها بانوان بودند.
او با اشاره به اینکه تصویر کشاورزی کشور از لحاظ تعداد بهره برداران و حوزههای فعالیتی نسبت به ۱۰ سال گذشته تفاوتهایی داشته است، افزود: همین تفاوت هاست که مبنای برنامه ریزی مدون و مطمئن را فراهم میکند.
گودرزی نتایج سرشماری را در مرحله پالایش و بررسی با دادههای ثبتی دانست و افزود: بر اساس نتایج خام و اولیه تعداد بهرهبرداران نسبت به ۱۰ سال پیش بیشتر شده و در بخشهایی با بهبود شرایط روبهرو هستیم.
او گفت: بر اساس تحلیل دادهها، بهرهبرداران غیرساکن در بعضی مکانها به بخش کشاورزی کمک کردهاند و در بعضی مکانها مشکل ایجاد کردهاند. در بعضی نقاط کشور آبادانیهایی شکل گرفته و زمینهای جدیدی به کشاورزی کشور اضافه شده است.
استاندار مرکزی هم در این نشست با بیان اینکه تصمیمگیری و برنامهریزی نیازمند آمار منطبق با واقعیت است، گفت: کیفیت آمارگیری در ششمین سرشماری مطلوب ارزیابی شده است که این مهم دو موضوع را مشخص میکند که چقدر این آمار قابل استناد است و میتواند مورد استفاده قرار گیرد و اینکه زحمات زیادی برای این آمارگیری انجام شده است.
مهدی زندیه وکیلی با تأکید بر ضرورت تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی گفت: گاهی با افزایش تولید محصول روبهرو میشویم و محصولی در اثر ازدیاد تولید از بین میرود که با آمار و اطلاعات صحیح در بخش کشاورزی از این مشکلات جلوگیری میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی و متولی آمارگیری، با اشاره به اینکه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان مرکزی در ۱۰ شهر منتخب و ۲۴ شهر غیرمنتخب انجام شد، گفت: این سرشماری از ۱۲ آبانماه همزمان با سراسر کشور آغاز و به مدت ۴۵ روز با جمع آوری اطلاعات بخش کشاورزی بیش از هزار و ۴۵۰ آبادی جمعآوری شد.
عسکری افزود: ناکافی بودن اعتبارات با توجه به قیمت بالای کرایه آژانس و سایر اقلام هزینهای، تامین خودرو در برخی شهرستانها، شروع فصل سرما و مشکلات ناشی از آن و خانوارهای غایب از جمله مشکلات در این سرشماری بود و نتایج نهایی این سرشماری در اردیبهشت ماه اعلام میشود.
بر اساس نتایج اولیه: سهم بهرهبرداران به تفکیک هر شهرستان نسبت به کل استان به ترتیب در شهرستان ساوه ۱۸ و ۴۸ صدم درصد، شهرستان شازند ۱۵ و ۹۱ صدم درصد، اراک ۱۴ و ۳۲ صدم درصد، خنداب ۱۱ و هشت دهم درصد، خمین هشت و هفت صدم درصد، زرندیه ۶ و ۵۴ صدم درصد، کمیجان پنج و ۷۳ صدم درصد، فراهان چهار و ۸۵ صدم درصد، دلیجان چهار و ۴۳ صدم درصد، تفرش سه و ۵۴ صدم درصد، آشتیان سه و ۵۲ صدم درصد و محلات ۲ و ۸۹ صدم درصد است.
بیشترین بهرهبرداران در بخش باغداری با ۳۶ و ۶۷ صدم درصد، زراعت با ۳۳ و ۹۳ صدم درصد و بخش دامداری با ۱۷ و ۶۵ صدم درصد بود
وی گفت بر اساس آخرین سرشماری حوزه آبزیپروری، گلخانه، پروش زنبور عسل و پرورش کرم ابریشم رشد داشته و نسبت بهرهبرداران به مکان فهرست شده ۳۷ و چهار دهم درصد بوده است.
تصویر: محمد اسدی